Από Σάββατο δίαιτα: 6 tips να χάσετε κιλά ξεκινώντας από σήμερα

Δεν θέλει κόπο θέλει τρόπο για να χάσετε βάρος χωρίς άσκηση. Οπωσδήποτε δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο ωστόσο υπάρχουν κάποιοι απλοί τρόποι για να μειώσετε το βάρος σας έξυπνα και ανώδυνα όπως για παράδειγμα να ξεγελάσετε τον εαυτό σας ή να ξεκλέψετε κάποια λεπτά από το βαρύ πρόγραμμα της ημέρας και να γελάσετε με την ψυχή σας. Δείτε παρακάτω κάποιες συμβουλές που ίσως σας φανούν χρήσιμες και που αν τις εντάξετε στην καθημερινότητά από σήμερα θα δείτε άμεσα αποτελέσματα:

Προσθέστε στη διατροφή σας καυτερά προϊόντα

Και όμως! Μελέτες έχουν δείξει ότι αν προσθέσετε στα γεύματά σας καυτερά προϊόντα μπορείτε να περιορίσετε την υπερβολική κατανάλωση τροφής. Υπέρβαροι άνθρωποι που πρόσθεσαν πικάντικες γεύσεις στο μενού τους έχασαν κατά μέσο όρο 30 κιλά μέσα σε έξι μήνες. Ο Alan Hirsch, ιδρυτής του ερευνητικού ιδρύματος «Smell & Taste Therapy» υποστηρίζει ότι οι έντονες γεύσεις κάνουν τους ανθρώπους να επικεντρωθούν στα χαρακτηριστικά των τροφίμων και στη μυρωδιά. Όταν προσθέτετε μπαχαρικά για παράδειγμα το γεύμα γίνεται πιο νόστιμο  και αισθάνεστε χορτάτοι πιο γρήγορα με αποτέλεσμα να μην μπαίνετε στον πειρασμό να τρώτε περισσότερο. Δοκιμάσετε -εκτός από spicy μπαχαρικά- τα κρεμμύδια, το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά και τα ραπανάκια.

Σούπες

Τρώγοντας σούπα πριν από το δείπνο σας χορταίνετε με ελάχιστες θερμίδες και δεν χρειάζεται να πέσετε με τα μούτρα στο κυρίως πιάτο σας.

Ποσότητα

Φάτε μέχρι να είστε ικανοποιημένοι και όχι μέχρι σκασμού. Είναι τακτική που λέγανε τα παλιά χρόνια οι γιαγιάδες και -όπως είναι γνωστό- οι γιαγιάδες έχουν πάντα δίκιο.

Γέλιο

Το γέλιο πραγματικά μπορεί να είναι το καλύτερο φάρμακο. Δεν βοηθάει μόνο στην καταπολέμηση  του στρες  και τη βελτίωση του ανοσοποιητικού συστήματος αλλά επίσης βοηθάει στη καύση θερμίδων.  Πράγματι ένα γέλιο «με την ψυχή σας» μπορεί, μεταξύ άλλων ευεργετικών ιδιοτήτων, να τονώσει τους κοιλιακούς σας μυς. Ο Δρ William Fry από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, λέει, «Γελώντας εγκάρδια πέντε φορές την ημέρα έχετε τα ίδια αποτελέσματα με αυτά του δεκάλεπτου σε ένα διάδρομο γυμναστικής». Επιπλέον 10-15 λεπτά γέλιου μπορεί να κάψει 50 θερμίδες που μπορεί να μεταφραστεί και ως 4,4 κιλά μέσα σε ένα χρόνο.

Μασάζ

Ένα καλό μασάζ εκτός από το ό,τι μειώνει το στρες, βοηθάει επίσης στην σταδιακή απώλεια βάρους. Υπολογίστε ότι καίτε περίπου 80 θερμίδες  ανά ώρα και μάλιστα όσο πιο αργό είναι το μασάζ, τόσο το καλύτερο. Θεωρείται από τις καλύτερες μεθόδους απώλειας βάρους διότι ενώ σας ηρεμεί ταυτόχρονα γυμνάζει διαφορετικές ομάδες μυών.

Κλέψτε

Ναι, πολύ καλά διαβάσατε. Ξεγελάστε τον εαυτό και το μυαλό σας και τη στιγμή που ετοιμάζεστε να σερβιριστείτε πάρτε ένα μικρότερο πιάτο σε σχέση με το καθιερωμένο. Γεμίζοντάς το δεν θα καταλάβετε διαφορά καθώς οι ποσότητες οπτικά θα σας φαίνονται οι ίδιες

 Διαβάστε ακόμη: 

Shopping time: Δέκα φθινοπωρινά κομμάτια για κάθε σωματότυπο

Τα ερωτήματα που βάζει μια γυναίκα στον εαυτό της πριν χωρίσει

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα