Αυτό είναι το νυφικό των ονείρων μας

Υπάρχουν γυναίκες που φαντάζονται ένα νυφικό απλό, υπάρχουν κάποιες άλλες που φαντάζονται κάτι πιο υπερβολικό. Υπάρχουν και αυτές που δεν έχουν στο μυαλό τους καν την ιδέα του νυφικού γιατί δεν είναι υπέρ του γάμου, ή προτιμούν ένα πάρτι μεταξύ φίλων όπου θα φορέσουν απλώς το αγαπημένο τους φόρεμα και θα διασκεδάσουν.

Παρόλο που ανήκω στην τελευταία κατηγορία δεν μπορώ να μείνω ασυγκίνητη μπροστά σε ένα έργο τέχνης όπως αυτό που παρουσίασε ο Elie Saab νωρίτερα το απόγευμα στο Παρίσι, στα πλαίσια της Εβδομάδας Μόδας Υψηλής Ραπτικής που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτές τις μέρες στη γαλλική πρωτεύουσα.

Αν και θα αναφερθούμε εκτενώς σε όλα όσα είδαμε στην εν λόγω Εβδομάδα Μόδας, μιας και τα ρούχα ήταν όλα υπέροχα, το συγκεκριμένο κομμάτι αξίζει την προσοχή μας λίγο περισσότερο από τα υπόλοιπα. Αφού λοιπόν παρουσιάστηκε ολόκληρη η συλλογή, η οποία ήταν παραμυθένια, μερικά λεπτά πριν δούμε το finale του show, τα φώτα έκλεισαν και στην πασαρέλα έκανε την εμφάνισή του αυτό το νυφικό. Ο φωτισμός έπαιξε σίγουρα τον ρόλο του καθώς το έκανε να μοιάζει σαν έναν απέραντο, σκοτεινό «φορεμένο γαλαξία», μιας και δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε την ακριβή του απόχρωση αλλά βλέπαμε ξεκάθαρα τα λαμπερά διακοσμητικά στοιχεία με το οποίο είναι κεντημένο. Η γραμμή του είναι πολύ θηλυκή και ο όγκος στους γοφούς μας θύμισε τα pannieres, τους μεταλλικούς σκελετούς του 18ου αιώνα, που φορούσε η Μαρία Αντουανέτα κάτω από τα πλούσια φορέματά της. Ταυτόχρονα το αποκαλυπτικό ντεκολτέ μας θύμισε Halston του 1970 ενώ το πέπλο ήταν πραγματικά βγαλμένο από παραμύθι.

Δε θα πούμε περισσότερα, τα λόγια άλλωστε είναι μάλλον περιττά μπροστά σε ένα τέτοιο ρούχο. Το μόνο που θα σημειώσουμε κλείνοντας είναι πως χαιρόμαστε να βλέπουμε κομμάτια σαν αυτό που μας θυμίζουν ότι η μόδα κατά βάθος και πάνω από όλα είναι τέχνη.

Διαβάστε ακόμα:

J’ Adore! Όσα πρέπει να ξέρετε για τα beauty looks που είδαμε στην πασαρέλα του Dior Couture

Τασία Χριστοδουλόπουλου: Αναλύουμε το αψεγάδιαστο στιλ της υφυπουργού Mετανάστευσης

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα