Αυτά είναι τα λάθη που κάνουν τους πόρους μας να φαίνονται μεγαλύτεροι

Tο δέρμα είναι το μεγαλύτερο όργανο του ανθρώπινου σώματος, και αποτελείται από εκατομμύρια πόρους, που του επιτρέπουν να «αναπνέει». Οι περισσότεροι από τους πόρους αυτούς δεν είναι ορατοί με γυμνό μάτι, εκτός από ορισμένες περιοχές, όπως το πρόσωπο, η πλάτη και το στήθος. Οι πόροι μας είναι συνέχεια ανοιχτοί καθώς έτσι αποβάλλουν τις τοξίνες και συμβάλουν στην καλή λειτουργία της επιδερμίδας. Όμως οι πολύ διεσταλμένοι πόροι της επιδερμίδας μπορεί να φαίνονται αντιαισθητικοί. Εμείς συγκεντρώσαμε τα τρία πιο κοινά λάθη που κάνουμε οι περισσότερες στην περιποίηση του δέρματος και κάνουν τους πόρους μας να φαίνονται μεγαλύτεροι, και σας τα παρουσιάζουμε.

Υπερβολική χρήση προϊόντων κατά τις λιπαρότητας

Ας ξεκαθαρίσουμε κάτι από την αρχή: Όλα τα δέρματα (είτε είναι λιπαρά είτε μικτά είτε ξηρά) εκκρίνουν λιπαρότητα. Οι πόροι της επιδερμίδας παράγοντας λιπαρότητα στην ουσία μας προστατεύουν από εξωγενείς παράγοντες και κρατούν την επιδερμίδα ενυδατωμένη. Εάν χρησιμοποιούμε υπερβολικά συχνά προϊόντα κατά της λιπαρότητας (πχ oil tissues ή ισχυρά απολεπιστικά προϊόντα) ή κάνουμε πολύ συχνά απολέπιση, τότε το δέρμα μας «στέλνει σήμα»  για έκκριση περισσότερης λιπαρότητας καθώς νιώθει πως κινδυνεύει από αφυδάτωση.

Πειράζετε τα σπυράκια σας

Το έχουμε πει χιλιάδες φορές: Κάτω τα χέρια απ’ τα σπυράκια!
Πειράζοντας ένα σπυράκι, πέρα από το ίδιο το σπυράκι ερεθίζετε και την γύρω περιοχή προκαλώντας άθελα σας μικροτραυματισμούς στο δέρμα ή ακόμα και ουλές. Επίσης, μπορεί καταλάθος αντί να πιέσετε το σμήγμα προς τα έξω να το πιέσετε προς τα μέσα, κάνοντας τα βακτήρια να εισχωρήσουν ακόμα πιο βαθιά στο δέρμα, και να καταλήξετε με κάποια μόλυνση. Εάν γενικά έχετε την τάση να «πειράζετε» το δέρμα σας καλό είναι σταματήσετε καθώς διαταράσσετε τη φυσιολογική χλωρίδα της επιδερμίδας κάνοντας τους πόρους σας να φαίνονται τεράστιοι. Γι αυτό, μην πειράζετε τα σπυράκια σας.

Δεν προσέχετε τη διατροφή σας

Η σωστή διατροφή είναι το Α και το Ω για μια καλή και υγιή εμφάνιση. Το αλκοόλ είναι ο νούμερο ένα εχθρός σας, αν θέλετε όμορφη επιδερμίδα, καθώς προκαλεί συρρίκνωση των κυττάρων και τα αποστραγγίζει από το νερό που περιέχουν, αφυδατώνοντας την επιδερμίδα. Επίσης, η ζάχαρη  και οι υψηλά κατεργασμένες τροφές όπως και τα πολύ λιπαρά τρόφιμα, μπορεί να κάνουν την επιδερμίδα σας να δείχνει θαμπή και τους πόρους σας να φαίνονται τεράστιοι. Τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά, επενδύστε στη βιταμίνη C και πίνετε πολύ νερό και θα δείτε την επιδερμίδα σας να αλλάζει προς το καλύτερο.

fraoules πόροι επιδερμίδας

Αποφύγετε αυτές τις τρεις συνήθειες και θα δείτε την επιδερμίδα σας να ακτινοβολεί από υγεία και τους πόρους σας να φαίνονται μικρότεροι!

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα