Μπουτάκια μαύρου κοτόπουλου με πουρέ & flakes από μπρόκολο: Μια υγιεινή αλλά πεντανόστιμη συνταγή

Ο executive chef και ιδιοκτήτης των εστιατορίων Nice ’n’ Easy, Χρήστος Αθανασιάδης , μας συστήνει το μαύρο κοτόπουλο Νιτσιάκος με ιδιαίτερες συνταγές που δεν θα δυσκολευτείτε να δημιουργήσετε. Ο λόγος για να το προτιμήσετε; Μα, φυσικά, η υψηλή διατροφική του αξία και η ντελικάτη γεύση του. Δοκιμάστε το στήθος μαύρου κοτόπουλου, μαριναρισμένο με jalapenos, kale γλασέ, γλυκό chilly, πάπρικα και μαρμελάδα ντομάτας και σας υποσχόμαστε ότι θα το φτιάχνετε ξανά και ξανά. Μπουτάκια μαύρου κοτόπουλου με πουρέ & flakes από μπρόκολο (Χρόνος 45 λεπτά) Υλικά για 2 μερίδες 4 μπουτάκια από μαύρο κοτόπουλο (κοπανάκι) 30 ml ελαιόλαδο 1 μέτριο μπρόκολο (600 γραμμ.) 1 πατάτα 60 ml ζωμό κοτόπουλο 10 γραμμ. cream cheese light 20 γραμμ. παρμεζάνα τριμμένη Αλάτι & πιπέρι Εκτέλεση Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180οC. Βράζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι την πατάτα, κομμένη σε κύβους, μέχρι να μαλακώσει καλά. Σουρώνουμε και πολτοποιούμε με ένα πιρούνι. Κόβουμε τα άνθη από το μπρόκολο μαζί με λίγο από το κοτσάνι. Kρατάμε δύο στην άκρη και κόβουμε τα υπόλοιπα σε φέτες του 1 cm. Τα ζεματάμε σε νερό που βράζει για 5 λεπτά και τα αποσύρουμε σε λεκανάκι με κρύο νερό. Σουρώνουμε και βάζουμε σε μπλέντερ, μαζί με το ζωμό, το cream cheese, την παρμεζάνα και την πατάτα. Πολτοποιούμε και αλατοπιπερώνουμε. Αλατοπιπερώνουμε τα μπουτάκια του κοτόπουλου. Ζεσταίνουμε ένα βαρύ τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε καλά τα μπουτάκια, απ’ όλες τις πλευρές, μέχρι να ροδοκοκινίσουν. Tα μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι και τα ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία στη μέση του κρέατος να φτάσει τους 72οC. Σερβίρουμε με τον πουρέ μπρόκολο και διακοσμούμε με τoυς υπόλοιπους δύο ανθούς κομμένους σε πολύ λεπτές φέτες, σαν chips.  ]]>

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα