Αν δεν ζητάτε κάθε βράδυ στα bar που βγαίνετε αυτό το ποτό, δεν ξέρετε τι χάνετε

Τα εκλεκτά ρούμια, με πρωταγωνιστή το Zacapa, δεν ήταν ποτέ πριν στο προσκήνιο, όσο τώρα! Αναζητήστε και απολαύστε τα! Το ρούμι κατακτά τη θέση που το αξίζει και αποκαθιστά τη φήμη του στην παγκόσμια σκηνή σαν το ποτό που δεν αφορά πλέον μόνο… τους πειρατές! Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια «στροφή» στις επιλογές των καταναλωτών. Αυτή η αλλαγή αποτελεί μέρος μιας παγκόσμιας τάσης που σχετίζεται με την προτίμηση των καταναλωτών για cocktails. Σημειώνεται ότι σε μερικά από τα πιο εκλεκτά bars παγκοσμίως τα τελευταία πέντε χρόνια παρατηρήθηκε αύξηση έως και 400% στη ζήτηση cocktails. Παρόλα αυτά, οι καταναλωτές δεν επιλέγουν οποιοδήποτε cocktail, με το 80% αυτών στη Μεγάλη Βρετανία να αναφέρει ότι δεν θα είχε πρόβλημα να πληρώσει παραπάνω για ένα cocktail υψηλής ποιότητας και εξαιρετικής γεύσης. Όλο και περισσότεροι top mixologists, θεωρούν ότι το ουίσκι και το gin είχαν την «αναγνώριση» που τους αξίζει και τώρα ήρθε η ώρα για το ρούμι να τοποθετηθεί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Λατρεμένο από καταναλωτές και bartenders από όλον τον κόσμο, το ρούμι αρχίζει και γίνεται σιγά σιγά το spirit που ταιριάζει σε κάθε cocktail και σε κάθε γευστική επιλογή. To World Class προσγειώθηκε φέτος στην μαγευτική Πόλη του Μεξικό, μια πόλη-έκρηξη όπου ζωηρά χρώματα εμπλέκονται με αξέχαστες μυρωδιές και γεύσεις. Σε αυτή την κορυφαία διοργάνωση, top bartenders από όλον τον κόσμο, πειραματίζονται με νέα υλικά και χρησιμοποιούν διάφορες τεχνικές, παρουσιάζοντας ένα σύνολο ευφάνταστων και ξεχωριστών δημιουργιών,  διαμορφώνοντας τις μελλοντικές τάσεις για τον κόσμο των cocktails και του mixology. Φυσικά, το ρούμι «πρωταγωνιστεί», αποτελώντας βάση για signature serves που ξεχωρίζουν. ZACAPA_THE ART OF SLOW (2) Σχετικά με το Zacapa: Ανάμεσα στους top mixologists του κόσμου και η Lorena Vasquez, Master Blender του Zacapa, η οποία αποκαλύπτει τα μυστικά της και αναφέρει μεταξύ άλλων: «Παρατηρούμε ότι όλο και περισσότεροι bartenders προτείνουν το ρούμι ως επιλογή, με τον ίδιο τρόπο που κάνουν για το ουίσκι και το κονιάκ, «συστήνοντας» όλο και περισσότερο αυτό το απίστευτο ποτό. Το Zacapa είναι το πιο ντελικάτο, luxury ρούμι, ειδικά όταν σερβίρεται σκέτο, ωστόσο το βάθος της γεύσης του και το πλούσιο άρωμά του το καθιστούν ιδανικό για cocktails». Και συνεχίζει λέγοντας πως «πλέον οι καταναλωτές περιμένουν περισσότερα από το ποτό τους. Επιλέγουν ποτά που έχουν μια σπουδαία ιστορία να διηγηθούν, ενισχύοντας έτσι τη συνολική εμπειρία. Με το Zacapa επιτυγχάνεται αυτό ακριβώς» Ο  χρόνος είναι ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για την παρασκευή του Zacapa. Όχι ο χρόνος που περνάει αλλά ο ποιοτικός χρόνος και σε αυτό ακριβώς εστιάζουμε, σε όλα τα στάδια παρασκευής του Zacapa. Από την στιγμή που γίνεται η επιλογή του πιο εκλεκτού ζαχαροκάλαμου, έως τη διαδικασία της ωρίμανσης και της δημιουργίας της μοναδικής χειροποίητης “petate”, του δαχτυλιδιού που τοποθετείται γύρω από το κάθε μπουκάλι. Ο χρόνος αποτελεί αναπόσπαστο μέρος αυτού του συναρπαστικού ταξιδιού. Είναι τόσο σημαντικός, όσο σημαντικός είναι και ο χρόνος που χρειάζεται ο καθένας μας για να απολαύσει μία μικρή δόση πολυτέλειας που προσφέρει απλόχερα κάθε γουλιά Zacapa. Είναι η φιλοσοφία του «The Art of Slow» που εμείς αποκαλούμε και υποστηρίζουμε μέσω της κατανάλωσης αυτού του ξεχωριστού και εξαιρετικά ισορροπημένου ρούμι. Τα ρούμι αποκτά όλο και μεγαλύτερη φήμη καθώς τοποθετείται πλέον στα menu των πιο trendy bars παγκοσμίως. Αποτελεί μία ξεχωριστή επιλογή γι’ αυτούς που θέλουν να έχουν μία εκλεπτυσμένη γεύση, αλλά και τους πιο φανατικούς οπαδούς του ουίσκι και του κονιάκ, καθώς πλέον τοποθετείται στις πρώτες θέσεις  των επιλογών τους. Παράλληλα, «κερδίζει έδαφος» και στο σπίτι. Πολλοί από εμάς το επιλέγουμε για μία στιγμή υψηλής πολυτέλειας που χαρίζουμε στον εαυτό μας, ολοκληρώνοντας έτσι τις γευστικές μας εμπειρίες στο σπίτι. Ο Montserrat De Rojas, Global Marketing Director του, Zacapa, ανέφερε: «Το Zacapa όχι μόνο προσφέρεται για cocktail, αλλά σιγά σιγά παίρνει τη θέση των παραδοσιακών spirits, όπως είναι το κονιάκ και το ουίσκι που παραδοσιακά συνοδεύουν το δείπνο, ως ένα εναλλακτικό “digestif”. Προτεινόμενο από αναγνωρισμένους chefs, η πλούσια γεύση του κάνουν το ρούμι την τέλεια επιλογή για απολαυστικές στιγμές με φίλους μετά το γεύμα». Όσον αφορά στην παρασκευή του…

  • Το Zacapa είναι ρούμι μοναδικής ποιότητας παγκοσμίως. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό, βραβευμένο ρούμι, από τη μυστηριώδη γη της Γουατεμάλα, το οποίο έχει αναγνωριστεί από το World Luxury Association ως ένα από τα «100 πιο Εκλεκτά Luxury Brands». Το Zacapa ανήκει στην εταιρία Rum Creation and Products  Inc. (RCP), με την οποία συνεργάζεται η Diageo για τη διανομή του.
  • Το Zacapa παράγεται στην καταπράσινη επαρχία της Γουατεμάλα, η οποία περιβάλλεται από βουνά και ενεργά ηφαίστεια.  Στα 2.300 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, βρίσκεται  – σε αυτό που αποκαλούμε «Σπίτι πάνω από τα Σύννεφα» – μία από τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις ωρίμασής του. Με βασικό συστατικό το παρθένο μέλι από ζαχαροκάλαμο και σε συνδυασμό με τη μοναδική διαδικασία αποστάξεως “Sistema Solera“, παράγεται αυτό το εξαιρετικό ρούμι με τη ξεχωριστή και εκλεκτή γεύση.
  • Η διαδικασία ωρίμανσης ακολουθεί το  “Sistema Solera”, μία διαδικασία sherry ισπανικής προέλευσης, μέσω της οποίας αναμειγνύονται προσεκτικά από την Master Blender Lorena Vasquez, διάφορες ποικιλίες από ρούμι. Παλαιά και νέα είδη ρούμι συνδυάζονται επιτυχώς και ωριμάζουν σε μία σειρά από βαρέλια που προηγουμένως έχουν χρησιμοποιηθεί για την ωρίμαση Αμερικανικών ουίσκι, ντελικάτων sherries και Pedro Ximenez κρασιών, προσδίδοντας μία εντυπωσιακή γεύση. Το υψόμετρο και η σταθερή θερμοκρασία στους 14 ° C (58 ° F) ενισχύουν ακόμα περισσότερο την πλούσια γεύση  και τις ιδιότητες που αναπτύσσονται σε αυτό το μοναδικό, premium ρούμι.
  • Κάθε μπουκάλι ρούμι Zacapa «τυλίγεται» με ένα “petate”, ένα χειροποίητο δαχτυλίδι από αποξηραμένα φύλλα φοίνικα που αριστοτεχνικά φιλοτεχνούν γυναίκες από τις κοινότητες της Γουατεμάλα. Η τεχνική που χρησιμοποιούν για την κατασκευή αυτών των «δαχτυλιδιών» περνάει από γενιά σε γενιά, από μητέρα σε  κόρη στις κοινότητες των Μάγια και έχει μεγάλη πολιτιστική σημασία για την περιοχή. Η δημιουργία των “petate” αποτελεί σταθερή πηγή εισοδήματος γι’ αυτές τις  οικογένειες.
  • Για το Zacapa, ο χρόνος έχει σημασία περισσότερο από οτιδήποτε άλλο και διέπει όλη τη διαδικασία της παρασκευής του, από το στάδιο της απόσταξης και της αποθήκευσης σε επιλεγμένα βαρέλια κατά τη διαδικασία της ωρίμανσης, μέχρι την κατανάλωση, τη στιγμή της απόλαυσης, αυτό που αποκαλούμε «The Art of Slow»
Το Zacapa αναγνωρίστηκε ως το καλύτερο ρούμι για το 2017* από κορυφαίους bartenders παγκοσμίως (Drinks International Bar Report 2017). Οπότε,  την επόμενη φορά που θα είστε σε ένα bar ή θα απολαμβάνετε ένα εξαιρετικό γεύμα, μη ξεχάσετε να παραγγείλετε ένα Zacapa 23 σκέτο για να γίνετε και εσείς μέλος αυτής της επανάστασης με ρούμι που μόλις ξεκίνησε!]]>

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα