Διονύσης Κολποδίνος: «Και η Beyonce έχει ανασφάλειες»

Ο Διονύσης Κολποδίνος τους τελευταίους μήνες κατάφερε μαζί με το σχεδιαστή Βρεττό Βρεττάκο να «κρεμάσει» την ελληνική μόδα στις πιο διάσημες διεθνείς γκαρνταρόμπες, όπως αυτές των Beyoncé, Jenifer Lopez, Shakira και Nicole Scherzinger.

Το επαγγελματικό του «ταξίδι» ξεκίνησε σχεδόν τυχαία, αλλά μάλλον μοιραία, αφού ο Διονύσης από μικρός λάτρευε τα ρούχα και κυρίως τα παπούτσια. Την «πόρτα» στο χώρο του styling του άνοιξε πριν από δέκα χρόνια η καλή του φίλη Δέσποινα Ολυμπίου, η οποία του ζήτησε να τη βοηθήσει στην επιλογή των ρούχων για κάποιες εμφανίσεις της. Ακολούθησαν οι σπουδές του στο Λονδίνο, στο Royal College of Art, και η επιστροφή στην Ελλάδα, όπου δούλεψε δίπλα σε μεγάλα ονόματα της ελληνικής showbiz. Μιχάλης Χατζηγιάννης, Ναταλία Γερμανού, Ρούλα Κορομηλά, Αγγελική Ηλιάδη είναι μερικά μόνο από αυτά. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του ο Διονύσης απέκτησε επαφές με πολύ σημαντικούς ανθρώπους της διεθνούς μόδας και κατάφερε να μπει σε ένα από τα πιο γνωστά πρακτορεία του Λονδίνου. Εκεί γνώρισε τον Ty Hunter, στιλίστα της Beyoncé, ο οποίος ήταν και ο άνθρωπος που τον έφερε για πρώτη φορά σε επαφή μαζί της.

dionisis kolpodinos people 67 (8)

Πώς προέκυψε, λοιπόν, η πρόταση συνεργασίας με την Beyoncé;

Ενώ είχα δουλέψει με το στιλίστα της σε διάφορες άλλες δουλειές, μια μέρα με ρώτησε αν είχα να του κάνω κάποια πρόταση για την εμφάνισή της στα Grammy. Χωρίς πραγματικά να σκεφτώ αν είχα ή όχι κάτι στο μυαλό μου, του είπα κατευθείαν «ναι», αφού θεώρησα ότι μια τέτοια ευκαιρία δεν έπρεπε να τη χάσω. Γύρισα λοιπόν στην Ελλάδα, μελέτησα τι της αρέσει, τι πηγαίνει στο σωματότυπό της, αλλά και τι δεν έχει φορέσει και έτσι κατέληξα στο να της προτείνω έναν Έλληνα σχεδιαστή.

Και το όνομα αυτού Βρεττός Βρετάκος. Για ποιο λόγο διάλεξες το συγκεκριμένο σχεδιαστή;

Με τον Βρεττό γνωριζόμαστε πάρα πολλά χρόνια και έχουμε ντύσει αρκετούς Έλληνες καλλιτέχνες. Είχαμε πει, λοιπόν, και οι δύο ότι θα θέλαμε να κάνουμε κάτι στο εξωτερικό και περιμέναμε να έρθει το σωστό timing. Επιλέξαμε, λοιπόν, τέσσερα – πέντε ρούχα, τα πήρα μαζί μου στο Λονδίνο και μόλις τα είδε ο Ty ξετρελάθηκε με αυτή τη, γνωστή πια, ολόσωμη, μπλε, κρυστάλλινη φόρμα.

dionisis kolpodinos people 67 (4)

Πώς ήταν η Beyoncé στο fitting, όπου έγινε και η πρώτη σας γνωριμία;

Παρά το γεγονός ότι περίμενα να έχει μια πολύ μεγάλη «αυλή» και να μην είναι τόσο προσιτή, ήταν ακριβώς το αντίθετο. Άλλαξε μπροστά μας, ούτε ντρεπόταν ούτε τίποτε, και ένιωθε πάρα πολύ οικεία. Μάλιστα, μας ρωτούσε συνέχεια αν είναι όμορφη κι εκεί κατάλαβα ότι ακόμα κι αυτές οι μεγάλες σταρ είναι ανασφαλείς, όπως κι εδώ στην Ελλάδα. Για να καταλάβεις πόσο απλή ήταν, είχε μαζί και την οικογένειά της, αφού δεν πάει πουθενά χωρίς την κόρη της και τη μαμά της. Η ίδια έχει πάντα τον πρώτο λόγο στις επιλογές της, αλλά από τη στιγμή που θα διαλέξει κάτι, μετά ζητά τη γνώμη της μητέρας της και του άντρα της.

Αυτή η συνεργασία, όμως, ήταν καθοριστική, αφού η συγκεκριμένη ολόσωμη φόρμα συζητήθηκε πολύ σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αυτό είναι αλήθεια. Δεν θα ξεχάσω ποτέ ότι ξύπνησα μια μέρα και είδα στο λογαριασμό της Madonna στο Instagram μια φωτογραφία της Beyoncé με την ολόσωμη φόρμα μας και το σχόλιο: «Θα ήθελα κι εγώ κάποια στιγμή να είμαι έτσι». Αυτό ήταν πολύ τιμητικό για εμάς και νομίζω πως βοήθησε πολύ και στη μετέπειτα συνεργασία μας με την Jennifer Lopez και τη Shakira.

Η JLo ήταν το ίδιο προσιτή με την Beyoncé;

Η αλήθεια είναι ότι είναι λίγο πιο ντίβα, ίσως γιατί είναι λίγο πιο μεγάλη σε ηλικία, έχει βάλει τα πάντα όσον αφορά στα ρούχα, αλλά, παρ’ όλα αυτά, μπορώ να πω ότι ήταν μια από τις επίσης πολύ αγαπημένες μου συνεργασίες. Πολύ ωραίο σώμα, φανταστικό πρόσωπο, φανταστική επιδερμίδα, πραγματικά χαίρεσαι να δουλεύεις μαζί της.

Κι έτσι φτάσαμε και στη Shakira, την επόμενη Λατίνα σταρ που ντύσατε.

Ναι, εκείνη επέλεξε για τον τελικό του The Voice ένα μίνι φόρεμα του Βρεττού από μεταλλικό πλέγμα και κρύσταλλο. Η Shakira είναι η πιο απλή από όλες, καμία σχέση με σταρ και ντίβα. Θα μπορούσα να σου πω ότι θα την έβλεπα στο δρόμο και μπορεί να μην την παρατηρούσα. Ήταν εξαιρετικά συνεργάσιμη και φιλική.

dionisis kolpodinos people 67 (9)

Σε όλες τις περιπτώσεις πρότεινες κομμάτια του Βρεττού Βρεττάκου. Υπάρχει, όμως, κάποιος άλλος Έλληνας σχεδιαστής, του οποίου θα επέλεγες μια δημιουργία για μια τόσο μεγάλη συνεργασία;

Υπάρχουν αρκετοί Έλληνες σχεδιαστές, οι οποίοι πιστεύω ότι θα μπορούσαν να ντύσουν μια ξένη σταρ, και μάλιστα με έχουν προσεγγίσει και εκείνοι. Απλά, προς το παρόν, νιώθω ασφάλεια στη συνεργασία μου με τον Βρεττό, γιατί η αλήθεια είναι ότι με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο. Νιώθω ότι ο Βρεττός έχει πολλά να δώσει ακόμη.

Τι άλλο μένει, λοιπόν, να δούμε από εσάς τους δύο εκτός Ελλάδας;

Η συνεργασία μας με την Beyoncé συνεχίζεται, αφού της έχουμε ετοιμάσει δύο ακόμα κομμάτια και περιμένουμε να δούμε πότε θα τα φορέσει. Το ίδιο και με τη Lopez, όπου δουλέψαμε μαζί για κάποια βιντεοκλίπ της. Τέλος, έχουμε δώσει ένα ρούχο στη Sheryl Crow, το οποίο θα φορέσει στο βρετανικό X-Factor, αλλά και ένα κομμάτι στην Jessie J.

Στην Ελλάδα τώρα έχεις ντύσει πάρα πολλές γνωστές κυρίες, με πιο πρόσφατη τη Ρούλα Κορομηλά, την εμφάνιση της οποίας επιμελήθηκες για τo Just the 2 Of Us, που ήταν και μια δική της τηλεοπτική επιστροφή.

Ήταν μια πολύ δελεαστική πρόταση για μένα η Ρούλα, γιατί πιστεύω ότι είναι ένας θρύλος όσον αφορά στην ελληνική showbiz. Τη γνώρισα πέρσι πρώτη φορά και έμεινα πολύ ευχαριστημένος, γιατί ήταν πολύ συνεργάσιμη και δεκτική στις προτάσεις μου. Μαζί τολμήσαμε, μάλιστα, κάποιες αλλαγές, αφού φόρεσε πολύ χρώμα, σε αντίθεση με το παρελθόν που φορούσε κυρίως μαύρα, κάτι που ζήτησε και η ίδια, μια και είχε διάθεση να βάλει χρώμα στη ζωή της.

Διαβάστε περισσότερα στο Peoplegreece.com

Διαβάστε ακόμη: 

Διαγωνισμός ΙnStyle.gr και Αmway: 5 τυχερές θα κερδίσουν από δύο κραγιόν

Πώς απέκτησε η Jessica Alba το τέλειο σώμα που έχει στο sequel του Sin City;

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα