Χρυσές Σφαίρες 2015: Επτά ταινίες της Feelgood Entertainment διεκδικούν βραβείο

Ανάμεσα στις υποψηφιότητες για τα 72α βραβεία της Ένωσης Ξένων Ανταποκριτών, γνωστότερα ως Χρυσές Σφαίρες. Επτά ταινίες διανομής Feelgood Entertainment βρίσκονται ανάμεσα στις υποψήφιες για βραβείο, με συνολικά δέκα υποψηφιότητες σε διάφορες κατηγορίες. Η 72η τελετή απονομής των Χρυσών Σφαιρών με παρουσιαστές τους Tina Fey και Amy Poehler θα διεξαχθεί στις 11 Ιανουαρίου 2015.

Τα περισσότερα βραβεία διεκδικεί το πολυαναμενόμενο μιούζικαλ της DISNEY Into the Woods / Τα Μυστικά του Δάσους το οποίο θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες την Πρωτοχρονιά. Η ταινία είναι υποψήφια στην κατηγορία Καλύτερης Κωμωδίας / Μιούζικαλ, ενώ οι δύο πρωταγωνίστριες, Emily Blunt και Meryl Streep, είναι υποψήφιες για τα βραβεία Α’ και Β’ Γυναικείου Ρόλου σε Κωμωδία / Μιούζικαλ αντίστοιχα.

Δύο υποψηφιότητες για ένα ακόμα μιούζικαλ, διανομής Feelgood που θα κυκλοφορήσει στις 2 Απριλίου στην Ελλάδα. Πρόκειται για το Annie (Columbia Pictures). Η Quvenzhane Wallis, ως μικρή Annie, διεκδικεί το βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου σε Κωμωδία / Μιούζικαλ, ενώ το τραγούδι Opportunity είναι υποψήφιο για το βραβείο Καλύτερο Πρωτότυπο Τραγούδι.

Υποψήφια για βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου σε Δραματική Ταινία είναι και η Julianne Moore, που πρωταγωνιστεί στην ταινία Still Alice, η οποία θα βγει στους ελληνικούς κινηματογράφους στις 5 Μαρτίου. Βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου διεκδικεί ο J.K. Simmons για την ερμηνεία του στο Whiplash / Χωρίς μέτρο (Sony Pictures Classics) που θα βγει στους κινηματογράφους στις 5 Φεβρουαρίου.

Στην κατηγορία Καλύτερου Κινουμένου Σχεδίου είναι υποψήφια η ταινία της DISNEY Big Hero Six / Οι Υπερέξι. Η ταινία κυκλοφόρησε στους κινηματογράφους στις 6 Νοεμβρίου και έως σήμερα έχει κόψει περισσότερα από 75.000 εισιτήρια πανελλαδικά.

Τέλος, στην κατηγορία Καλύτερης Ξένης Ταινίας είναι υποψήφιες δύο ταινίες διανομής Feelgood: το σουηδικό Force Majeure / Ανωτέρα Βίατου Ruben Östlund (στους κινηματογράφους 15 Ιανουαρίου) και το ισραηλινό GETT: Η δίκη της Viviane Amsalem των Ronit Elkabetz και Shlomi Elkabetz (στους κινηματογράφους 19 Φεβρουαρίου).

Διαβάστε ακόμα:

Playroom #4: Το πιο cool fashion event γίνεται στο κέντρο της πόλης

Τι μπορεί να κάνει για εμάς ένα κραγιόν με υαλουρονικό οξύ;

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα