Χέρια ψηλά! Η λύση στο πιο αντιαισθητικό, καλοκαιρινό σας πρόβλημα…

Η περιοχή κάτω από τα χέρια είναι μια πολύ ευαίσθητη περιοχή. Εκτός κι αν κάνετε συστηματικά χαλάουα ή λέιζερ ή αν είστε πολύ –ΠΟΛΥ- τυχερή, θα έχετε παρατηρήσει πως το δέρμα γίνεται πιο σκούρο, κάπως γκρι ή καφέ. Ναι, μοιάζει βρώμικο όσο κι να δεν είναι και σας πιστεύουμε πως δεν είναι.

Τι προκαλεί αυτόν τον αποχρωματισμό; Το ξύρισμα, η ήλιος και κάποια αποσμητικά. Τι μπορείτε να κάνετε; Έχετε 5 επιλογές:

  1. Να κάνετε χαλάουα ή λέιζερ. Πολλές φορές, ο αποχρωματισμός οφείλεται στην τριβή με το ξυραφάκι, ιδιαίτερα αν έχετε πολύ ευαίσθητο δέρμα.
  2. Να κάνετε απολέπιση ΚΑΘΕ φορά πριν ξυρίσετε τις μασχάλες σας. Θα περιορίσετε την τριβή και δεν θα αποχρωματιστεί το δέρμα.
  3. Να αλλάξετε αποσμητικό. Τα χημικά που περιέχουν πολλά αποσμητικά μπορεί να ευθύνονται για το πρόβλημά σας. Επιλέξτε λοιπόν ένα φυσικό προϊόν (είναι εξίσου αποτελεσματικά) που προορίζεται για ευαίσθητες επιδερμίδες.
  4. Να ζητήσετε βοήθεια από τον γιατρό σας. Αν το δικό σας δέρμα έχει σκουρύνει πολύ και οι παραπάνω λύσεις μοιάζουν πολύ… light, ο δερματολόγος σας μπορεί να σας δώσει τοπικές θεραπείες που θα επαναφέρουν το χρώμα στις μασχάλες σας.
  5. Να φορέσετε αντηλιακό! Ναι και εκεί. Ο ήλιος επιδεινώνει το πρόβλημα κυρίως αν το αποσμητικό σας περιέχει αλκοόλ. Αλκοόλ + ήλιος = σίγουρες πανάδες.

Δείτε ακόμα:

Σας περιμένουμε στις 14 Ιουνίου στο πρώτο #PeopleRun! Το περιοδικό People έχει γενέθλια και το γιορτάζει. Τρέχουμε 5Κ & 1Κ, διασκεδάζουμε, απολαμβάνουμε λιχουδιές! Δηλώστε εδώ συμμετοχή. 

Editor’s Choice: Dettol αφροντούς… επιτέλους!

Γαλλική κοτσίδα: Το πιο chic καλοκαιρινό χτένισμα

Μας ρωτήσατε: Σε τι ηλικία πρέπει να κάνω botox;

It’s in the bag: Κρυφοκοιτάξαμε στην τσάντα της Αντωνίας Καλλιμούκου

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα