Ας μιλήσουμε για αποτρίχωση (και πώς να μην βγάζετε σπυράκια μετά)

Ας μην κοροϊδευόμαστε: οι περισσότερες γυναίκες στη χώρα μας χρειάζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα να κλείνουμε ραντεβού σε ένα beauty salon για να ξεφορτωνόμαστε τις περιττές τριχούλες που επιμένουν να φυτρώνουν στο άνω χείλος μας. Κάθε φορά που έρχεται η στιγμή της αποτρίχωσης, ενθουσιαζόμαστε για το γεγονός πως σε λίγο θα θυμίζουμε και πάλι τα άτριχα αγγελούδια που οι άντρες πιστεύουν πως είμαστε, αλλά ταυτόχρονα ο ερεθισμός και τα σπυράκια που ακολουθούν μας προκαλούν φοβερό εκνευρισμό.

Αν είστε από τις λίγες εκείνες τυχερές που δεν σας συμβαίνει ποτέ, σας ζηλεύουμε, αλλά οι περισσότερες δυστυχώς αντιμετωπίζουν κοκκινίλες και μικρά σπυράκια, όχι μόνο στο άνω χείλος, αλλά και σε άλλες ευαίσθητες περιοχές του σώματος, όπως το μπικίνι ή ακόμα και τα φρύδια.

ESTEE LAUDER LITTLE BLACK PRIMER COVER KENDALL JENNER MOUSTAKI MALLIA ASTEIA

Όχι δεν χρειάζεται απαραίτητα να βρεθείτε στο δίλλημα «τρίχες ή σπυράκια», αφού αν ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές, η αποτρίχωση δεν θα έχει καμία αρνητική συνέπεια.

Πριν την αποτρίχωση  πλύνετε σχολαστικά την περιοχή για να απομακρύνετε τυχόν μικρόβια και αφού τη σκουπίσετε καλά, απλώνετε λίγο baby powder. Αυτό θα βοηθήσει το κερί να κολλήσει καλύτερα στις τρίχες, αφού θα απορροφήσει τη λιπαρότητα, αλλά και να επηρεαστεί λιγότερο το δέρμα σας από το τράβηγμα.

Μετά την αποτρίχωση φροντίστε να κρατήσετε τα χέρια σας μακριά από την περιοχή, για να μην μεταφέρετε μικρόβια στους ανοιχτούς και ερεθισμένους πόρους της επιδερμίδας, όπως και να μείνετε μακριά από λιπαρά προϊόντα περιποίησης, όπως για παράδειγμα τα έλαια.

Ακολουθήστε το Instyle στο Instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα