Avocado + Ελαιόλαδο + Αυγό = Αντίο φριζαρισμένα μαλλιά

Υπάρχουν μερικές φορές που οι μάσκες του εμπορίου αδυνατούν να τιθασεύσουν τις ατίθασες τούφες που φριζάρουν. Δυνατό statement για αρχή αλλά και τόσο αληθινό. Ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι, η υγρασία και η ζέστη κάνουν τα μαλλιά να φριζάρουν σε βαθμό που φέρνουν πολλές από εμάς στην απελπισία. Επίσης bold statement αλλά εξίσου αληθινό. Κάπου εδώ έρχονται  λοιπόν τα φυσικά υλικά, υλικά που έχουμε στο σπίτι (ή μπορούμε να βρούμε με μια απλή επίσκεψη στο super market) που –αν συνδυαστούν σωστά- μπορούν να κάνουν θαύματα και να σώσουν τα μαλλιά και την υπόληψή μας. Τρία από αυτά τα υλικά είναι το αβοκάντο, το ελαιόλαδο και το αυγό.

  • Το αυγό
    Το αυγό περιέχει βιταμίνες Α, D και Ε οι οποίες είναι ιδανικές για τη θρέψη των μαλλιών και τα λιπαρά οξέα που επίσης περιέχει ενυδατώνουν όσο τίποτα άλλο. Αν έχετε παρατηρήσει μάλιστα κάποια προϊόντα περιποίησης μαλλιών αναφέρουν πως περιέχουν πρωτεΐνες για ακόμα καλύτερη περιποίηση, αυτό σημαίνει πως περιέχουν αυγό.
  • Το ελαιόλαδο
    Όπως ενυδατώνει σε βάθος την επιδερμίδα έτσι ενυδατώνει πολύ βαθιά και τα μαλλιά. Το ελαιόλαδο είναι εδώ και χιλιάδες χρόνια γνωστό για τις μαλακτικές, θρεπτικές και ενυδατικές του ιδιότητες και δεν μπορεί να λείπει από καμία μάσκα. Αφήστε που λειτουργεί σαν συνδετικό υλικό που δένει τα υπόλοιπα μεταξύ τους.
  • Το αβοκάντο
    Ένα επίσης σούπερ ενυδατικό υλικό που είναι γεμάτο λιπαρά και βιταμίνες που λατρεύουν τα μαλλιά. Επίσης, η υφή του το καθιστά ιδανικό για ρήση σε μάσκες αφού λιώνει αμέσως.

Η Συνταγή
Αν έχετε πολύ μακριά μαλλιά χρησιμοποιήστε 2 μεγάλα αβοκάντο, 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και ένα αυγό. Αν έχετε πιο κοντά μαλλιά τότε πάρτε μόνο ένα αβοκάντο, ρίξτε μια κουταλιά λάδι και πάλι ένα αυγό. Αναμείξτε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ ώσπου να αποκτήσουν κρεμώδη υφή. Όταν είναι έτοιμο το μίγμα σας περάστε το σε όλα τα μαλλιά δίνοντας έμφαση στις άκρες, τυλίξτε το κεφάλι σας με διάφανη μεμβράνη και περιμένετε για 20 λεπτά. Όταν περάσει ο χρόνος, λουστείτε 2 φορές και αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά.

Το αποτέλεσμα
Η πλούσια ενυδάτωση των υλικών θα κάνει τα μαλλιά σας απαλά, υπέροχα λαμπερά και θα θρέψει σε τέτοιο βάθος την τρίχα που θα αποτρέψει το φριζάρισμα. Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα εφαρμόζετε τη μάσκα αυτή σαν θεραπεία κάθε δεύτερη εβδομάδα.

Δείτε ακόμα:
Αντίο φριζάρισμα σε 5 βήματα
Ο απόλυτος οδηγός ενάντια στο φριζάρισμα
Με ποιο προϊόν θα πείτε αντίο στο φριζάρισμα;
Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα