Αυτή είναι η καλύτερη σπιτική μάσκα μαλλιών ever

Τα μαλλιά μας ταλαιπωρούνται καθημερινά από το styling και μπλα, μπλα, μπλα… ναι ταλαιπωρούνται και δεν υπάρχει τρόπος να το αποφύγουμε εκτός και αν αποφασίσουμε να κυκλοφορούμε αχτένιστες ή με ρίζα, ούτε καν με αλογοουρά, το λαστιχάκι σπάει την τρίχα. Τι μπορούμε να κάνουμε λοιπόν; Μάσκες φυσικά αλλά όλες ξέρουμε πόσο κοστίζουν οι πραγματικά καλές μάσκες του εμπορίου. Αι για αυτό έχουμε τη λύση και είναι χειροποίητη…

Όχι δεν θα σας πούμε μια συνταγή με περίεργα υλικά που πρέπει να παραγγείλετε στο ίντερνετ ή να ψάξετε να τα βρείτε στο βουνό μια νύχτα που το φεγγάρι θα είναι στα ¾ και η σελήνη στον Οφιούχο. Η συγκεκριμένη μάσκα χρειάζεται μόλις 2 υλικά και τυχαίνει να είναι η καλύτερη θεραπεία μαλλιών ever, EVER.

 

Μαγιονέζα και αβοκάντο. Ναι, καλά διαβάσατε μαγιονέζα και αβοκάντο. Πριν θίξουμε το θέμα της μυρωδιάς που ξέρουμε πως σας απασχολεί ίσως περισσότερο και από το αν θα φτιάξουν τελικά τα μαλλιά σας, να σας πούμε πως η μαγιονέζα φτιάχνεται με λάδι, αυγό και ξύδι.

  1. Λάδι = τέλεια ενυδάτωση
  2. Αυγό = πρωτεϊνη που δυναμώνει τα μαλλιά
  3. Ξύδι = εξισορροπεί το Ph

Ρίχνουμε σε αυτό το σούπερ ενυδατικό και θρεπτικό αβοκάντο και έχουμε ένα feast ευεργετικών συστατικών που τα μαλλιά μας λατρεύουν. Για τη μυρωδιά τώρα …ναι η μαγιονέζα μυρίζει αλλά με την απλή τεχνική αφαίρεσης που έχουμε όχι μόνο δεν θα αφήσει μυρωδιά στα μαλλιά σας αλλά ούτε και λιπαρότητα πράγμα που σημαίνει πως μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε ακόμα κι αν έχετε λιπαρά μαλλιά. Πάμε λοιπόν…

Θα χρειαστείτε

  • 1 Αβοκάντο
  • 4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα (όχι Light!)

Εκτέλεση και εφαρμογή
Ανακατεύετε τα υλικά μαζί ώσπου να γίνει το μείγμα ομοιόμορφο και το περνάτε από όλα τα μαλλιά. Χτενίζετε καλά και τα στερεώνετε σε έναν χαλαρό κότσο προσέχοντας οι άκρες να είναι τυλιγμένες καλά. Φοράτε ένα σκουφάκι του μπάνιου και περιμένετε 20 λεπτά.

Η αφαίρεση
ΠΡΙΝ μπείτε στο μπάνιο και πριν ξεβγάλετε τη μάσκα βάλτε μια γενναία δόση σαμπουάν στα μαλλιά σας και κάντε καλό μασάζ. Με αυτό τον τρόπο θα διασπαστούν τα έλαια και οι μυρωδιές κι έτσι όταν θα την ξεβγάλετε δεν θα μείνει τίποτα. Μπείτε στο μπάνιο και ξεπλύντε. Ξαναπεράστε τα μαλλιά σας με το σαμπουάν και αφήστε τα να στεγνώσουν φυσικά.

Ναι είναι τόσο απλό και τα μαλλιά σας θα είναι πιο απαλά, λαμπερά κι ευτυχισμένα από ποτέ. Trust us…

Δείτε ακόμα:

Blake Lively: Θυμόμαστε τις ωραιότερες εμφανίσεις της ηθοποιού που σε λίγους μήνες θα γίνει μητέρα

Toolbox: 7 προϊόντα για τέλεια φρύδια

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα