Η απενοχοποίηση του sexting

Μερικά χρόνια πριν το sexting ήταν κάτι που γινόταν μόνο ανάμεσα σε ζευγάρια που ταλανίζονταν από αντικειμενικές συνθήκες όπως ήταν η απόσταση (καταραμένα μεταπτυχιακά στην Αγγλία παραλίγο να χωρίσεις ζευγάρια και ζευγάρια) και αυτό λάμβανε χώρα μετά πολύ δισταγμό και μόνο αν υπήρχε τεράστια οικειότητα στο ζευγάρι. Γιατί; Φυσικά, επειδή υπήρχε μια γενικότερη προκατάληψη στην κοινωνία ότι sexting κάνουν οι «πρόστυχοι» άνθρωποι ωσάν και όσοι επιδίδονταν σε αυτή τη δραστηριότητα έβγαιναν με oversized καμπαρντίνες στα πάρκα και φρόντιζαν να υπάρχει ένας επιδειξίας σε κάθε γειτονιά.

Τα ήθη και τα έθιμα πλέον έχουν αλλάξει και το sexting είναι κάτι που σχεδόν όλοι πλέον κάνουν και ας μη το συζητούν τόσο ανοιχτά σε αντίθεση με την ευκολία που επιδίδονται σε αυτό. Και γιατί να μην το δοκιμάσουν άλλωστε; Οι παραδοσιακές δομές του flirting όπως ξέρουμε όλοι όσοι ζούμε σε ένα dating κόσμο έχουν δυστυχώς καταρρεύσει και οι πιθανότητες να γνωρίσεις έναν άνθρωπο της προκοπής σε ένα μπαρ ή σε ένα οποιοδήποτε χώρο διασκέδασης και αναψυχής είναι εφάμιλλες με το να κερδίσεις το πρωτοχρονιάτικο κρατικό λαχείο. Γιατί; Επειδή αφενός λόγω οικονομικής κρίσης αφετέρου λόγω περιορισμένου χρόνου οι έξοδοι έχουν ελαχιστοποιηθεί για να μη σχολιάσουμε ότι ο κόσμος κατά γενική ομολογία έχει στραφεί σε ένα πιο εγωκεντρικό μοντέλο και όλοι έχουν αποκτήσει ένα diva attitude, άσχετα από φύλο και σεξουαλικότητα διαλύοντας τους παραδοσιακούς ρόλους του κυνηγού και του θηράματος. Και όσο αντισεξουαλικό και παράξενο αν ακούγεται σε κάποιους το Facebook, το Instagram και τα λοιπά social media είναι ένας αχανής διαδικτυακός τόπος για να γνωρίσεις το ταίρι σου και γιατί όχι και το σύντροφο της ζωής σου. Δεν θα μπω σε προσωπικές λεπτομέρειες από μαρτυρίες φίλων που έχουν αποκτήσει ουσιαστικές σχέσεις από γνωριμίες που έκανα μέσω των social media και εξελίχθηκαν σε κάτι σοβαρό, αλλά θα προσπαθήσω να σας πείσω με μερικά λογικά επιχειρήματα γιατί το sexting πρέπει να απενοχοποιηθεί όπως έχουμε δει και στην pop culture από σειρές όπως το Gossip Girl μέχρι ταινίες τύπου No Strings Attached.

1. Αφού η ηδονοβλεψία και τα πορνό είναι αποδεκτά από όλους, με το sexting απλά γίνεσαι εσύ ο ήρωας του δικού σου πορνό και μάλιστα βοηθάς τη φαντασία σου να οργιάσει κυριολεκτικά.

2. Είναι πολύ πιο ασφαλές από το σεξ χωρίς προστασία και το online «ψώνισμα» στα dating social media.

3. Δημιουργεί μία οικειότητα με το ενδεχόμενο ραντεβού και αν τον/την γνωρίσεις κάποτε είναι πολύ πιο εύκολο να μπορέσεις να κάνεις καλύτερο σεξ μαζί του γιατί δεν θα ντρέπεσαι να ζητήσεις πράγματα που επιθυμείς.

4. Είναι πολύ πιο απελευθερωτικό για να χαλαρώσεις μετά από μία δύσκολη μέρα στο γραφείο από το να αναλώνεσαι σε ατέρμονες συζητήσεις για βαρετές ανοησίες με γνωστούς στου Facebook.

5. Έχεις χρόνο να σκεφτείς την τέλεια ατάκα. Για πολύ κόσμο είναι εξαιρετικά δύσκολο να απαντήσει σε real time λόγω αμηχανίας οπότε η απόσταση του sexting τον βοηθά να ξεδιπλώσει τον πραγματικό του εαυτό. Ο σοσιαλμιντιακός ρομαντισμός δεν είναι κάτι φανταστικό, αλλά μία κατάσταση που ευνοεί κάτι που υπάρχει από αρχαιότατων χρόνων και δεν είναι άλλο από τη δύναμη των γραπτών.

6. To stalking στα social media είναι σαν το τέλειο blind date γιατί έχει αυτή τη λογική, αλλά σε βοηθά να μαζέψεις μια σημαντική ποσότητα πληροφοριών από τις φωτογραφίες μέχρι τα updates για το αντικείμενο του πόθου σου και γλιτώνει από ατυχείς γνωριμίες ναυάγιο από φίλους που έχουν τη φαεινή ιδέα ότι ταιριάζετε με κάθε αδέσμευτο φίλο που θέλουν να ξεφορτωθούν επειδή τους κατσικώνεται τα περισσότερα καλοκαιρινά βράδια στο μπαλκόνι τους.

Πηγή: Peoplegreece

Διαβάστε ακόμα:

8 λόγοι για να μείνεις στην Αθήνα το καλοκαίρι

Ένα κείμενο που υπερασπίζεται τη Rihanna και τις (στυλιστικές) επιλογές της. Ναι, καλά διαβάζετε

Τι σημαίνει η νίκη της Conchita και γιατί η κατακραυγή της συνιστά, όντως, ομοφοβία;

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα