Δέσποινα Καμπούρη: Κοντά στα παιδιά των χωριών SOS

Mια ευχάριστη αναστάτωση επικρατεί στο σπίτι που μένουν η Μυρσίνη, η Αναστασία, ο Γιώργος και οι δίδυμες Βούλα και Πάτρα μαζί με τη «Μητέρα SOS» Ευαγγελία. Τα παιδιά έχουν επιστρέψει από το σχολείο και η «Μητέρα SOS» τούς ετοιμάζει το μεσημεριανό – γεμιστά, που είναι από τα αγαπημένα τους φαγητά. Το απόγευμα έχουν τις αθλητικές τους δραστηριότητες κι έπειτα θα μαζευτούν για να δουν ταινία στο σπίτι. Όμως σήμερα το πρόγραμμα έχει λίγο ανατραπεί. Η μεσημεριανή επίσκεψη της Δέσποινας Καμπούρη έχει γεμίσει χαρά τα παιδιά που έχουν μαζευτεί γύρω της, ενώ ο παιδαγωγός τούς έχει επιτρέψει να αφήσουν για λίγο τα μαθήματά τους. Η διευθύντρια του motherblog.gr και ο όμιλος DPG πήραν την πρωτοβουλία να στηρίξουν έναν πολύ σημαντικό σκοπό: Τη συλλογή αγαθών και ειδών πρώτης ανάγκης για τα Παιδικά Χωριά SOS στη Βάρη. «Είμαι πολύ ενθουσιασμένη με την πρωτοβουλία που πήραμε, καθώς είναι σημαντικό να προσφέρεις στα παιδιά. Νομίζω πως το οφείλουμε στον εαυτό μας και το προτείνω σε όλους. Όχι μόνο τις γιορτινές μέρες, αλλά με κάθε ευκαιρία. Ας ανοίξουμε τις καρδιές μας και ας προσφέρουμε ό,τι μπορεί ο καθένας. Αυτή η καλή ενέργεια επιστρέφει σε μας» λέει η γλυκιά Δέσποινα Καμπούρη.

Όπως μας εξηγεί,  δεν είναι η πρώτη φορά που επισκέπτεται τα Παιδικά Χωριά. «Κάθε φορά που βλέπω αυτό τον παιδικό ενθουσιασμό, με συγκινεί πολύ και με γεμίζει χαρά και ενέργεια το να βρίσκομαι εδώ. Νιώθω πως είμαι σε μια ζεστή οικογένεια» αναφέρει και το βλέμμα της στέκεται για αρκετά λεπτά στα δίδυμα κοριτσάκια που απολαμβάνουν την αγκαλιά της «Μητέρας» Ευαγγελίας. «Θαυμάζω πολύ τις γυναίκες που μεγαλώνουν αυτά τα παιδιά, γιατί το κάνουν με ανιδιοτελή αγάπη. Έχω μιλήσει πολλές ώρες μαζί τους, ξέρω τι περνάνε, τις θυσίες που έχουν κάνει και πραγματικά τελούν λειτούργημα. Ορισμένες “Μητέρες” έχουν και βιολογικά παιδιά, που έχουν πλέον μεγαλώσει και είναι δοσμένες σ’ αυτόν το σκοπό. Πιστεύω πως μητέρα είναι αυτή που μεγαλώνει το παιδί» λέει.

Αναρωτιέμαι αν η Δέσποινα από τότε που έγινε μητέρα είναι πιο ευαισθητοποιημένη σε θέματα που αφορούν τα παιδιά. «Πάντα ήμουν ευαισθητοποιημένη, όμως σίγουρα έπαιξε σημαντικό ρόλο ο ερχομός της Έλενας. Έχω αποκτήσει μεγαλύτερες ευαισθησίες και νιώθω πως έχω υποχρέωση να συμπεριφέρομαι σαν μαμά απέναντι σε όλα τα παιδάκια που συναντώ γύρω μου» αναφέρει.

«Από τα παιδιά έχω διαπιστώσει πως παίρνεις πολύτιμα μαθήματα και νιώθω ότι γίνομαι καλύτερος άνθρωπος κάθε φορά που έρχομαι εδώ, στα παιδικά χωριά SOS. Εκτιμώ ακόμα περισσότερο κάποια πράγματα… Τα παιδιά που είδαμε σήμερα είναι πολύ τυχερά, καθώς έχουν μια μητέρα που τα αγαπάει πραγματικά, το σπίτι τους είναι καθαρό, έχουν τα δικά τους δωμάτια. Δεν υστερούν σε κάτι από άλλα παιδάκια που ζουν μαζί με τους γονείς τους και που, ενδεχομένως, κάποιες φορές να μην είναι ευτυχισμένα. Δυστυχώς, κάποια παιδιά μεγαλώνουν με γονείς που τσακώνονται και γίνονται θεατές άσχημων γεγονότων».

despoina kabouri people 80 (1)

Η Μελωδία της Ευτυχίας

Από την ημέρα που η Δέσποινα κράτησε στα χέρια της τη μοναχοκόρη της, Έλενα, οι γιορτινές μέρες έχουν αποκτήσει μεγαλύτερο νόημα για εκείνη. «Τώρα που είμαι μανούλα, απολαμβάνω περισσότερο τις γιορτές. Από νωρίς στολίζουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο, μαθαίνουμε τραγουδάκια και φτιάχνουμε κουραμπιέδες και μελομακάρονα. Στην Έλενα αρέσει πολύ να ζυμώνει και να βλέπει όλη την προετοιμασία. Αυτές οι οικογενειακές στιγμές ζεστασιάς είναι πολύ σημαντικές, γιατί μένουν για πάντα στο μυαλό και την καρδιά ενός παιδιού» αναφέρει γλυκά.

Όσο για τα φετινές γιορτές, όπως λέει, θα είναι ζεστές, οικογενειακές και παραδοσιακές. «Δεν σκοπεύουμε να φύγουμε από την Αθήνα. Θα περάσουμε τα Χριστούγεννα με τους συγγενείς και τους στενούς μας φίλους. Ένα βράδυ θα κάνω κι εγώ τραπέζι στο σπίτι, όπου το μενού θα περιλαμβάνει χοιρινό στη γάστρα με αποξηραμένα δαμάσκηνα, βερίκοκα, χουρμάδες, κάστανα, μέλι και πορτοκάλι. Απολαμβάνω πολύ την προετοιμασία του δείπνου, καθώς και το στολισμό του γιορτινού τραπεζιού. Χαίρομαι ιδιαίτερα αυτή τη διαδικασία και το κάνω με πολλή αγάπη».

Φέτος για τη Δέσποινα Καμπούρη και το σύζυγό της, Βαγγέλη Ταρασιάδη, θα είναι και τα πρώτα Χριστούγεννα που περνάνε με βέρα στο δεξί. «Δεν έχει αλλάξει κάτι στην καθημερινότητά μας μετά το γάμο. Δεν θεώρησα ποτέ δεδομένο το σύζυγό μου, ούτε εκείνος εμένα, και αυτό είναι κάτι που κρατάει τη σχέση μας ζωντανή. Μπορώ να σου πω με σιγουριά πως, όσο περνάνε τα χρόνια, είμαστε όλο και καλύτερα. Η ασφάλεια που σου προσφέρει η οικογένεια είναι σημαντική και προσωπικά μου αρέσει που νιώθω πως ανήκω κάπου. Δεν θα ήθελα να είμαι μόνη μου, να ψάχνομαι, να νιώθω μιζέρια που μεγαλώνω και να αναρωτιέμαι πότε θα κάνω οικογένεια και παιδιά. Κατάφερα να κάνω οικογένεια σε μικρή ηλικία και ήταν απόλυτα συνειδητή η απόφασή μου, με αποτέλεσμα, όσο περνάει ο χρόνος, το δέσιμο να γίνεται πιο ισχυρό» εξομολογείται η διευθύντρια του mothersblog.

Μπορεί η Δέσποινα να μην έχει γράψει το δικό της γράμμα στον Αϊ-Βασίλη, ωστόσο εκείνος φροντίζει κάθε χρόνο να της φέρνει αυτό που επιθυμεί. «Ξέρει πολύ καλά τι μου αρέσει… Με ξέρει ως άνθρωπο, γιατί φροντίζω να έχω πολύ στενή επικοινωνία μαζί του» λέει γελώντας και προσθέτει: «Παρόλο που δεν του έχω ζητήσει ποτέ τίποτα, πάντα μου φέρνει αυτό που θέλω. Όμως, συμβαίνει και το αντίστροφο, κι εγώ παίρνω δώρα στον Αϊ-Βασίλη». Η παρουσιάστρια θυμάται την περσινή Πρωτοχρονιά, που ο αγαπημένος άγιος των παιδιών επισκέφτηκε το σπίτι της οικογένειας! «Ο αδελφός του Βαγγέλη ντύθηκε Αϊ-Βασίλης, μπήκε στο σπίτι και έδωσε το δώρο στην Έλενα, η οποία είχε μείνει άφωνη και τον κοιτούσε εντυπωσιασμένη. Το τραβήξαμε σε βίντεο και θα το θυμάμαι σε όλη μου τη ζωή! Εννοείται πως θα το κάνουμε και φέτος. Δεν πρέπει να χαλάμε το παραμύθι και τη μαγεία των Χριστουγέννων!».
Αν η μικρή Έλενα ζητήσει για δώρο ένα αδελφάκι, τι θα της απαντήσει; «Σε αυτή την περίπτωση, λέμε “ό,τι μας φέρει ο Θεός”. Είμαστε μια οικογένεια που πιστεύει πολύ, οπότε το έχουμε αφήσει σ’ Αυτόν. Άλλωστε, νομίζω πως έτοιμη δεν θα είμαι ποτέ. Παίρνω τα πράγματα όπως έρχονται. Όλα γίνονται για κάποιο λόγο».

Λίγο πριν φύγει η χρονιά, τι γεύση της αφήνει; «Πάρα πολύ ωραία. Ήταν μια χρονιά δημιουργική, γεμάτη αγάπη, εμπειρίες και όμορφες οικογενειακές στιγμές. Δεν πήρα στενοχώριες άξιες λόγου, που να χρειάζεται να τις αναφέρω. Δεν έχω πικρία που δεν προχώρησε η συνεργασία με την εκπομπή του Mega. Αυτό που έμαθα είναι πως καμιά φορά τα πράγματα μπορεί να μη γίνουν όπως τα θες ή τα έχεις φανταστεί. Συμβαίνει να χάνεις την εμπιστοσύνη σου σε ανθρώπους, αλλά είναι πιο δύσκολο όταν γίνεται με ανθρώπους που αγαπάς και όχι με όσους σε ενώνει απλά μια επαγγελματική σχέση. Πραγματικά, ας είναι το μόνο μου πρόβλημα το γεγονός πως δεν προχώρησε μια συνεργασία. Τελικά, μόνο καλό μου έκανε. Δεν μου λείπει που δεν είμαι εκεί».
Και ποια εικόνα κρατάει πιο έντονα από τη φετινή χρονιά; «Το γάμο μου! Ήταν μια όμορφη στιγμή, ήμουν χαρούμενη και καθόλου αγχωμένη, γιατί ένιωθα πως πήγαινα στο γάμο μιας φίλης. Ήταν ένα φανταστικό τριήμερο, κατά το οποίο χορέψαμε, ήπιαμε και το ζήσαμε με τους φίλους μας».

Πηγή: Peoplegreece

Διαβάστε ακόμα:

Δέσποινα Καμπούρη για Mega με Μία: «Τους χρωστάω χάρη που δε με πήραν»

Δέσποινα Καμπούρη: Βρεθήκαμε στο κομμωτήριο μαζί της

Δέσποινα Καμπούρη: Αποκάλυψε το πρόβλημα υγείας της μέσω Instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα