Peja Stojakovic: Γιατί δεν βλέπει την Αλέκα Καμηλά στην τηλεόραση

 

Η σύζυγός του παρουσιάζει καθημερινά την εκπομπή Όλα Παίζουν στον Alpha μαζί με τον Γιώργο Λιανό, τηνΜπέτυ Μαγγίρα και την Κατερίνα Καινούργιου. Γιατί ο πρώην μπασκετμπολίστας δε βλέπει την Αλέκα Καμηλά στην τηλεόραση; Διαβάσαμε τον λόγο στο Peoplegreece.com.

Όταν γνώρισες την Άλεκα, σου πέρασε από το μυαλό πως αυτή μπορεί να ήταν η γυναίκα της ζωής σου;

Όχι. Δεν το είχα σκεφτεί, ήμουν πολύ νέος. Ζούσα μια πολύ γρήγορη ζωή. Δεν είχα σκεφτεί πως θα μπορούσα να ερωτευτώ, ότι θα συνέβαιναν τόσο γρήγορα πράγματα στη ζωή μου. Τη γνώρισα το καλοκαίρι του 2003, στη Θεσσαλονίκη, μέσω κοινής μας φίλης. Προσπαθήσαμε να αντιμετωπίσουμε όλες τις δυσκολίες, γιατί, όταν συμβαίνουν συνεχώς πράγματα στη ζωή σου, προσπαθείς να τα αντιμετωπίσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Σου παρουσιάζονται όλα μπροστά σου. Ακούς «θα γίνεις πατέρας» και είσαι 27 χρόνων. Νομίζω πως έχουμε αντιμετωπίσει αρκετά καλά τις καταστάσεις. Η ζωή είναι απρόβλεπτη για όλους.

Νομίζω πως, όταν συμβαίνουν πράγματα σε ένα ζευγάρι, δεν βαλτώνει. Δεν είναι κουραστικό, όπως μια καθημερινότητα που κουράζει…

Ένας αθλητής δεν έχει ενδιαφέρουσα καθημερινότητα. Η ζωή μας είναι συγκεκριμένη. Μια ρουτίνα. Η ζωή μου ήταν προπόνηση, ξεκούραση, παιχνίδια. Αυτό είναι εγωιστικό, γιατί οι άνθρωποι γύρω σου πρέπει να προσαρμοστούν στη ζωή σου. Αυτοί που ζουν μαζί σου πρέπει να υποστηρίξουν αυτή τη ζωή.

Ήταν πιο δύσκολο για τη σύζυγό σου…                   

Ναι. Ζούσε μια ρουτίνα. Γιατί εγώ δεν είχα όρεξη, όταν επέστρεφα από ταξίδι στις 2.00 τα ξημερώματα και την επομένη είχα προπόνηση και τη μεθεπόμενη ματς, να βγω έξω. Έπρεπε να αντιμετωπίσω τα δικά μου θέματα… Το στρες, την υπερένταση, την κούραση. Αυτά τα αντιμετώπιζα με τον τρόπο μου. Και είναι πολύ δύσκολο για τη σύντροφο ενός αθλητή να είναι δίπλα, να καταλαβαίνει, να στηρίζει. Από τους γονείς το περιμένεις, είναι δεδομένο. Από το σύντροφο που μπαίνει στη ζωή σου δεν μπορείς να το απαιτείς.

Είχες αυτή την αγωνία για το αν θα προσαρμοστεί η Αλέκα;

Νομίζω πως όχι. Ήμουν τόσο αφοσιωμένος στη δουλειά μου, που δεν θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά. Ή είσαι με έναν αθλητή και πρέπει να τα κάνεις αυτά ή δεν είσαι. Δεν έχεις εναλλακτικές.

Δεν σου έλειπε όταν έφυγες για τις ΗΠΑ;

Ήρθε μόνιμα το Φεβρουάριο του 2004.

Ήσουν σίγουρος τότε για αυτό το βήμα;

Υπάρχει άνθρωπος που είναι σίγουρος;

Την έπεισες, όμως…

Πήραμε ρίσκο να κρατήσουμε το παιδί, να γίνουμε γονείς και να κάνουμε ένα σημαντικό βήμα στη ζωή μας.

Την παρακολουθείς στην τηλεόραση;

Οι ώρες που παίζεται η εκπομπή είναι περίεργες για μένα. Εκείνη την ώρα σχολάνε τα παιδιά και έχουν δραστηριότητες. Τα έχω αναλάβει εγώ για όσο λείπει η Αλέκα. Γενικώς δεν βλέπω τηλεόραση. Μου αρέσουν περισσότερο οι δραστηριότητες εκτός σπιτιού.

predrag stojakovic people 92 (2)

Την έχεις συμβουλέψει;

Όχι, γιατί δεν γνωρίζω τίποτε από αυτή τη δουλειά. Νομίζω πως οι πράξεις μου είναι αρκετές, γιατί τη στηρίζω. Γιατί αυτή η δουλειά, χόμπι την αποκαλώ εγώ, την κάνει ευτυχισμένη. Και μου αρέσει αυτό.

Είναι η σειρά της να βγει εκείνη μπροστά κι εσύ να κάτσεις λίγο πίσω;

Δεν το βλέπω έτσι, σε ένα σπίτι πρέπει να υπάρχουν ισορροπίες. Δεν έχει σειρά. Της ήρθε μια ευκαιρία να αισθάνεται ευτυχισμένη και δημιουργική και το στηρίζω 100%. Αν συμβεί κάτι σε εμένα, είμαι σίγουρος πως κι εκείνη θα με στηρίξει. Βλέπεις μέσα από αυτό πόσο ωραία αισθάνεται ένας άνθρωπος όταν είναι δημιουργικός. Είναι ένα από αυτά που μου αρέσουν στην Αλέκα.

Ως πατέρας είσαι σαν τον μπαμπά σου;

Έχω μια δόση αυστηρότητας με τα παιδιά μου, που κάποιες φορές δεν μου αρέσει, γιατί δεν έχουμε μεγαλώσει όλοι με τον ίδιο τρόπο. Και τα παιδιά μου δεν φταίνε για αυτά που έχω δει στη ζωή μου.

Αναφέρεσαι στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας;

Ναι. Κάθε δεκαετία είναι διαφορετική. Δεν μπορείς να συγκρίνεις τη δεκαετία του ’70 και του ’80 με σημερινές καταστάσεις. Και κάποιες φορές πιάνω τον εαυτό μου να συγκρίνω, που είναι λάθος μου και το καταλαβαίνω. Προσπαθώ να μεταφέρω στα παιδιά μου κάποια πράγματα που είναι σημαντικά, ανάλογα με την ηλικία τους. Το πιο σημαντικό είναι η προσπάθεια, σε ό,τι κι αν αποφασίσουν να κάνουν. Θέλω τα παιδιά μου να σέβονται, να είναι πειθαρχημένα, να είναι ικανά να αντιμετωπίσουν την καθημερινότητα όταν μεγαλώσουν. Από την άλλη, δεν τα επιβαρύνω, δεν θέλω στην ηλικία των 12 να ξέρουν αυτά που ήξερα εγώ, να ωριμάσουν πιο γρήγορα, επειδή αυτό συνέβη σε μένα.

Διαβάστε περισσότερα στο People που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με το Πρώτο Θέμα.

Δείτε επίσης:

Αλέκα Καμηλά: Γιατί ασχολείται συνεχώς με το Γιώργο Λιάγκα;

Αλέκα Καμηλά: Για ποιο λόγο έκρυβε και από τα παιδιά της την πραγματική της ηλικία;

Αλέκα Καμηλά: Η πρόταση για να παρουσιάσει πρωινό στο MEGA και η σχέση της με την Καινούργιου

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα