6 style icons των 70s που θα σας προσφέρουν έμπνευση για τα καλοκαιρινά σας looks

Ένας πολύ εύκολος τρόπος για να περιγράψουμε κάποια τάση της μόδας είναι να την τοποθετήσουμε χρονικά σε κάποια συγκεκριμένη δεκαετία ή χρονική περίοδο. Για παράδειγμα, τα παντελόνια με χαμηλό καβάλο ήταν τάση των ‘00s, τα ιδιαίτερα καρό μοτίβα είναι σίγουρα τάση των ‘90s, ενώ οι έντονη ώμοι και τα μανίκια είναι μία από τις μεγαλύτερες τάσεις που υπήρχαν τη δεκαετία των ‘80s. Αυτός λοιπόν είναι ο πιο εύκολος και χρήσιμος τρόπος για να τοποθετήσουμε σε κάποια συγκεκριμένα περίοδο κάποια τάση ή κάποιο ρούχο.

Αν υπάρχει βέβαια μία δεκαετία που έχει εμπνεύσει πάρα πολλούς σχεδιαστές μέχρι και σήμερα, αυτή δεν είναι άλλη από τη δεκαετία του ’70. Αυτή η χρονική περίοδος ήταν πολύ σημαντική για την εξέλιξη της τέχνης. Μουσική βιομηχανία, κουλτούρα και φυσικά μόδα.

Tie-dye μοτίβα, flared παντελόνια, γήινες αποχρώσεις και statement κοσμήματα είναι μερικές μόλις από τις τάσεις που επικράτησαν στα ‘70s και η αλήθεια είναι πως πολλές γυναίκες μέχρι σήμερα τις αγαπούν. Φυσικά, βασικό ρόλο για να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ένα 70s σύνολο είναι η έμπνευση που μας προσφέρουν μέχρι και σήμερα τα style icons εκείνης της εποχής.

Η Jackie O, η Bianca Jagger και η Ali Macgraw είναι μερικές μόλις γυναίκες που ξεχώρισαν αυτή τη δεκαετία τόσο για το στιλ όσο και την προσωπικότητα τους.

Φέτος το καλοκαίρι μάλιστα, που οι τάσεις που επικρατούσαν στα 70s έχουν επιστρέψει, χρειάζεται να φρεσκάρουμε τη μνήμη μας και να θυμηθούμε ποια ήταν τα style icons εκείνης της εποχής.

 

Jane Birkin

Instagram @vintage

 

Jackie Kennedy Onassis

Instagram @timeless.jack.kennedy

 

Pat Cleveland

Instagram @supermodels_work

Jean Shrimpton

Instagram @seamlessvintagediary

Bianca Jagger

Instagram @killthepeacock

 

Ali Macgraw

Instagram @jennablakejewelry

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Δείτε το instafeed του InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα