Editor’ s view: Είναι η κούκλα με την κυτταρίτιδα το ιδανικό παιχνίδι για τα μικρά κορίτσια;

Πριν από μερικές μέρες στο διαδίκτυο διαδόθηκε η είδηση ότι πρόκειται να κυκλοφορήσει μια κούκλα σαν τις αγαπημένες όλων των κοριτσιών Barbie, η οποία θα έχει χαρακτηριστικά που θυμίζουν γυναίκα της διπλανής πόρτας. Πιο συγκεκριμένα ο καλλιτέχνης και ερευνητής Nickolay Lamm αποφάσισε να κατασκευάσει μια γυναικεία μινιατούρα, η οποία κατά την άποψή του έχει απολύτως ρεαλιστικά χαρακτηριστικά, έχει δηλαδή κυτταρίτιδα, ραγάδες, ακμή και μερικούς επιπλέον πόντους στην περιφέρεια.

Πιστεύετε ότι αυτό είναι το ιδανικό πρότυπο για τα μικρά κορίτσια; Σίγουρα οι κούκλες που θυμίζουν περισσότερο ανορεξικό μοντέλο και όχι πραγματική γυναίκα, περνούν λάθος μηνύματα και διαμορφώνουν μια τελείως πλασματική εικόνα του γυναικείου σώματος για τα παιδιά. Είναι σαφές ότι δεν έχουμε όλες αναλογίες που κόβουν την ανάσα και ακόμα και όσες είναι πολύ αδύνατες, μπορεί να αντιμετωπίζουν πρόβλημα με το δέρμα τους ή να έχουν επίμονη κυτταρίτιδα από την οποία δεν μπορούν να απαλλαγούν. Από την άλλη πλευρά όμως υπάρχουν και καθημερινές γυναίκες οι οποίες δεν έχουν κανένα πρόβλημα με την εξωτερική τους εμφάνιση, δεν σας έτυχε ποτέ να δείτε μια ωραία κοπέλα στον δρόμο, η οποία μεν δεν ήταν μοντέλο, αλλά ταυτόχρονα δεν είχε και κανένα εξωτερικό ψεγάδι;

Αυτό που θέλουμε να πούμε είναι πως για ακόμα μία φορά η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Όσο παράλογο και λάθος είναι το πρότυπο μιας σκελετωμένης κούκλας άλλο τόσο είναι και το πρότυπο μιας γυναίκας με όλα αυτά τα χαρακτηριστικά. Φυσικά και δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα με τα επιπλέον κιλά, φυσικά και δεν μας ενοχλεί η κυτταρίτιδα, όμως δεν έχουμε και κανένα πρόβλημα με τις πολύ αδύνατες κοπέλες. Απλώς κανένα από τα δύο πρότυπα δεν είναι το υγιές.

Η γυναίκα της διπλανής πόρτας δεν είναι απαραίτητα παχουλή, δεν έχει απαραίτητα προβληματικό δέρμα. Η γυναίκα της διπλανής πόρτας μπορεί να μην έχει κανένα απολύτως ελάττωμα, μπορεί να είναι υγιής, να έχει το σωστό βάρος και ένα δέρμα που λάμπει γιατί προσέχει τη διατροφή της και το περιποιείται σωστά. Αυτό είναι που πρέπει όλοι μαζί να διδάξουμε στα νέα κορίτσια.

Διαβάστε ακόμα:

Shopping guide: Κάντε τις πρώτες εορταστικές αγορές για φέτος

Eres: Τα πολυτελή εσώρουχα που έχουν λατρέψει οι editors του InStyle

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα