8 rooftop εστιατόρια που θα σας κόψουν την ανάσα

Ως λάτρεις του καλού και εκλεπτυσμένου φαγητού, καταλαβαίνετε ότι δε γίνεται να μη σα μυήσουμε στα πιο γραφικά και φημισμένα εστιατόρια του κόσμου. Αν είναι και rooftops μάλιστα, η όρεξη ανοίγει περισσότερο εφόσον προσφέρουν καλό φαγητό, ατμοσφαιρική διάθεση και θέα του ουρανού των μεγαλύτερων μητροπόλεων του κόσμου. Από την κοσμοπολίτικη Νέα Υόρκη μέχρι τη Μπανγκόγκ, αυτά είναι τα 8 εστιατόρια με θέα που κόβει την ανάσα και θα σας κάνουν να νομίζετε πως πρωταγωνιστείτε σε κάποια ταινία εποχής.

Aroma, Ρώμη

Τι θα λέγατε για ένα ρομαντικό δείπνο στην αιώνια πόλη με τον αγαπημένο σας; Αν σας λέγαμε ότι θα απολαμβάνατε το φαγητό σας και στο φόντο θα βρισκόταν το επιβλητικό Κολοσσαίο, η χαρά δε θα ήταν διπλή; Αυτή τη γραφική θέα συνδυάζεται και με το ανάλογο μενού φυσικά για να προσφέρουν στο κοινό την απόλυτη Ιταλική εμπειρία.

Le loft, Βιέννη

le loft, vienna, rooftop restaurants

Το Sofitel Hotel της Βιέννης έχει τη χαρά να φιλοξενεί στο χώρο του και το μαγευτικό εστιατόριο Le Loft. Με τη μωσαϊκή οροφή του σχεδιασμένη κατάλληλα ώστε να προωθεί τον artistic αέρα της πόλης και με ψηλά τζάμια που επιτρέπουν τη θέα της ρομαντικής πόλης από ψηλά, το εστιατόριο συνδυάζει σύγχρονη αρχιτεκτονική και μοντέρνα κουζίνα, όπου χρησιμοποιούνται μόνο τοπικά υλικά και συστατικά.

Sixty-Five, Νέα Υόρκη

65, nyc, rooftop restaurants

Η Νέα Υόρκη είναι από μόνη της ένα υπερθέαμα. Όταν μάλιστα σκαρφαλώσει κανείς μέχρι τον 65ο όροφο του Rockefeller Plaza για να απολαύσει δροσιστικά cocktails και ζουμερά burgers, η εμπειρία της πόλης λαμβάνει νέες διαστάσεις καθώς το κοινό μπορεί να απολαύσει μια πανοραμική θέα όλων των ουρανοξυστών.

Sushi Samba, Λονδίνο

sushi samba, london, rooftop restaurants

Μπορεί το συγκεκριμένο εστιατόριο να αποτελεί αλυσίδα καταστημάτων, αλλά η τοποθεσία και η αρχιτεκτονική του στο Λονδίνο ξεπερνάει κάθε προηγούμενο.  Κατασκευασμένο μεταξύ 38ου και 39ου ορόφου ενός ουρανοξύστη, όλες οι πλευρές του είναι κατασκευασμένες από γυαλί, γεγονός που επιτρέπει πανοραμική θέα της μητρόπολης. Το εστιατόριο προσφέρει στους επισκέπτες του την ευκαιρία να βιώσουν την πόλη μέσα από μια σκοπιά τύπου «το παλιό συναντά το καινούριο» και συνδυάζει την αρχιτεκτονική και τη θέα με Βραζιλιάνικη-Περουβιανή-Ιαπωνική κουζίνα.

Vertigo and Moon Bar, Bangkok

vertigo and moon bar, bangkok, rooftop restaurants

Στον 61ο όροφο και κορυφή του ξενοδοχείου Banyan Tree, βρίσκεται το εστιατόριο Vertigo and Moon Bar το οποίο στολίζει την εντυπωσιακή πόλη της Bangkok. Το μενού του υπαίθριου εστιατορίου περιλαμβάνει μια ευρεία επιλογή από θαλασσινά, σαλάτες, μπριζόλες και τροπικά cocktails.

Le Jules Verne, Παρίσι

le jules vernes, paris, rooftop restaurants

Όλοι γνωρίζουμε πως όλη η κοσμοθεωρία των Γάλλων είναι βασισμένη γύρω από το καλό φαγητό και κρασί, τη μόδα και τη ρομαντική, κλασική αρχιτεκτονική. Το εστιατόριο Le Jules Vernes είναι το απόλυτο μέρος, τοποθετημένο στην καρδιά του Παρισιού και φυσικά μιλάμε για το εστιατόριο που βρίσκεται στον Πύργο του Άιφελ. Υπό τις οδηγίες του διάσημου σεφ Alain Ducasse και με φόντο την πόλη του φωτός, ένα δείπνο στο εν λόγω μέρος αποτελεί εμπειρία ζωής.

Spago, Κωνσταντινούπολη

Spago, istanbul, rooftop restaurants

Τοποθετημένο στην κορυφή του ξενοδοχείου St. Regis στην Κωνσταντινούπολη, το νέο εστιατόριο του Wolfgang Puck, Spago, έχει καταφέρει να τραβήξει την προσοχή του κοινού. Κατασκευασμένο με τζάμι από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι, προσφέρει μια εκπληκτική θέα της ιστορικής πόλης και σε συνδυασμό με το παραδοσιακό μενού που σερβίρει, νομίζουμε είναι ευνόητο πως αποτελεί τοπ προορισμό για ένα αξέχαστο δείπνο.

White Rabbit, Μόσχα

white rabbit, moscow, rooftop restaurants

Μήπως είστε φαν του παραμυθιού «η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων»; Αν ναι, το εστιατόριο White Rabbit, που βρίσκεται στη Μόσχα, είναι ό,τι πρέπει για εσάς. Ο σεφ του εστιατορίου σας προσκαλεί σε μια εμπειρία γεύσης εμπνευσμένη από τα δικά του ταξίδια σε όλο τον κόσμο. Επίσης, η γεωγραφική του θέση και ο γυάλινος θόλος του σας προσφέρουν μια μοναδική θέα του Κρεμλίνου.

Διαβάστε ακόμη:

Color pop! Κίτρινα φορέματα και φωτεινά κραγιόν

Τα 5 hot φετινά trends που μισούν οι άντρες

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα