Μπορούν 48 ώρες σε ένα yoga retreat να σε αλλάξουν;

Μια (βρασμένη) αγκινάρα, πολλά τσάγια (και αγιουρβεδικά ροφήματα), αρκετός διαλογισμός και yoga, 7 καινούριες γνωριμίες, πολλή χαλάρωση, ακόμη περισσότερη φύση, λίγη (παρεϊστικη) ψυχοθεραπεία, άπλετο φως, ελάχιστη βροχή, απίστευτη ενέργεια. Αυτός είναι ο απολογισμός από ένα γεμάτο σ/κ στο Zen Rocks Mani Retreat!

Στη μέση του πουθενά (κυριολεκτικά) λίγα πέτρινα σπιτάκια, πλήρως εναρμονισμένα με το φυσικό περιβάλλον, ξεπροβάλλουν φιλοδοξώντας να εισάγουν τον επισκέπτη σε αυτό που πρόκειται να ζήσει. Στόχος είναι όποιος επισκεφθεί το μέρος και κινηθεί στους ρυθμούς του, να αφήσει πίσω του παγιωμένες αντιλήψεις και συμπεριφορές και να αναζητήσει έναν νέο τρόπο σκέψης.

Μας υποδέχεται εγκάρδια η Βιβή Λέτσου, η ψυχή αυτού του γοητευτικού μέρους και παράλληλα δασκάλα γιόγκα και εκπαιδεύτρια, ιδιοκτήτρια των NYSY Studios, η οποία ασχολείται χρόνια με τον διαλογισμό Zen. Το Zen Rocks Mani το εμπνεύστηκαν μαζί με τον Eraj Shakib, ιδιοκτήτη του vegetarian εστιατορίου Avocado.

Οι εμπνευστές του Zen Rocks Mani

Ξύλο, γήινα χρώματα, καθαρές γραμμές στο εσωτερικό των δυο πέτρινων σπιτιών με τα 6 υπέροχα δωμάτια. Ελιές, ουρανός, βράχοι και θάλασσα στο βάθος στο εξωτερικό τους. Αυτές είναι οι προσλαμβάνουσές μας για το σαββατοκύριακο που είμαστε φιλοξενούμενοι σε αυτό το ξεχωριστό μέρος.

Η μέρα στο πλαίσιο ενός retreat ξεκινάει πολύ νωρίς το πρωί με διαλογισμό. Ακολουθεί ένα αγιουρβεδικό ρόφημα με κουρκουμά, τζίντζερ, μέλι, πιπέρι και λίγο λεμόνι. Συνεχίζουμε με γιόγκα. Η Βιβή ως δασκάλα εμπνέει (αρχάριους και προχωρημένους) και σε κάνει να ξεχάσεις το τόσο πρωινό ξύπνημα (τη δεύτερη μέρα είσαι εκεί πριν από την ίδια!). Στο εντυπωσιακό ξύλινο yoga deck που έχει στηθεί πάνω σε ύψωμα, ο ήλιος που μόλις κάνει την εμφάνισή του σε ζεσταίνει τρυφερά, η εκπληκτική θέα, η ηρεμία του τοπίου, οι ήχοι της φύσης και οι μουσούδες των σκυλιών της Βιβής που μπλέκονται στα πόδια σου σε κάνουν να κλείνεις τα μάτια και να ζεις τη μοναδική ενέργεια του μέρους.

Aγιουρβεδικό ρόφημα

Ώρα για brunch. Ζεστό τσάι, ντάκος με φρέσκια ντομάτα, μυρωδάτη ρίγανη και λάδι από το κτήμα, μπολ ενέργειας με βρώμη και super foods (άπειρες επιλογές για να δοκιμάσεις), αβγά από τις κότες της γειτόνισσας σε όποια εκδοχή προτιμάς. Όλα εδώ έχουν περισσότερο άρωμα, γεύση… Η ρίγανη έχει μεγαλύτερη ένταση, τα γκρέιπφρουτ είναι πιο γλυκά. Ίσως επειδή τα κόβεις ο ίδιος από το δέντρο, επειδή επιλέγεις τα μυρωδικά και πασπαλίζεις μόνος σου το φαγητό σου.

Ακολουθεί ξεκούραση. Με την πραγματική έννοια του όρου. Χωρίς Wi fi (ναι, εδώ δεν υπάρχει σχεδόν πουθενά ούτε σήμα στο κινητό. Πολύ γρήγορα το συνηθίζεις και μερικές ώρες αργότερα αναρωτιέσαι γιατί ζούσες τόσο καιρό με Wi fi…), με πολλή φύση (σύννεφα που πηγαίνουν και έρχονται και –ναι, εσύ είσαι εκεί για να τα παρατηρήσεις) και εσωτερική ενέργεια (αισθάνεσαι τη ζεστασιά του ήλιου, τη δύναμη του τοπίου, τους ήχους της φύσης με όλο σου το σώμα). Μπορείς να περπατήσεις στην περιοχή, να πας για μπάνιο στις Κιτριές (η κοντινότερη παραλία), να διαβάσεις το βιβλίο σου στις ξαπλώστρες στη βεράντα σου, να προσπαθήσεις να απαθανατίσεις την ομορφιά του τοπίου (κατά πάσα πιθανότητα δεν θα τα καταφέρεις), να απολαύσεις ένα τσάι ή να αφεθείς σε αυτό που ζεις (τελικά, σε αυτό καταλήξαμε όλοι μας).

Το απόγευμα φτάνει και το καταλαβαίνεις όχι από το ρολόι σου, αλλά από τα χρώματα του ουρανού. Μετά την απογευματινή γιόγκα και τον διαλογισμό, θέση έχει το βραδινό φαγητό, μια διαδικασία με ουσία. Όλοι μαζί στρώνουμε ένα πλούσιο τραπέζι με ελληνικές και έθνικ γεύσεις και προϊόντα από το κτήμα ή την ευρύτερη περιοχή. Φαλάφελ, ωμή αγκινάρα με λεμόνι (είπαμε, εδώ όλα έχουν άλλη γεύση), ρύζι με γάλα καρύδας, σαλάτες. Δεν υπάρχει τίποτα εξεζητημένο εδώ. Τα πάντα κινούνται στον ρυθμό του μέρους. Είναι αυθεντικά, λιτά, όμορφα. Σημείωση: Το μενού δεν περιέχει καθόλου κρέας.

Επέστρεψα αλλαγμένη στην Αθήνα. Όχι γιατί γέμισα τις μπαταρίες μου, γιατί πέρασα καλά, γιατί είχα χρόνο για τον εαυτό μου, γιατί ήρθα σε επαφή με τη φύση, αλλά γιατί όλα αυτά και ακόμα περισσότερα με έκαναν να θέλω να διεκδικήσω/ δώσω/ προσφέρω κάτι καλύτερο για μένα και για τους άλλους. Γύρισα με μια διάθεση αλλαγής, μετατόπισης. «Ντούργκα», μας είχε πει η Βιβή το τελευταίο βράδυ. «Είναι η Ινδουιστική Θεά, η θηλυκή ενέργεια. Αυτή είμαστε. Μια γυναίκα γλυκιά, γεμάτη αγάπη, φροντίδα και αποδοχή. Όταν χρειαστεί, όμως, είναι και πολεμίστρια».

Info: Υπάρχουν 6 πολυτελή δωμάτια με κοινές κουζίνες – τραπεζαρίες, ενώ πλέον υπάρχει και η δυνατότητα πιο οικονομικής διαμονής στους καινούριους πανέμορφους ξενώνες (τους οποίους μοιράζονται περισσότερα άτομα). Μπορεί κανείς να έρθει μόνο για αναψυχή, αξίζει όμως να συμμετέχει σε κάποιο από τα retreats που διοργανώνονται με δασκάλους κυρίως από το εξωτερικό. To επόμενο θα πραγματοποιηθεί 15-19 Ιουλίου με καλεσμένο τον διάσημο αμερικανό μουσικό (το είδος της μουσικής του ονομάζεται kirtan), Krishna Das.

Δείτε περισσότερα εδώ: https://zenrocksmaniretreat.com

 

Από τη Μυρτώ Αντωνοπούλου

myrt.antonopoulou@gmail.com

Instagram: myrto.antonopoulou

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα