Αν φοράτε ψηλοτάκουνα και βγάζετε «φουσκάλες», αυτό το trick θα σας σώσει!

Η αγαπημένη μας περίοδος έχει επιτέλους ξεκινήσει! Μιλάμε φυσικά για τα Χριστούγεννα, τα οποία συνοδεύονται από πολλές, πολλές εξόδους και πάρτι και εμάς να χορεύουμε ασταμάτητα. Αν φοράτε και εσείς ψηλοτάκουνα –ειδικά πέδιλα-, τότε κατά πάσα πιθανότητα καταλήγετε με αντιαισθητικές και κυρίως επίπονες φουσκάλες και πληγές στα πόδια από  το τρίψιμο.

Οι φουσκάλες δημιουργούνται στα πόδια όταν αυτά ιδρώνουν και τρίβονται πάνω στα παπούτσια, με αποτέλεσμα να παγιδεύεται υγρό ανάμεσα στην επιδερμίδα και τις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος. Αυτό το «μαξιλαράκι» ουσιαστικά έχει σκοπό να προστατεύσει το δέρμα από το να πληγωθεί περισσότερο. Ευχαριστούμε, αλλά δεν θα πάρουμε – αντ’ αυτού θα δώσουμε τέλος στη διαδικασία αυτή πριν καν ξεκινήσει.

Η λύση; Οι αλκοολούχες λοσιόν –σαν αυτές που χρησιμοποιούν στα νοσοκομεία- θα αποτρέψουν την εφίδρωση στα επίμαχα σημεία και έτσι οι φουσκάλες δεν θα δημιουργούνται. Εξίσου αποτελεσματικά είναι τα αρώματα, καθώς περιέχουν μεγάλο ποσοστό αλκοόλ. Καλύτερα βέβαια να μην χρησιμοποιήσετε κάποιο από τα ακριβά σας αρώματα για αυτό τον σκοπό – αν και τα πόδια σας θα μυρίζουν σίγουρα υπέροχα.

Πριν φορέσετε λοιπόν τα αγαπημένα σας καινούργια πέδιλα ή γόβες χωρίς καλσόν, θυμηθείτε αυτό το τρικ και θα μας ευγνωμονείτε.

Ακολουθήστε το Instyle στο Instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα