Alfred Cointreau ήπιες όντως το πρώτο σου ποτό στα έξι σου;

Ο Alfred Cointreau είναι απόγονος έκτης γενιάς της δυναστείας του γνωστού λικέρ. Μένει ακόμα στην Ανζέ, όπου ιδρύθηκε το 1849 το πρώτο αποστακτήριο, ζει νύχτα και δεν θα άλλαζε για κανένα λόγο αυτό το lifestyle. Τον πετύχαμε στο Μπλε του Noel, στην παρουσίαση του πρώτου βιβλίου που είναι ένας μοναδικός οδηγός με τα καλύτερα μπαρ στον κόσμο. Μια κουβέντα με έναν aficionado του ποτού δεν μπορεί να είναι ποτέ βαρετή και περιττή και οι απαντήσεις του παρακάτω το αποδεικνύουν.

Πώς διαφέρει η ζωή σου από ένα συμβατικό lifestyle;

Όταν ζεις τη νύχτα, συναντάς ανθρώπους την ώρα που απολαμβάνουν τη ζωή. Είναι πολύ ωραίο να δουλεύεις σε συνθήκες που οι άνθρωποι είναι χαρούμενοι. Είναι λίγο δύσκολο από την άποψη ότι όλοι οι φίλοι σου πρέπει να έχουν παρόμοιο lifestyle για να μπορείς να τους δεις. Επίσης είναι δύσκολο όταν έχεις παιδιά, επειδή ξυπνούν νωρίς και σε θέλουν ενεργητικό τη μέρα.

Ποιος είναι ο κανόνας που δεν σπας ποτέ όταν πίνεις;

Για κάθε ποτήρι αλκοόλ πίνω ένα ποτήρι νερό. Η βασική συνταγή του Cointreau έχει 4 συστατικά. Μεταξύ αυτών είναι το πορτοκάλι και φυσικά το νερό.

Photo Credit - Anthony Dorfmann (13)

Είναι αλήθεια ότι ήπιες το πρώτο σου ποτό έξι μηνών;

Eίναι παράδοση της οικογένειας. Στη βάφτιση ενός μωρού ο παππούς της οικογένειας δίνει ένα μπιμπερό στο μωρό που έχει μέσα και μία σταγόνα Cointreau. Όταν βαφτίστηκε η κόρη μου, έγινε το ίδιο. Είναι ιεροτελεστία.

Τι σε κάνει περήφανο για την έκδοση του βιβλίου σου;

Το ότι μπορώ να ταξιδεύω σε υπέροχα μέρη και να παρουσιάζω το βιβλίο μου και να γνωρίζω ανθρώπους. Η ιδέα του βιβλίου είναι να μοιράζεσαι εμπειρίες και να δημιουργείς νέες.

Με ποιον τρόπο το όνομά σου έχει κάνει τη ζωή σου πιο εύκολη και με ποιον πιο δύσκολη;

Μεγαλώνουμε γαλουχημένοι να σεβόμαστε και να αγαπάμε το ποτό, αλλά και να είμαστε ταπεινοί. Όταν μπήκα στην οικογενειακή επιχείρηση, πρώτα δούλεψα σε όλες τις χαμηλότερες βαθμίδες στο αποστακτήριο της οικογένειας, γνώρισα όλους τους υπαλλήλους και έμαθα τα πάντα για τη διαδικασία από αυτούς που δουλεύουν με την καρδιά τους και χαίρονταν να μου διδάξουν τη γνώση τους. Στην οικογένεια κανείς δεν πιέζει να μπει στην επιχείρηση. Πρέπει να είναι προσωπική επιλογή και την ίδια στάση σκοπεύω να τηρήσω με την κόρη μου.

Θέλω να μου πεις τα πέντε καλύτερα μπαρ στον κόσμο.

Σίγουρα το μπαρ του σπιτιού καθενός, όπου μπορείς να απολαύσεις το Cointreau. Το μπαρ στο σπίτι μου στην Ανζέ. Στο Παρίσι το CopperΒay (5 rue Bouchardon). Στο Μεξικό το Limantour (Av. Álvaro Obregón 106), που είναι το αγαπημένο μου μπαρ στον κόσμο και δεν το έχω στο βιβλίο. Στο Χονγκ Κονγκ το Quinary (56-58 Holllywood Road).

Photo Credit - Anthony Dorfmann (7)

Πώς σου φαίνονται τα αθηναϊκά μπαρ;

Μέχρι τώρα μου αρέσουν πολύ. Είναι κλασικά μπαρ με καλά ποτά. Εκτός από το Cointreau, έχετε καλά ποτά και κρασιά, που είναι τέλεια για μείξη με το λικέρ μας. Σε όλα τα μέρη του Νότου το συναίσθημα είναι διαφορετικό όσον αφορά στον κόσμο. Οι άνθρωποι είναι πιο ανοιχτοί και χαρούμενοι κι αυτό έχει σχέση με το πώς απολαμβάνουν το ποτό.

Γιατί διάλεξες να βάλεις μόνο τη Νάξο από την Ελλάδα;

Γιατί στη Νάξο έκανα το μήνα του μέλιτος και αυτό έχει ξεχωριστή σημασία. Ήθελα να κάνω ένα βιβλίο που έχει προσωπικές ιστορίες και να μην είναι άλλο ένα βιβλίο με συνταγές κοκτέιλ.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα