Δείτε τι μπορεί να σας συμβεί αν σταματήσετε τον καφέ

Στοιχηματίζουμε πως όσες φορές έχετε πάει στον δερματολόγο σας είτε για ακμή είτε για οποιαδήποτε άλλη δερματολογική φλεγμονή, μια από τις συμβουλές του, θα ήταν να σταματήσετε τον καφέ. Βέβαια ποτέ δεν δώσατε την απαραίτητη σημασία (ούτε εμείς, μην σας λέμε και ψέματα). Σύμφωνα με έρευνες, αν σταματήσετε τον καφέ, μετά από τρεις εβδομάδες – περίπου – θα δείτε εκπληκτικές αλλαγές στην επιδερμίδα σας.

Γιατί ο καφές;
Πάρτε το απόφαση λοιπόν κάνοντας την αρχή για την αποτοξίνωση. Γιατί όμως ο καφές είναι ο ένοχος;  Θα σας κάνουμε μια μικρή και απλή επιστημονική επεξήγηση. Ο καφές είναι όξινος και οι υψηλές δόσεις καφεΐνης οδηγεί σε αταξία τις ορμόνες του στρες. Και γιατί πρέπει να μας ενδιαφέρει; Πέρα από την άπειρη νευρικότητα, οι ορμόνες αυτές (υπεύθυνες και για την παραγωγή ελαίων στο σώμα) προκαλούν και extra λιπαρότητα. Και κάτι ακόμα (!) η καφεΐνη προκαλεί και αφυδάτωση, λόγω της έντονης διουρητικότητας.

kafes krouasan

 

Εμείς τεστάραμε τον εαυτό μας για να σας μεταδώσουμε έγκυρες πληροφορίες. Ξεκινάμε τρεις εβδομάδες χωρίς καφέ, αν μας έλειψε η ευχαρίστηση μιας ζεστής κούπας καφέ το πρωί; Εννοείτε(!). Δεν περιμέναμε κανένα θαύμα μέσα σε μία εβδομάδα, και η αλήθεια είναι πως δεν είδαμε κάποια διαφορά (πφφφ). Την δεύτερη βδομάδα, and nooo, τίποτα πάλι, και εκεί είναι που σκέφτεστε «μήπως αδίκως προσπαθώ – και δεν πίνω το καφεδάκι μου». Μην κάνετε πίσω τώρα, ούτε εμείς κάναμε και την τρίτη εβδομάδα δεν αποκτήσαμε και την super glow επιδερμίδα της J.Lo, αλλά τα μαύρα στίγματα μειώθηκαν και τα ενοχλητικά σπυράκια δεν εμφανίστηκαν. Η άλλη αλλαγή που παρατηρήθηκε ήταν το επίπεδο υγρασίας του δέρματος. Μικρά τμήματα ξηρότητας γύρω από την μύτη και το πιγούνι έχουν σχεδόν εξαφανιστεί.

Οπότε κορίτσια, δεν περιμένουμε θαύματα και την άψογη επιδερμίδα σε μόλις τρεις εβδομάδες – αν υποθέσουμε πως δεν έχετε κάνει καμία ατασθαλία, τύπου «έλα μωρέ ένα latte είναι» – αλλά η πρόοδος είναι εμφανέστατη. Next challenge: είστε έτοιμες για τέταρτη εβδομάδα; You’re worth it girl.

-Της Τζένης Πάλλη

Διαβάστε ακόμα:

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα