American Hustle: 5 + 1 λόγοι για τους οποίους δικαιούται να κερδίσει το Όσκαρ

Βρισκόμαστε πλέον στην τελική ευθεία για τη μεγάλη απονομή των βραβείων Όσκαρ και όπως προβλέπεται, η νύχτα της πρώτης Κυριακής του Μαρτίου, θα είναι μακριά και με πολλές ανατροπές και εκπλήξεις μιας και τουλάχιστον στην κατηγορία για την Καλύτερη Ταινία, τα φιλμ που συμμετέχουν είναι το ένα καλύτερο από το άλλο και το καθένα ξεχωριστά έχει κερδίσει ήδη το κοινό του.

Εμείς, επιλέξαμε τα φαβορί και όλες τις επόμενες μέρες θα είμαστε εδώ για να σας παραθέτουμε τα υποκειμενικά μας επιχειρήματα και τους αντικειμενικούς λόγους που κάνουν την κάθε ταινία να δικαιούται το χρυσό αγαλματίδιο.

Ξεκινάμε με το American Hustle του σκηνοθέτη David O. Russell και με πρωταγωνιστές τους, Christian Bale, Bradley Cooper, Amy Adams και Jennifer Lawrence. Το φιλμ μας εξιστορεί τις περιπέτειες ενός μεγαλοαπατεώνα, που μαζί με τη βοηθό και ερωμένη του, αναγκάζεται να συνεργαστεί με έναν πράκτορα του FBI, προκειμένου να γλυτώσει τη φυλακή. Αστάθμητος παράγοντας στην ιστορία, η απρόβλεπτη σύζυγος του πρώτου, η οποία θα παίξει πολύ πιο καθοριστικό ρόλο από αυτόν στον οποίο θα εύχονταν να την περιορίσουν κάποιοι.

1. Μέσα από τη συγκεκριμένη ταινία αγαπήσαμε ακόμα περισσότερο την Jennifer Lawrence και εκτιμήσαμε παραπάνω – αν γίνεται – τις υποκριτικές της ικανότητες.

2. Tα μαλλιά, τα ρούχα, το μακιγιάζ και γενικά το μοναδικό στυλ μας γέμισε με μια ακατανίκητη επιθυμία να ταξιδέψουμε πίσω στο χρόνο για να υιοθετήσουμε κι εμείς τα εξωφρενικά, 70s, look της ταινίας.

3. Το φιλμ βασίζεται σε αληθινή ιστορία, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες να κερδίσει μιας και η Ακαδημία, στο παρελθόν έχει δείξει την προτίμηση της σε παρόμοιας προέλευσης σενάρια.

4. Ίσως επειδή την Amy Adams μπορεί να τη γνωρίσαμε χρόνια πριν αλλά ήταν το American Hustle που ανέδειξε την πραγματική σταρ που έκρυβε μέσα της.

5. Είναι γρήγορο και ευφυές, δεν κάνει πουθενά «κοιλιά» και κινείται πάνω σε μια ευρεία γκάμα συναισθημάτων, την ίδια στιγμή που στηρίζει μεγάλο μέρος της δημοφιλίας του στο χιούμορ. Με λίγα λόγια είναι αυτό που αποκαλούμε, «πραγματική απόλαυση».

6. Και τέλος ο David O Russell έχει σκηνοθετήσει ακόμα δύο ταινίες που θα μπορούσαν να έχουν πάρει σπίτι το χρυσό αγαλματίδιο – τα The Fighter και Silver Linings Playbook. Λέτε αυτή τη φορά να σταθεί τυχερός;

Extra Info: Τα Oscar προβάλλονται αποκλειστικά από τα κανάλια Novacinema, την Κυριακή 2 Μαρτίου.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε το trailer.

Διαβάστε επίσης: Πήγαμε στο Σερμπετόσπιτο της Νάνσυ φάγαμε μπακλαβά και σας λέμε τις εντυπώσεις μας

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα