Χρειάζεστε μόνο πέντε κομμάτια για να είστε πάντα καλοντυμένη

Μιλώντας γι’ αυτά τα πέντε κομμάτια, ας πούμε για παράδειγμα, ότι λευκό T-shirt που τόσο μπορεί να έχετε περιφρονήσει στη ζωή σας είναι ίσως τελικά αυτό που κερδίζει τη μάχη της γκαρνταρόμπας. Τι εννοούμε; Η μόδα είναι υπέροχη. Η μόδα είναι μαγική. Η μόδα μπορεί να γίνει κουραστική; Ναι μπορεί, χωρίς δεύτερη σκέψη. Δεν έχετε γνωρίσει σε κάποια φάση της ζωής σας έναν άνθρωπο που λάτρευε κάτι μέχρι που τελικά έφτασε να το απεχθάνεται; Πόσες φορές να φας παστίτσιο ακόμα και αν είναι το αγαπημένο σου φαγητό; Πόσες φορές να ακούσεις το ίδιο τραγούδι ακόμα και αν με κάθε νότα του φέρνεις στο μυαλό σου τις πιο ωραίες αναμνήσεις; Το θέμα λοιπόν είναι πως όσο και να μας αρέσει κάτι, συχνά κουραζόμαστε από αυτό, χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα, χρειαζόμαστε το διαφορετικό. Έτσι πολύ συχνά θα δείτε ανθρώπους της μόδας να επιλέγουν για την καθημερινότητά τους ένα λευκό T-shirt και ένα τζιν, ή ένα ολόμαυρο σύνολο. Τι κι αν η Anna Wintour επιμένει ότι το total black είναι μόνο για τις κηδείες; Η Grace Coddington από την άλλη, το αποχωρίζεται πάρα πολύ σπάνια. Ο λόγος είναι απλός. Όταν κάθε μέρα βομβαρδίζεσαι από εικόνες, όταν βλέπεις αμέτρητες συλλογές, όταν η δουλειά σου είναι ανάμεσα στα ρούχα και στα αξεσουάρ, μοιραία το μάτι κουράζεται και από ένα σημείο και μετά, αποζητά την απλότητα, το σκέτο, το μίνιμαλ, το -για πολλούς- βαρετό.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο κάθε fashion editor έχει στη ντουλάπα της πολλά basic κομμάτια τα οποία, πιστέψτε μας, δεν αποχωρίζεται εύκολα. Πολύ πιο εύκολα θα πείσετε μια γυναίκα της μόδας να σας χαρίσει το πιο εντυπωσιακό φόρεμα της ντουλάπας της, παρά το Levi’s 501 που της κάθεται τέλεια και τη βολεύει περισσότερο από κάθε άλλο παντελόνι. Η λέξη “βασικός” προέρχεται από τη λέξη “βάση”, άρα για τη βάση κάθε γκαρνταρόμπας υπάρχουν τα βασικά κομμάτια που πρέπει να έχετε. Και καλό είναι μεγαλώνοντας να τα αποκτήσετε και να επενδύσετε σ’ αυτά.

shirt dress bsb
bsbfashion.com

Δεν έχετε δικαιολογία ας πούμε να μην έχετε ήδη στη ντουλάπα σας ένα μαύρο φόρεμα. Μπορεί να ακούγεται κλισέ, όμως σας προκαλούμε να μας πείτε ΜΙΑ περίσταση στην οποία δεν ταιριάζει. Μην κουράζεστε. Δεν υπάρχει. Στη δουλειά, σε cocktail εμφάνιση, και σε οποιαδήποτε άλλη φάση, το μαύρο φόρεμα είναι κατάλληλο. Έχετε παραπάνω από ένα; Μπράβο σας. Σας προτείνουμε και εμείς άλλο ένα just in case.

double trouble tshirt
Double Trouble, net-a-porter.com

Και επανερχόμαστε στο λευκό T-shirt. Κάποιος θα σπεύσει να σχολιάσει ότι είναι βαρετό, ότι μοιάζει με φανελάκι και ότι μπορείτε να το αγοράσετε δίνοντας μόλις 5 ευρώ (ή και λιγότερα). Ναι, όλα αυτά ισχύουν, αλλά από την άλλη μπορεί να συνδυαστεί με τρόπο ώστε να μην είναι βαρετό, μπορεί να φορεθεί και σαν φανελάκι (γιατί όχι) και σίγουρα μπορείτε να δώσετε κάτι παραπάνω, απλά και μόνο για να μπορέσετε να το πλύνετε πολλές φορές χωρίς να χαλάσει το σχήμα του και χωρίς να κιτρινίσει.

levis 501
Levi’s 501, μπορείτε να το βρείτε στα καταστήματα attica

Ακόμα ένα από τα πλέον σημαντικά κομμάτια, είναι το τζιν. Αν έχετε βρει αυτό που σας ταιριάζει ξέρετε πολύ καλά τι εννοούμε. Ένα λοιπόν που δεν είναι πολύ σκούρο, ούτε πολύ ανοιχτόχρωμο, όχι στενό, αλλά ούτε και φαρδύ, σε κανονικό μήκος και που θα εφαρμόζει άψογα πάνω σας είναι αυτό που ψάχνετε. Δεν είναι η πρώτη φορά που μιλάμε για το Levi’s 501 και σίγουρα δεν είναι και η τελευταία. Μην το σκέφτεστε. Είναι και για εσάς και για όλους. Και κάθε άλλο κλασικό τζιν βέβαια, είναι ευπρόσδεκτο.

mango sakaki
shop.mango.com

Και μιλώντας για κλασικά κομμάτια δε μπορούμε να μην αναφέρουμε και το απλό, μαύρο (ή και μπεζ, ή και μπλε) σακάκι. Σε γραμμή απλή, χωρίς διακοσμητικά στοιχεία, που μπορεί να ταιριάξει με όλα αυτά που ήδη έχετε αλλά και με αυτά που θέλετε να πάρετε. Δε χρειάζεται να κοστίζει πολύ, άλλωστε δεν είπε κανείς ότι τα κομμάτια που θα αποτελέσουν τη βάση της γκαρνταρόμπας σας θα είναι αυτά που θα έχετε λιμοκτονήσει για να αποκτήσετε.

louboutin mavres
eu.christianlouboutin.com

Η βασίλισσα των basic κομματιών είναι η μαύρη γόβα. Εδώ πληρώστε, μην τη φοβάστε, όχι γιατί δε μπορείτε να βρείτε μία οικονομική, αλλά γιατί κακά τα ψέματα, στα παπούτσια το «ό,τι δίνεις παίρνεις» βρίσκει την τέλεια εφαρμογή. Έτσι ένα ακριβό ζευγάρι θα σας βοηθήσει να περπατάτε άνετα, να αποφύγετε τραυματισμούς και σίγουρα δε θα σας αφήσει να φύγετε από το πάρτι, τη δουλειά, το ραντεβού σας ψυθιρίζοντας διάφορα γαλλικά.

Guess what. Όλα αυτά που μόλις αναφέραμε ταιριάζουν και μεταξύ τους αλλά και με ό,τι άλλο έχετε στη ντουλάπα σας. Δεν έχετε δικαιολογία λοιπόν, ιδιαίτερα αν έχετε περάσει τα πρώτα -άντα, σταματήστε να αγοράζετε μόνο ό,τι σας κάνει εντύπωση με την πρώτη ματιά και σκεφτείτε και αυτά τα κλασικά και βασικά κομμάτια.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram 

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα