Brushes 101: Τα 5+1 βασικά πινέλα που πρέπει να έχετε στο νεσεσέρ σας

Το λέμε, το ξαναλέμε και δεν θα σταματήσουμε να το κάνουμε μέχρι να το εντυπωθεί στο μυαλό όλων σας: η καθαριότητα των πινέλων του μακιγιάζ είναι άκρως σημαντική. Πιο σημαντική κι από αυτά που έχετε σημειώσει με SOS στην ατζέντα σας. Σας έχουμε εξηγήσει πώς να τα καθαρίζετε εύκολα και γρήγορα, πώς να τα στεγνώνετε (hint: πάντα με τις τρίχες προς τα κάτω) και πώς να τα αποθηκεύετε για να τα διατηρείτε σε καλή κατάσταση για περισσότερο. Ποιο πινέλο κάνει τι όμως, σας το έχουμε πει; Όχι, δεν το είχαμε κάνει και για αυτό το λόγο ετοιμάσαμε έναν πρακτικό mini οδηγό με τα βασικότερα πινέλα για να ξέρετε τι έχετε, τι δεν έχετε και τι χρειάζεται να αγοράσετε σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες.

 Πινέλο για foundationFoundation Brush, πινέλα

Είναι το πινέλο που χρησιμοποιείτε αντί για τα δάχτυλά σας. Προτιμήστε το αν θέλετε έντονη κάλυψη και ομοιόμορφο τελείωμα και μην ξεχνάτε να «σβήνετε» το προϊόν προς το λαιμό σας και στη γραμμή των μαλλιών.

Dior, Fluid Foundation Brush, 54,80

Πινέλο Kabukikabuki, πινέλα

Είναι το κοντό και χοντρό πινελάκι που πολλές νομίζουν πως είναι για το ρουζ που έχετε στην τσάντα σας. Δεν είναι για αυτό (αν και μεταξύ μας κάνει τέλεια αυτή τη δουλειά), χρησιμοποιείται για την εφαρμογή του foundation σε μορφή πούδρας. Είναι κοντό για να κάνετε πιο κοφτές κινήσεις.

 Make Up For Ever, Pro Bronze Fusion Kabuki, €34,50

Πινέλο για πούδραpowderbrush, πινέλα

Είναι το πολύ, πολύ μεγάλο και αφράτο πινέλο που μπορεί να χρησιμοποιείτε για το ρουζ σας. Έχει τόσο μεγάλο μέγεθος για να εφαρμόζει σωστά την πούδρα σε όλο το πρόσωπο και για αυτό το λόγο δεν είναι κατάλληλο για το ρουζ σας.

Kat Von D, Lock-it Setting Powder Brush, 30

Πινέλο stippling pinceau-pro-diffuseur-poudre-44, πινέλα

Είναι το πινέλο με τις λευκές τρίχες στις άκρες του. Χρησιμοποιείται για την εφαρμογή του foundation αλλά διαφέρει από το κλασικό πινέλο για foundation στο ότι χαρίζει πιο απαλό τελείωμα και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε και μόνο τοπικά.

Sephora, Pinceau PRO Diffuseur poudre #44, 26,20

Πινέλο για concealerpinceau-anti-cernes, πινέλα

Ναι, το concealer είναι καλό να το βάζετε με το πινέλο για καλύτερη εφαρμογή και είναι ιδιαίτερα πρακτικό αν θέλετε να καλύψετε έντονες ατέλειες ή πολύ έντονους μαύρους κύκλους.

Dior, Concealer Brush, €28,50

Πινέλα “βεντάλια”pro-contour-shapeshifter-brush, πινέλα

…ή αλλιώς fan brush. Είναι ένα πινέλο για πολλές χρήσεις. Η βασική του είναι για το highlighter αλλά εμείς το βρίσκουμε πολύ χρήσιμο για την αφαίρεση σκιών που μπορεί να έπεσαν στα μάγουλα κατά τη διάρκεια του μακιγιάζ των ματιών.

Urban Decay, Pro Contour Shapeshifter Brush, €39

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα