Αυτή η νεαρή ηθοποιός εξάγει ελληνικό ελαιόλαδο σε Αγγλία, Ιαπωνία, Ντουμπάι και Νορβηγία

Η Κατερίνα Μισιχρόνη γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και πέρασε τα παιδικά της καλοκαίρια στη Ζαχάρω, το χωριό του πατέρα της. Μέχρι σήμερα που έχει εγκατασταθεί στην Αθήνα έχει ζήσει για μεγάλα διαστήματα σε Κρήτη, Λος Άντζελες, Λονδίνο και Βερολίνο, αλλά η Ζαχάρω παραμένει η μεγάλη της αγάπη. «Φροντίζω να πηγαίνω στη Ζαχάρω σχεδόν κάθε χρόνο. Είναι ένας τόπος που αγαπώ, όπως και τους ανθρώπους της. Έχω πολλές αναμνήσεις με τα ξαδέρφια και τους παππούδες μου. Όταν μαζεύαμε τις ελιές, τα παιχνίδια, η πανέμορφη παραλία».

Άλλωστε αυτή της η αγάπη ήταν και το ερέθισμα για να ξεκινήσει την εξαγωγή λαδιού, μια απόφαση που πήρε όταν βρισκόταν στο Λος Άντζελες και τυχαία γνώρισε έναν τεχνίτη φυσητού γυαλιού. Στο καλλιτεχνικό του μπουκάλι οραματίστηκε πως θα μπορούσε να κλείσει το ελαιόλαδο, η παραγωγή του οποίου θα γινόταν στο χωριό της, στην Πελοπόννησο. «Πρόλαβα να κάνω αυτό το βήμα πριν φύγουν από τη ζωή οι παππούδες μου και ήταν χαρούμενοι και υπερήφανοι για αυτό. Ο παππούς μου έλεγε πάντα ότι έπρεπε να ασχοληθούμε με το λάδι. Ίσως και εμένα έτσι να μου ήρθε στο μυαλό όταν ήμουν στην Αμερική, γιατί υποσυνείδητα είχα κρατήσει τα λόγια του».

Σήμερα η Κατερίνα και ο ξάδερφός της, Σπύρος Μισιχρόνης, έχουν καταφέρει να στέλνουν ελληνικό λάδι σε Νορβηγία, Ιαπωνία, Ντουμπάι και Αγγλία, ενώ πέρσι εγκαινίασαν τα σεμινάρια ελαιογνωσίας στο εστιατόριο Σελήνη στη Σαντορίνη, τα οποία θα συνεχιστούν και φέτος – με προοπτική να γίνουν μελλοντικά και στην Αθήνα. Στα σχέδιά της είναι να συνεργαστεί και με Έλληνες καλλιτέχνες που επιμελούνται τη συσκευασία συλλεκτικών μπουκαλιών. «Έχουμε κάνει πρόταση σε έναν ταλαντούχο Έλληνα ζωγράφο. Θα με ενδιέφερε πολύ κάθε χρόνο να εγκαινιάζουμε μια συνεργασία με έναν άλλο καλλιτέχνη» λέει στο People.

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη στο People που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή μαζί με το Πρώτο Θέμα.

Πηγή: www.peoplegreece.com

 ]]>

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα