Αλλεργία στη βαφή μαλλιών: Όσα πρέπει να ξέρετε

Οι αλλεργίες στις βαφές μαλλιών δεν είναι συχνό φαινόμενο αλλά υπάρχουν. Τα συμπτώματα μπορεί να κυμαίνονται από απλά εξανθήματα σε παραμορφώσεις όπως αυτή της σταρ του NCIS Pauley Perrette (δείτε εδώ). Τι όμως μπορεί να προκαλέσει την αλλεργία και πως μπορείτε να ξέρετε αν είστε αλλεργική;

Ουσιαστικά δεν έχετε αλλεργία σε όλη τη σύνθεση της βαφής. Το συστατικό PPD που περιέχουν οι σκούρες βαφές (καστανές και μαύρες) είναι εκείνο το οποίο μπορεί να προκαλέσει αλλεργία. Τα συμπτώματα ξεκινούν με ερύθημα, εξανθήματα, κάψιμο και φαγούρα και αν πέσει κατά λάθος στο πρόσωπο ή το δέρμα σας τότε μπορεί να προκληθεί και πρήξιμο. Η κατάσταση είναι αναστρέψιμη και θεραπεύεται εύκολα με τοπικές κρέμες ή αντισταμινικά αλλά θα πρέπει να επισκεφθείτε δερματολόγο αμέσως αν αισθανθείτε δυσφορία.

Πως μπορείτε όμως να ξέρετε αν είστε αλλεργικη; Δεν μπορείτε! Ο μόνος τρόπος είναι να έχετε κάποια αλλεργική αντίδραση και για αυτό ακριβώς το λόγο είναι σημαντικό να κάνετε το τεστ αλλεργίας της βαφής όπως προτείνουν οι κατασκευαστές. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό να κάνετε αυτό το τεστ αν βάφετε τα μαλλιά σας σκούρα καθώς, όπως αναφέραμε, οι σκούρες βαφές είναι εκείνες που περιέχουν PPD. Και ναι, αυτό σημαίνει πως αν ξανθαίνετε τα μαλλιά σας έχετε λιγότερες πιθανότητες αλλεργικής αντίδρασης (blondes do have more fun!).

Τι εναλλακτικές έχετε; Φυτικές ή φυσικές βαφές όπως η Henna και τα προϊόντα του φαρμακείου. Είναι πολύ πιο ασφαλή, αποτελεσματικά και οι επιλογές πάρα πολλές.

Δείτε ακόμα: 

Βαφή στο σπίτι: 10 πολύτιμα tips για 100% επιτυχία

Στην επόμενη βαφή σας ζητήστε Color.id

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

 

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram 

 

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα