Αυτή είναι η πιο δημοφιλής δίαιτα για να χάσουμε τα κιλά που πήραμε τα Χριστουγέννα

από την Καλυψώ Κανελλοπούλου
Πολλές φορές, προκειμένου να αποκτήσουμε γρήγορα την πολυπόθητη καλλίγραμμη σιλουέτα, καταφεύγουμε σε βιαστικές και λανθασμένες κινήσεις. Δίαιτες express και ακατάλληλες για την υγεία μας, όχι μόνο δεν έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα, αλλά καταλήγουν να μας «επιστρέφουν» άμεσα τα χαμένα κιλά και να μας αφήνουν εξαντλημένες.

Σας προτείνουμε, λοιπόν, να συμβουλευτείτε τη λίστα που δημοσιεύτηκε από το U.S. News & World Report που αποκαλύπτει ποιες είναι οι καλύτερες δίαιτες για τη νέα χρονιά. Με δείγμα 45 εκατομμυρίων Αμερικανών, η μελέτη είναι σίγουρα αξιόπιστη.

A post shared by Food52 (@food52) on


Δίαιτα DASH: και πάλι στην πρώτη θέση

Η DASH έχει κερδίσει τα τελευταία 6 χρόνια την εμπιστοσύνη γιατρών, διαιτολόγων και ψυχολόγων και ωφελεί ποικιλοτρόπως την υγεία μας. Πέραν της απώλειας κιλών, έχει διαπιστωθεί ότι βοηθά στις καρδιαγγειακές παθήσεις, το διαβήτη, αλλά και στη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο που υποστηρίζεται ακόμη και από τα The National Heart, Lung and Blood Institute και The American Heart Association.

How to: οι χρυσοί κανόνες της Dash

Η Marla Heller, ειδική διατροφολόγος της θαυματουργής δίαιτας, προτείνει να δοθεί η έμφαση στην κατανάλωση άπαχων πρωτεϊνών, αλλά και και υγιεινών λιπαρών. Με τον τρόπο αυτό, θα πετύχετε και τον έλεγχο της όρεξής σας, προκειμένου να μείνετε συγκεντρωμένοι στο στόχο σας.

Διφασικό διατροφικό πλάνο: Η Dash χωρίζεται σε δύο φάσεις. Κατά τη διάρκεια της πρώτης, επιβάλλεται η περιορισμένη κατανάλωση υδατανθράκων ώστε να ενεργοποιηθεί ο μεταβολισμός. Αποφεύγονται λοιπόν, στη διάρκεια της φάσης αυτής το ψωμί, η ζάχαρη ακόμη και τα φρούτα και τα δημητριακά ολικής αλέσεως, αλλά υπάρχει άφοβη κατανάλωση κρέατος.
Στη δεύτερη φάση, εντάσσονται ξανά στο διατροφικό μας πρόγραμμα οι τροφές ολικής αλέσεως, τα φρούτα και τα αμυλούχα λαχανικά. Πρόκειται, ουσιαστικά, για μία σταδιακή μετάβαση σε ένα πιο μόνιμο πλάνο που θα πρέπει να υιοθετηθεί και μακροπρόθεσμα.
Τα αποτελέσματα θα σας ανταμείψουν: όσοι ακολουθούν τη δίαιτα Dash σημειώνουν κατά μέσο όρο απώλεια 2 κιλών τις πρώτες δύο εβδομάδες και από 4,5 έως 15 κιλά σε βάθος δύο μηνών.

Μεσογειακή διατροφή: η αναγνώριση

Όσον αφορά την αγαπημένη μας Μεσογειακή διατροφή, εντοπίζεται για πρώτη φορά μέσα στην τριάδα των καλύτερων διατροφικών πλάνων. Καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση, με  το αγνό ελαιόλαδο, τα όσπρια και όλα όσα την απαρτίζουν να είναι 100% υγιεινή επιλογή, αξίζει να την υιοθετήσουμε.

Η υπόλοιπη λίστα
Στην Τρίτη θέση της λίστας, κατατάσσεται η Flexitarian και στην τέταρτη η δίαιτα των Weight Watchers. Την πεντάδα ολοκληρώνει το διατροφικό πλάνο της  MIND (Mediterranean-DASH Intervention for Neurodegenerative Delay), της TLC (Therapeutic Lifestyle Changes) και της Volumetrics που μοιράστηκαν την πέμπτη θέση.

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα