DIY Time: Φτιάξτε το δικό σας gel ματιών πανεύκολα

 

Οι κρέμες και τα gel ματιών είναι σωτήρια. Κάνουν θαύματα για την ευαίσθητη και λεπτή περιοχή γύρω και κάτω από τα μάτια και μας κάνουν να δείχνουμε σαν να γυρίσαμε από διακοπές ακόμα κι αν έχουμε να κοιμηθούμε πλήρες 8ωρο από το Λύκειο. Είναι ωστόσο ακριβά προϊόντα που –αν και αξίζουν την επένδυση- σκεφτόμαστε πριν αγοράσουμε. Αναρωτηθήκαμε λοιπόν αν γίνεται να φτιάξουμε το δικό μας gel Ματιών και guess what, γίνεται!

aloe-vera boukali

Τα υλικά που χρειάζεται η Παρασκευή του Gel είναι απλά και τα βρίσκετε εύκολα και τα αποτελέσματα απείρως καλύτερα από κάθε άλλο του εμπορίου. Τι θα χρειαστείτε;

1 ώριμο φύλλο Aloe Vera.
Θα το βρείτε σε καταστήματα με οργανικά είδη ή και στο μπαλκόνι σας αν έχετε το φυτό. Η Aloe Vera είναι γεμάτη θρεπτικά συστατικά και αντιοξειδωτικά όπως η Β καροτίνη κα η βιταμίνη C.

1 Αγγούρι
Δεν χρειάζεται να σας πούμε που θα το βρείτε. Περιέχει ασκορβικό οξύ το οποίο βοηθά στην κατακράτηση υγρών και τις σακούλες και silica Που προστατεύει από τις ελεύθερες ρίζες.

vitamini e stagones solgar

Βιταμίνη Ε σε υγρή μορφή
Τη βρίσκετε στα φαρμακεία (η συγκεκριμένη κοστίζει 18€) και είναι τέλεια όχι μόνο το για το Gel Ματιών σας αλλά για την υγεία σας γενικότερα. Μπορείτε να τη βάλετε ακόμα και πάνω σε σημάδια.

Θα χρειαστείτε ακόμα ένα πολύ λεπτό σουρωτήρι (όχι αυτό για τα μακαρόνια), ένα βαζάκι που κλείνει αεροστεγώς και το μπλέντερ σας.

matia kontino konsiler

 

Εκτέλεση
Πλένετε το αγγούρι και την αλόη πολύ καλά. Έπειτα ξεφλουδίζετε και κόβετε το αγγούρι σε κομμάτια και το περνάτε από το μπλέντερ. Θα μεταατραπεί σε έναν υδαρό χυλό τον οποίο θα σουρώσετε στο λεπτό σουρωτήρι και θα κρατήσετε το ζουμί στην άκρη.

Ξεφλουδίστε την αλόη ώστε να αποκαλύψετε το διάφανο gel που περιέχει και γεμίστε το 1/3 ενός ποτηριού. Ρίξτε μέσα στο μπλέντερ το ζουμί από το αγγούρι και την αλόη, προσθέστε 2 σταγόνες βιταμίνης Ε και ανακατέψτε τα σε δυνατή ένταση μέχρι να αναμειχθούν πολύ καλά. Μεταφέρετε το υλικό στο βαζάκι σας και αμέσως στο ψυγείο όπου και θα το φυλάτε από εδώ και στο εξής.

Πως το χρησιμοποιείτε; Απλά περνάτε λίγη ποσότητα κάτω από τα μάτια σας κάθε πρωί για βλέμμα ξεκούραστο και μάτια πιο νεανικά από ποτέ. Πανεύκολο δεν ήταν;

Δείτε ακόμα:

Stop! Έτσι πρέπει να βουρτσίζετε τα μαλλιά σας

Σας περιμένουμε στις 14 Ιουνίου στο πρώτο #PeopleRun! Το περιοδικό People έχει γενέθλια και το γιορτάζει. Τρέχουμε 5Κ & 1Κ, διασκεδάζουμε, απολαμβάνουμε λιχουδιές! Δηλώστε εδώ συμμετοχή. 

Μας ρωτήσατε: Πως θα βρω το καλό μου προφίλ;

Δεν προλάβατε να λουστείτε; Έχουμε τα τέλεια χτενίσματα για βρώμικα μαλλιά

Η Jennifer Aniston περιποιείται το δέρμα της με προϊόντα από το φαρμακείο

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα