Αυτός είναι ο λόγος που έχετε ατέλειες στο makeup σας

Μια φορά και έναν καιρό, σε ένα fashion week, κάποιος άκουσε την Heidi Klum να αρνείται να φωτογραφηθεί από γνωστό φωτογράφο λέγοντας «Βλέπεις αυτό το φως εδώ; Δεν είναι καλό». Είναι γνωστό ότι ο φωτισμός κάνει την διαφορά ανάμεσα σε μια καλή και μια κακή φωτογραφία, αλλά κάνει αποδεδειγμένα τη διαφορά ανάμεσα στο καλό και κακό μακιγιάζ.

 

 

Γνωρίζοντας από μετακομίσεις έχουμε να σας πούμε πως ναι (!) ο φωτισμός στο μπάνιο έχει τον κύριο λόγο για το μακιγιάζ σας. Το ελαφρώς κίτρινο – ζεστό χρώμα στις λάμπες, είναι ιδανικό για να σας «αφήσει στο σκοτάδι», καθώς κρύβει την κούραση κάτω από τα μάτια με αποτέλεσμα να μην χρησιμοποιείτε σωστές ποσότητες concealer.

Καταξιωμένοι makeup artists, όπως ο Nick Barose (του οποίου οι πελάτες περιλαμβάνουν την Gugu Mbatha-Raw), ο Vincent Oquendo (ο οποίος εργάζεται για την Jessica Stam κα την  Cara Delevingne), και o Deanna Melluso (για την Ολίβια Wilde και την Natassa Lyonne) έχουν μιλήσει για το ιδανικό φως για makeup.

Όλοι συμφωνούν: Το φως της ημέρας είναι το καλύτερο. Άρα εκμεταλλευτείτε το μακιγιάζ δίπλα σε παράθυρο, με το φως να διαχέεται ομοιόμορφα, με αποτέλεσμα να βλέπετε ξεκάθαρα τα λάθη στο μακιγιάζ σας. Παρασκηνιακά ενός Fashion Week, είδαμε έναν makeup artist να φοράει κράνος με extra φωτισμό στο κεφάλι του,  (ανθρακωρύχος style) για να έχει τέλειο αποτέλεσμα. Βέβαια οι περισσότεροι καλλιτέχνες δεν καταλήγουν σε τέτοιες extreme μεθόδους για να αποκτήσουν το «καλό» φως.

Αποφύγετε το  κίτρινο φως και τους λαμπτήρες φθορισμού. Είναι οι φωτισμοί που σας αποκαλύπτουν κάθε ατέλεια, χωρίς αυτό να είναι καλό. Ο Melluso εξηγεί, ότι το κίτρινο φως μπορεί να σας κάνει να φαίνεστε χλωμή, έτσι ώστε να καταλήξετε πάρα πολύ βαμμένη. Αλλά ο μεγαλύτερος εχθρός σας είναι το φως φθορισμού, θα σας κάνει να βαφτείτε υπερβολικά.

Σταθείτε ακριβώς μπροστά στο φως. Συνήθως οι λάμπες στο μπάνιο είναι ψηλά και αυτό για το makeup σας είναι ένα big NO.  Προκαλούν σκιές και το αποτέλεσμα δεν είναι καθόλου κολακευτικό.

Ακολουθείσθε τις συμβουλές μας και δεν θα ανησυχήσετε ποτέ ξανά για το αν έχετε ατέλειες στο μακιγιάζ σας, βγαίνοντας από το σπίτι.

– Της Τζένης Πάλλη

Διαβάστε ακόμα:

Editor’s Choice: Μια μάσκαρα που κάνει styling στις βλεφαρίδες

To 1o ημιμόνιμο βερνίκι για το σπίτι από τη L’ Oreal είναι τάση

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα