Αυτά τα ρούχα και αξεσουάρ ευθύνονται για την κυτταρίτιδα
@bellahadid

Οι έρευνες λένε ότι κάθε γυναίκα θα έχει έστω και λίγη σε κάποια φάση της ζωής της. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα γιατί πολύ συχνά είναι άλυτο και γιατί αν κάνει την εμφάνισή της επιμένει. Ο λόγος για την κυτταρίτιδα που ταλαιπωρεί πάρα πολλές γυναίκες και δυστυχώς δεν έχει να κάνει απαραίτητα με το βάρος, μιας και πολλές, παρόλο που είναι αδύνατες εμφανίζουν όψη φλοιού πορτοκαλιού. Οι βασικές κινήσεις που πρέπει να κάνετε φυσικά έχουν να κάνουν με τη ρουτίνα ομορφιάς σας, και σας τις περιγράφει πολύ αναλυτικά η Beauty Editor, Χρύσα Δαρσακλή

Ας ξεκινήσουμε με τα πολύ στενά jeans και τα στενά παντελόνια γενικότερα. Τόσο αυτά, όσο και όλα τα ρούχα που σας πιέζουν και σας κάνουν να νιώθετε δυσφορία, εμποδίζουν την καλή κυκλοφορία του αίματος άρα δε βοηθούν καθόλου την κατάσταση. Φυσικά δεν αναφερόμαστε σε όλα αυτά που απλώς αγκαλιάζουν τη σιλουέτα σας και την κολακεύουν αλλά σε αυτά που είναι για παράδειγμα μικρότερο νούμερο, αλλά εσείς επιμένετε να τα φοράτε. Πέρα από κάποια εσώρουχα που είναι ειδικά σχεδιασμένα για να βοηθούν στη μάχη κατά της κυτταρίτιδας, καλό είναι να αποφεύγετε -στην καθημερινότητά σας τουλάχιστον- όλα αυτά τα κομμάτια που νιώθετε πως κόβουν την καλή κυκλοφορία του αίματος.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα πολύ ψηλά τακούνια. Σας έχουμε πει πολλές φορές ότι πρέπει να αποφεύγετε όλα αυτά τα παπούτσια που σας δυσκολεύουν τρομερά στο περπάτημα και τώρα σας δίνουμε ακόμα έναν λόγο για να το κάνετε. Το ψηλά τακούνια είναι ένα από τα fashion items που ευθύνονται για την κακή κυκλοφορία του αίματος και τελικά επιβαρύνουν το θέμα της κυτταρίτιδας, δημιουργώντας παράλληλα και άλλα προβλήματα στο σώμα σας. Αποφύγετε να τα φοράτε συχνά και προτιμήστε τα μόνο σε κάποιες ιδιαίτερες περιστάσεις. Ιδιαίτερα αν μιλάμε για lace up παπούτσια, τα οποία ήταν πολύ έντονη τάση, αλλά συνεχίζουν να φοριούνται μέχρι και σήμερα, θα πρέπει να προσέξετε πάρα πολύ το πόσο σφιχτά θα τα δέσετε.

Τέλος, αυτό που πρέπει να αποφεύγετε αν θέλετε να βοηθήσετε το σώμα σας να αποβάλλει την κυτταρίτιδα είναι όλα τα συνθετικά ρούχα. Όλα αυτά τα υλικά που δεν αφήνουν το σώμα σας να αναπνεύσει μπορεί να προκαλούν εφίδρωση και ενδεχομένως απώλεια λίπους, αλλά κακή οξυγόνωση σημαίνει κακή κυκλοφορία του αίματος και άρα πιο επίμονη κυτταρίτιδα.

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα