7 Τρόποι για να κάνετε το άρωμά σας να κρατάει περισσότερο

Υπάρχουν μερικοί άνθρωποι (όπως η αρχισυντάκτρια και ηbeauty editor μας) που έχουν μανία με τα αρώματα. Θέλουν να τα μυρίζουν συνεχώς και είναι ο φόβος και ο τρόμος των συνεπιβατών τους στο αυτοκίνητο, κυρίως κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Γίνονται ο φόβος και ο τρόμος γιατί, προκειμένου να μυρίζει για περισσότερο το άρωμά τους, αδειάζουν σχεδόν ένα μπουκάλι στα ρούχα τους. Τι έχει αυτό σαν αποτέλεσμα; Πεταμένο άρωμα, πεταμένα χρήματα και πονοκέφαλος για τους γύρω. Και πως θα γίνει να κρατήσει περισσότερο το άρωμα; Υπάρχει τρόπος, μάλλον, υπάρχουν 7 τρόποι και είναι οι παρακάτω.

  1. Βαζελίνη
    Βάλτε ελάχιστη ποσότητα βαζελίνης στους καρπούς και το λαιμό σας και ψεκάστε πάνω της το άρωμά σας. Η βαζελίνη θα «ρουφήξει» το άρωμα και δεδομένου ότι δεν την απορροφά το δέρμα, θα μυρίζετε για πάρα πολλή ώρα.
  2. Ενυδάτωση
    Βάλτε στο λαιμό, τα χέρια και όλα τα σημεία που ψεκάζετε συνήθως το άρωμά σας κρέμα πριν ψεκαστείτε. Εκτός του ότι θα έχετε δέρμα μεταξένιο, το δέρμα σας θα κρατήσει περισσότερο τη μυρωδιά.
  3. Η σωστή στιγμή
    Η σωστή στιγμή για να ψεκάσετε το άρωμά σας είναι απευθείας μετά το μπάνιο και πάνω στο δέρμα σας. Όχι πριν φύγετε σε δέρμα και ρούχα. Η μαλακωμένη επιδερμίδα και οι ανοιχτοί σας πόροι μετά το μπάνιο θα κάνουν το άρωμά σας να κρατήσει για ώρες.
  4. Τι να μην κάνετε
    Μην ψεκάζετε και τρίβετε. Με αυτό τον τρόπο κάνετε το άρωμα να εξατμιστεί πολύ γρηγορότερα (έχει αλκοόλ στη βάση του duh!). Απλά ψεκάστε και αφήστε το να στεγνώσει.
  5. Τα σωστά σημεία
    Μπορεί να το έχετε ξανακούσει και.. θα το ξανακούσετε τώρα. Τα καλύτερα σημεία για να ψεκάσετε το άρωμά σας είναι το εσωτερικό των αγκώνων, πίσω από τα γόνατα, στους αστραγάλους και πίσω από τα αυτιά. Αυτά είναι τα πιο θερμά σημεία του σώματος και κάνουν το άρωμά σας πολύ πιο έντονο.
  6. Για τις πιο διακριτικές
    Αν δεν θέλετε να προκαλέσετε πονοκέφαλο στους γύρω σας αλλά θέλετε να μυρίζετε όμορφα όλη μέρα μην ψεκάσετε απευθείας επάνω σας το άρωμα. Αντιθέτως, ψεκάστε το στον αέρα και αμέσως περάστε μέσα από το «σύννεφο» αρώματος που δημιουργήσατε. Έτσι το άρωμα θα απλωθεί ομοιόμορφα σε όλο σας το σώμα αφήνοντας μια σαφώς πιο διακριτική μυρωδιά.
  7. …και μην ξεχάσετε τα μαλλιά
    Όχι, μην ψεκάσετε τα μαλλιά σας (εκτός κι αν έχετε ειδικό άρωμα για μαλλιά). Το αλκοόλ θα τα κάνει ξηρά. Ψεκάστε τη βούρτσα σας για να αρωματίσετε διακριτικά τις τούφες σας.

Δείτε ακόμα:

Fun times! Τα αγαπημένα μας beauty meme του internet

Το χτένισμα που θα σας κάνει να ξεθάψετε την τοστιέρα… των μαλλιών σας!

Μας ρωτήσατε: Δεν έχω ασετόν, με τι άλλο μπορώ να βγάλω το βερνίκι;

#MintNails: Νύχια στο χρώμα της μέντας, τι άλλο;

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα