Editor’s View: Γράμμα στα κορίτσια που δεν βάζουν ενυδατική

Αγαπητά κορίτσια με το ανθεκτικό δέρμα,

…γιατί έχετε ανθεκτικό δέρμα αφού δεν έχετε νιώσει την ανάγκη να βάλετε την ενυδάτωση στη ζωή σας. Ίσως είστε μικρές ακόμα με τα κολλαγόνα και τις ελαστίνες στο maximum. Ίσως πάλι είστε μεγαλύτερες αλλά προικισμένες από τη φύση με επιδερμίδα κανονική. Και στις δύο περιπτώσεις, όταν σας ρωτάνε «Μα γιατί δεν βάζει έστω λίγη ενυδατική;» η απάντηση είναι: «Γιατί; Το χρειάζομαι; Για δες» και βλέπω….

Ναι βρε κορίτσια το χρειάζεστε. Αν όχι άμεσα λόγω ηλικίας θα το χρειαστείτε στην πορεία. Ακόμα κι αν είστε σε προχωρημένη ηλικία και έχετε περάσει σχεδόν μια ζωή χωρίς κρέμα αναλογιστείτε πόσο καλύτερες θα δείχνατε αν δίνατε στο πρόσωπό σας τη στοιχειώδη ενυδάτωση. Όχι, δεν σας τα λέω όλα αυτά για να βγάλω το ψωμάκι μου και να στηρίξω τις εταιρίες καλλυντικών (no offence καλοί μου πελάτες αλλά το θέμα μας είναι άλλο). Ο λόγος για τον οποίο σας τα λέω είναι γιατί εκτός από πολύτιμα συστατικά από την επιδερμίδα σας, στερείτε από τον εαυτό σας μια τελετουργία αυστηρά προσωπική και ultimately απίστευτα απολαυστική.

Μπορεί η διαδικασία της κρέμας ή και του καθαρισμού (αυτά τα είπαμε σε προηγούμενο γράμμα) να σας φαίνεται ανιαρή και περιττή όμως 2 βράδια μπροστά στον καθρέφτη με μια ωραία κρέμα αρκούν για να σας κάνουν να νιώσετε πως έχετε κάνει κάτι για τον εαυτό σας. Παίρνω παράδειγμα από τον εμένα: καπνίζω, δεν προλαβαίνω να πάω γυμναστήριο, η δουλειά δεν μου επιτρέπει να βγαίνω όποτε θέλω (είναι βράδυ Παρασκευής και σας γράφω), τρώω ζάχαρη και junk food… τι κάνω για τον εαυτό μου; Αφιερώνω 10 λεπτά στην περιποίηση και κάπως νιώθω πιο… κορίτσι.

Μπορεί λοιπόν να μην σας πείθει το ότι χρειάζεστε ή θα χρειαστείτε την ενυδάτωση και τα συστατικά μιας κρέμας, δώστε μια ευκαιρία στη διαδικασία όμως, μπορεί να σας εκπλήξει το πόσο όμορφα θα αισθάνεστε μετά. Α! Και πιστέψτε με, η διαφορά θα είναι τόσο εμφανής που θα το προσέξουν όλοι…

 

Φιλικά,

Χ.Χ

 

Δείτε ακόμα:

Οι New York Times παρουσιάζουν την Αθήνα μέσα από ένα εκπληκτικό βίντεο

Amal Clooney: Διεκδικεί το βραβείο του style icon στα British Fashion Awards 2014

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα