Έξοδος

Αν αγαπάτε τα θερινά σινεμά, δεν πρέπει να χάσετε για κανένα λόγο αυτό το event

To ΞΑΦΝΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ  επιστρέφει για έβδομη χρονιά, πιο δυναμικό από ποτέ!

InStyle.gr

SUDDENLY-THIS-SUMMER-7_program-poster-731x1024

Το ΞΑΦΝΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ επιστρέφει για έβδομη συνεχόμενη χρονιά και αυτό μπορεί να μεταφραστεί πολύ απλά και… κινηματογραφικά σε «Επτά Χρόνια Φαγούρα»! Για μία ολόκληρη εβδομάδα, η διοργάνωση του freecinema.gr που αγαπά το κλασικό ρεπερτόριο, νοσταλγώντας ακόμη και τις κόπιες από celluloid, δίνει και πάλι την ευκαιρία στο κοινό της Αθήνας να θυμηθεί τι θα πει γνήσια ψυχαγωγία και κινηματογραφική παιδεία… εκεί έξω, στη μεγάλη οθόνη.

«Επτά Χρόνια Φαγούρα», λοιπόν, με δεκαπέντε ταινίες από αρκετά διαφορετικά φιλμικά είδη και για κάθε γούστο, μοιρασμένες σε θεματικά ζευγάρια, κάθε βράδυ, από 12 – 18 Ιουλίου 2018, στον θερινό κινηματογράφο ΡΙΒΙΕΡΑ (Βαλτετσίου 46, Εξάρχεια).

O Ηλίας Φραγκούλης, Διευθυντής του freecinema.gr έκανε το δικό του σχόλιο για το πετυχημένο, καλοκαιρινό, κινηματογραφικό event:

Ένα κινηματογραφικό «φεστιβάλ» βρίσκεται κάτω από όποια πέτρα κι αν σηκώσεις στην Ελλάδα, όμως ο αριθμός των εισιτηρίων που κόβονται στα σινεμά είναι πλέον ελάχιστος και με πτωτικές τάσεις ετησίως, ειδικά κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου. Δίπλα σε αυτό το κλίμα παραδοξότητας, το ΞΑΦΝΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ διοργανώνεται για έβδομη συνεχόμενη χρονιά στην Αθήνα, δίχως «φεστιβαλικές» τυμπανοκρουσίες, με μοναδικό μέλημα να θυμίσει στον κόσμο πόσο ψυχαγωγικά περνούσε (παλιά…) αυτούς τους μήνες στα θερινά.

Η έβδομη διοργάνωση αποκτά τον ταιριαστό συνοδευτικό τίτλο «Επτά Χρόνια Φαγούρα» και «παντρεύει» σε θεματικά ζεύγη ταινίες κλασικές, παραγνωρισμένες, cult ή και σπάνια παιγμένες που αντέχουν στον χρόνο. Ταινίες που μπορούν να σε ευχαριστήσουν όσες φορές κι αν τις έχεις ξαναδεί στο παρελθόν ή, ακόμη καλύτερα, που αξίζει να ανακαλύψεις. Δεκατέσσερα φιλμ (μαζί με μια μεταμεσονύκτια προβολή) και μια πανελλήνια πρώτη, θα σε συντροφεύσουν με ψηφιακές κόπιες ή και αρχειακό celluloid, από τις 12 έως και τις 18 Ιουλίου στον υπέροχο κήπο του εξαρχειώτικου ΡΙΒΙΕΡΑ. Μπροστά στη λαίλαπα της μετριότητας του καινούργιου έργου, το οποίο συνήθως υποβιβάζει την αξία του σινεμά, ειδικά το καλοκαίρι, ας κατανοήσουμε ότι ο κινηματογράφος αυτή την εποχή δεν είναι μια απλή βόλτα στο… αγιόκλημα και το γιασεμί, με μια μπυρίτσα στο χέρι! Πρωτίστως είναι μορφή Τέχνης. Ας επιστρέψουμε σε αυτήν. Κρύβει μια τεράστια ιστορία μνήμης, διασκέδασης και συναισθημάτων πίσω της…

SUDDENLY-THIS-SUMMER-7_official-poster-731x1024

Δείτε αναλυτικά το εξαιρετικό πρόγραμμα του ΞΑΦΝΙΚΑ ΦΕΤΟΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ στο freecinema.gr και διαβάστε γιατί δεν πρέπει να χάσετε καμία από τις προβολές από τον ίδιο τον εμπνευστή του φεστιβάλ και διευθυντή του freecinema.gr, Ηλία Φραγκούλη.

Οι παραστάσεις ξεκινούν στις 21:00 & στις 23:00, με ελάχιστες εξαιρέσεις (λόγω διάρκειας του πρώτου φιλμ). Επιπλέον προβολή μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου.

Γενική τιμή εισόδου: 6 ευρώ ή 10 ευρώ και για τις δύο προβολές ημερησίως.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

InStyle.gr