Aνοίγει ξανά ο φάκελος του θανάτου της Natalie Wood: Τη σκότωσε ο σύζυγός της;

Aνοίγει ξανά ο φάκελος του θανάτου της Natalie Wood: Τη σκότωσε ο σύζυγός της;

Ο μυστηριώδης θάνατος της σταρ του Χόλιγουντ Natalie Wood επιστρέφει και πάλι ορμητικά στη δημοσιότητα, έπειτα από τους ισχυρισμούς του καπετάνιου του μοιραίου γιοτ, Dennis Davern, πως υπεύθυνος για το θάνατό της είναι ο σύζυγός της, Robert Wagner.

Το ζευγάρι βρισκόταν στο γιοτ The Splendourμαζί με το φίλο τους, επίσης ηθοποιό,Christopher Walken. Οι τρεις τους περνούσαν το Σαββατοκύριακο στην Καταλίνα, όμως τα πνεύματα δεν άργησαν να οξυνθούν ανάμεσα στη Wood και τον Wagner. Ο καπετάνιος ισχυρίζεται πως η ηθοποιός τού ζήτησε να την πάρει από εκεί και προσπάθησε να κλείσει ένα υδροπλάνο για να μπορέσει να φύγει από το γιοτ, τη στιγμή που ο Walken μάλωνε με τον Wagner για τη συμπεριφορά του προς τη Wood.

Ο Davern δήλωσε στους δημοσιογράφους της εκπομπής Fatal Voyage: The Mysterious Deathof Natalie Wood πως η ηθοποιός άφησε τους δύο άντρες να μαλώνουν και πήγε στην καμπίνα της. Το ίδιο έκανε και ο Walken, την ώρα που ο Wagner άρχισε να πίνει παρέα με τον καπετάνιο.

Αργότερα ο Wagner θέλησε να επισκεφτεί τη σύζυγό του, για να ξεσπάσει σύντομα και νέος καβγάς ανάμεσα στο ζευγάρι. Όταν ο καπετάνιος πήγε να ελέγξει την κατάσταση, ο σύζυγος τον έδιωξε. Ο Davern πιστεύει πως στη συνέχεια ο Wagner σκότωσε τη Wood.

Τελικά πήγε στο πίσω μέρος του γιοτ, όπου βρήκε τον Wagner στα σκαλοπάτια και πρόσεξε πως η Wood και η βοηθητική λέμβος έλειπαν. Τότε ο καπετάνιος ισχυρίζεται πως θέλησε να ψάξει να τη βρει. «Είδα πως έλειπε η βάρκα και έβαλα μπροστά τις μηχανές για να τη βρω». «Όχι, ας μην το κάνουμε αυτό, ας πιούμε ένα ακόμη μπουκάλι κρασί» ισχυρίζεται πως του είπε ο Wagner.

Και όταν το πτώμα της Wood βρέθηκε, ήταν εκείνος και όχι ο Wagner που πήγε για την αναγνώριση. «Ο R.J. (Wagner) και ο Walken έφυγαν με ελικόπτερο» δήλωσε ο καπετάνιος τονίζοντας πως οι δυο τους αργότερα προσπάθησαν να τον κάνουν να αποσιωπήσει όσα έζησε.

Το Φεβρουάριο του 2018, αξιωματούχοι της αστυνομίας του Λος Άντζελες είχαν δηλώσει πως σκοπεύουν να μιλήσουν με το σύζυγο της Wood για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες επήλθε ο θάνατος της ηθοποιού, το 1981.

Η υπόθεση άνοιξε ξανά από την αστυνομία το 2011, μετά τις αποκαλύψεις του καπετάνιου του σκάφους Splendour, Dennis Davern, ο οποίος δήλωσε πως η κατάθεσή του στην αστυνομία ήταν σκοπίμως ψευδής, ενώ εξέφραζε την πεποίθησή του πως ο σύζυγος της Wood ήταν υπεύθυνος για το θάνατό της. Ο Davernισχυρίστηκε πως ο Wagner και η Wood καβγάδισαν το συγκεκριμένο απόγευμα. «Καθώς ερευνούμε την υπόθεση τα τελευταία έξι χρόνια, θεωρώ πως ο Wagner είναι κάτι παραπάνω από ύποπτος τώρα» λέει ο βοηθός σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες, John Corina, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ErinMoriarty.

Οι ερευνητές της αστυνομίας λένε πως στην αυτοψία αναφέρεται ότι βρέθηκαν μελανιές στους καρπούς και στον κορμό της, συμπεριλαμβανομένης μιας εκδοράς στο αριστερό μάγουλο. Στη συνέντευξη που παραχώρησε ο ντετέκτιβ Ralph Hernandez λέει πως η Wood «έμοιαζε θύμα επίθεσης», ενώ o Corina επισημαίνει ότι οι συνθήκες του θανάτου της είναι «μυστηριώδεις αρκετά για να μας κάνει να σκεφτόμαστε πως κάτι άλλο συνέβη». Από την άλλη, «δεν μπορούμε να αποδείξουμε πως είναι ανθρωποκτονία» δήλωσε ο Hernandez για να συμπληρώσει «και δεν μπορούμε να αποδείξουμε πως είναι ατύχημα επίσης. Το βασικό πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρουμε πώς κατέληξε στο νερό».

Η 41χρονη τότε ηθοποιός ήταν μια από τις σταρ του Χόλιγουντ, με τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ και πρωταγωνιστικούς ρόλους σε ταινίες όπως το Επαναστάτης Χωρίς Αιτία και West SideStory. Είχε παντρευτεί τον Wagner το 1957 και έπειτα από πέντε χρόνια γάμου είχαν χωρίσει, για να παντρευτούν ξανά το 1972. Το βράδυ του θανάτου της το ζευγάρι βρισκόταν στο γιοτ μαζί με το φίλο τους, ηθοποιό Christopher Walken. Είχαν δειπνήσει πριν σε εστιατόριο της Καταλίνας. Η θεωρία που επικράτησε μετά ήταν πως ο θάνατος της Wood ήταν αποτέλεσμα ατυχήματος – η ηθοποιός θέλησε να φύγει από το γιοτ και στην προσπάθειά της να λύσει τη λέμβο για να πάει στη στεριά έπεσε στη θάλασσα.

Όλα τα νέα, πλούσιο ρεπορτάζ, καθημερινές στιγμές διασήμων και ξεχωριστές στιγμές καθημερινών ανθρώπων στο People, που κυκλοφορεί μαζί με το Έθνος της Κυριακής.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα