5 Λόγοι για να λατρέψετε το χαμομήλι

Τριαντάφυλλο! Το λαμβάνουμε σε μπουκέτα, η ομορφιά του έχει εμπνεύσει τραγούδια και οι ιδιότητές του πολλές. Ορχιδέα! Σπάνια, αντιγηραντική, πολύτιμη και πανέμορφη… Θέλετε να συνεχίσουμε με τα λουλούδια που κερδίζουν τις εντυπώσεις; Αν θέλετε θα το κάνουμε, κάποια άλλη στιγμή όμως γιατί τώρα θα μιλήσουμε για το χαμομήλι, το ταπεινό χαμομήλι που η άνοιξη είναι η εποχή του και κάθε άλλο παρά ταπεινό είναι…

Βλέπετε, το χαμομήλι είναι ένα λουλούδι που σαν ρόφημα καλμάρει τις αισθήσεις και κάνει θαύματα για το στομαχόπονο αλλά στα καλλυντικά καταπραΰνει και φροντίζει δέρμα και μαλλιά όσο τίποτε άλλο. Τι μας έπιασε και πλέκουμε το εγκώμιο του χαμομηλιού; Γιατί όχι; Το βλέπουμε παντού γύρω μας και το beauty department –όντας ξανθό- του έχει ιδιαίτερη αδυναμία. Γιατί όμως να το λατρέψετε κι εσείς;

xamomili krema katharismoy body shop

#1 Καταπραΰνει
Το δέρμα, τα μαλλιά την… ευαίσθητη περιοχή. Είναι τόσο φιλικό προς την επιδερμίδα που ο οργανισμός σας σχεδόν θα σας ευχαριστήσει για αυτό που του προσφέρετε. Περίτρανο παράδειγμα των απαλών του ιδιοτήτων το νέο βούτυρο καθαρισμού του The Body Shop Sumptuous Cleansing Butter. Αφαιρεί το μακιγιάζ τόσο αποτελεσματικά λες και βάλατε λοσιόν και αφρούς αλλά τόσο απαλά σαν να μην έχετε πειράξει το δέρμα σας καθόλου.

xamomili timotei sampouan

#2 Ενισχύει το ξανθό χρώμα
Ok, αυτό δεν σας αφορά όλες αλλά το ποσοστό είναι αρκετά μεγάλο για να αναφερθούμε σχετικά. Τα χαμομήλι ενισχύει το φυσικό ΚΑΙ το βαμμένο ξανθό, τις ανταύγειες και το μπαλαγιάζ και καθαρίζει την τρίχα χωρίς να την αφυδατώνει (που είναι ήδη αφυδατωμένη από το ντεκαπάζ). Λατρεμένο μας σαμπουάν; Το Τimotei Ξανθές Ανταύγειες.

xamomili apivita krema mallion

#3 Μαλακώνει τα μαλλιά
Είτε είναι ξανθά είτε είναι πιο σκούρα, το εκχύλισμα του χαμομηλιού (και το ίδιο το χαμομήλι αν το βάλετε στα μαλλιά σας) μαλακώνει την τρίχα και την κάνει στιλπνή και μεταξένια. Αρκεί να δοκιμάσετε την κρέμα μαλλιών της Apivita με χαμομήλι και μέλι και θα καταλάβετε.

xamomili afros mallion klorane

#4 Χαρίζει λάμψη
Αν το βάλετε μόνο του στα μαλλιά σας δεν θα το πιστεύετε (αν είστε καστανή θα σας δώσει ένα πιο σαντρέ χρώμα μετά από πολλαπλές εφαρμογές). Αν βάλετε τον αφρό με χαμομήλι της Klorane Mousse a la Camomille απλά δεν θα θέλετε να τον αφήσετε από τα χέρια σας.

xamomili korres sapouni

#5 Φροντίζει το δέρμα
Και δεν μιλάμε μόνο για το πρόσωπο. Τώρα που οι αλλεργίες χτυπούν κόκκινο και οι ευαίσθητες επιδερμίδες υποφέρουν, το χαμομήλι έρχεται να φροντίσει απαλά και να ενυδατώσει την επιδερμίδα χωρίς κοκκινίλες και χωρίς ερεθισμούς. Αγαπημένο για το σώμα είναι το σαπούνι της Κορρές με χαμομήλι.

Δείτε ακόμα:

Στο στούντιο αισθητικής Golden Life θα κάνετε το καλύτερο μανικιούρ-πεντικιούρ της ζωής σας

Editor’s Choice: To λάδι της Biotherm που εξαφανίζει την κυτταρίτιδα

Τα βλέπουμε διπλά: Η Κατερίνα Στικούδη έπαθε Rihanna

Body Fix θα πει όμορφο σώμα με 2 κινήσεις από την Beatific

Μας ρωτήσατε: Πως θα καθαρίζω σωστά τα εργαλεία μου;

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα