Detox Time: Πώς θα επαναφέρετε το δέρμα σας από την σκόνη των ημερών

Αν ζείτε στην Αθήνα, τότε μάλλον θα είστε και εσείς μισοθαμμένες κάτω τη σκόνη που δεν λέει να φύγει μακριά μας. Εκτός από το ότι όλα έχουν γίνει καφεγκρί, η επιδερμίδα μας υποφέρει σιωπηλά. Η επιδερμίδα, τόσο στο πρόσωπο, όσο και στο σώμα, μπορεί να εμφανίζεται ιδιαίτερα κουρασμένη από τις άσχημες αυτές καιρικές συνθήκες. Επιπλέον, η συσσώρευση τοξινών στον οργανισμό κατά τη διάρκεια κατανάλωσης τροφών με ζάχαρη ή λίπη, η έντονη περιποίηση της επιδερμίδας καθώς και το καθημερινό makeup, καθιστούν την αποτοξίνωση μια απολύτως απαραίτητη διαδικασία. Είναι σημαντικό να θυμάστε πως το δέρμα είναι το όργανο από το οποίο απελευθερώνονται οι τοξίνες του οργανισμού. Παρακάτω θα βρείτε κάποια γρήγορα detox tips για να ανανεώσετε τις skincare συνήθειες σας, την καλύτερη χρονική στιγμή, που μόλις έχει ξεκινήσει η άνοιξη και να την απαλλάξετε από εξωτερικές και εσωτερικές τοξίνες.

  1. Αφεθείτε στα χέρια των ειδικών

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο που μπορείτε να κάνετε στο δέρμα σας, από ένα βαθύ καθαρισμό. Για μια αποτελεσματική περιποίηση, που συνδυάζει μια ελαφριά απολέπιση και έναν καλό καθαρισμό, χρειάζεται να επισκεφθείτε τον δερματολόγο σας. Καθαρό και λαμπερό, το δέρμα σας είναι πλέον έτοιμο για μια καινούργια αρχή. Μια σημαντική προφύλαξη, είναι να αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο για μερικές μέρες μετά τον καθαρισμό.

  1. Μετατρέψτε τον καθαρισμό προσώπου σας σε ιεροτελεστία

Μια με δύο φορές την εβδομάδα, κάντε ένα ζεστό μπάνιο με άλατα. Στη συνέχεια, χαλαρώστε και απολαύστε το. Ύστερα από μερικά λεπτά, εφαρμόστε απολεπιστικό σώματος, το οποίο είναι βασικό στη διαδικασία ενεργοποίησης της φυσικής ανάπλασης της επιδερμίδας. Κάντε μασάζ στο σώμα σας με κυκλικές κινήσεις χωρίς να ασκείτε ιδιαίτερη πίεση, έτσι ώστε να εξαλειφθεί η συσσώρευση των νεκρών κυττάρων χωρίς έντονο τρίψιμο. Τώρα που η επιδερμίδα σας είναι έτοιμη να δεχθεί ωφέλιμα στοιχεία, κάντε μια ενυδατική μάσκα της επιλογής σας.

  1. Εμπλουτίστε τη ρουτίνα καθαρισμού σας

Για βαθύ καθαρισμό και αποτελεσματική εξαφάνιση των πόρων, ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε το gel καθαρισμού σας σε συνδυασμό με κάποιο βουρτσάκι. Η χοντρή τρίχα της βούρτσας, βοηθάει στο άνοιγμα των πόρων, με ένα τρόπο που δε μπορεί να το κάνει το γυμνό χέρι. Πάρτε μια μικρή ποσότητα gel, εφαρμόστε τη σε στεγνό δέρμα, βρέξτε το βουρτσάκι και βοηθήστε το προϊόν να απλωθεί σωστά με απαλές, κυκλικές κινήσεις μασάζ. Ξεπλύνετε με ζεστό νερό για να ενεργοποιήσετε την κυκλοφορία του αίματος, η οποία έχει ήδη ξεκινήσει από τη διαδικασία του massage με το βουρτσάκι.

  1. Ρυθμίστε τη ρουτίνα σας

Προσαρμόστε την καθημερινή σας ρουτίνα ανάλογα με την εποχή.

Πρώτο βήμα: Χρησιμοποιήστε serum, που ενισχύει την άμυνα της επιδερμίδας και την καθιστά ικανή να εξουδετερώσει τις τοξίνες.

Δεύτερο βήμα: Αλλάξτε την κρέμα προσώπου που χρησιμοποιείτε τον χειμώνα με μια πιο ελαφριά έτσι ώστε το δέρμα να οξυγονώνεται αλλά και να διατηρείται ενυδατωμένο κατά τους πιο ζεστούς μήνες.

Τρίτο βήμα: Χρησιμοποιήστε μια καθημερινή ενυδατική κρέμα προσώπου με αντηλιακό δείκτη προστασίας, η οποία είναι απαραίτητη για την ενυδάτωση και την προστασία που χρειάζεται το δέρμα, όταν εκτίθεται σε εξωτερικούς χώρους και στις ακτίνες του ήλιου.

Plus: Είναι καλύτερο να επιλέξετε μια ενυδατική κρέμα με χρώμα, έτσι ώστε να αποφύγετε τη χρήση του foundation, τουλάχιστον κατά τη διάρκεια του detox. Ειδικά αν η κρέμα που θα επιλέξετε έχει και προστασία από τους ρύπους, δεν έχετε κανένα λόγο να φοβάστε την έκθεση στον ήλιο.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα