Αν αναμείξω τις κρέμες μου και τις φορέσω με ένα πέρασμα θα γίνουν πιο αποτελεσματικές;

Μια αναγνώστρια μας θέλησε να μάθει αν –για να εξοικονομήσει χρόνο- αναμείξει δύο κρέμες περιποίησης θα έχει τα διπλάσια αποτελέσματα. Μας φάνηκε αρκετά έξυπνη ιδέα (είχε περάσει από το μυαλό μας) ωστόσο δεν είμασταν σίγουρες για την αποτελεσματικότητά της. Βλέπετε, το λογικό είναι ότι αν βάλεις ένα και ένα μαζί θα κάνουν δύο. Ρωτήσαμε ωστόσο και ανακαλύψαμε πως ΟΧΙ, δεν πρέπει να αναμειγνύουμε τις κρέμες περιποίησης.

Γιατί; Γιατί τα συστατικά της μιας μπορεί να κάνουν τα συστατικά της άλλης άχρηστα ή μπορεί από κοινού να εξουδετερώσουν τις ιδιότητες τους. Πιο συγκεκριμένα, αν αναμείξετε μια κρέμα που περιέχει σαλυκιλικό οξύ ή γλυκολικό οξύ ή κάποιο άλφα υδροξύ με μια άλλη κρέμα που περιέχει υδροκινόνη, ρετινόλη ή βιταμίνη C αυτόματα εξουδετερώνονται όλα αυτά τα συστατικά. Το ίδιο συμβαίνει και με το αντηλιακό. Αυτό σημαίνει ότι αν θέλατε να αναμείξετε μια κρέμα για ατέλειες (σαλυκιλικό οξύ) με μια κρέμα ενάντια στις ρυτίδες  (ρετινόλη) δεν θα είχατε ούτε δράση ενάντια στα σπυράκια αλλά ούτε και στις ρυτιδες. Θα καταλήγατε να φοράτε απλά μια πολύ περίεργη, παχιά ενυδατική κρέμα.

Και τι να κάνετε; Να τις φοράτε μια μια. Μπορεί να παίρνει χρόνο αλλά είναι ο μόνος τρόπος που εξασφαλίζει πως θα εκμεταλλευτείτε όλες τους τις ιδιότητες και δεν θα έχετε ξοδέψει τα χρήματά σας άδικα.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα