«Her»: 5 + 1 λόγοι για τους οποίους δικαιούται να κερδίσει το Όσκαρ

Τέσσερις μέρες, ογδόντα μία ώρες, τέσσερις χιλιάδες και οχτακόσια εξήντα λεπτά, τόσο περίπου απέχουμε από την φετινή απονομή των βραβείων Όσκαρ και αν μας ρωτάτε ποια είναι η κατηγορία που μας κάνει να ανυπομονούμε ακόμα περισσότερο, θα σας απαντήσουμε αυτή της Καλύτερης Ταινίας.

Ένα από τα εννέα φιλμ που θα δώσουν μάχη για το χρυσό αγαλματίδιο είναι και το αριστουργηματικό, «Her» του Spike Jonze, που εκτός από τη σκηνοθεσία υπογράφει και το σενάριο.

Δεν βρισκόμαστε πια στο 2014 αλλά στο κοντινό μέλλον, για να παρακολουθήσουμε ένα καθοριστικό κομμάτι από τη ζωή του Theodore, ενός νέου άντρα που για να βγάλει τα προς το ζην, γράφει ερωτικές – και όχι μόνο – επιστολές, για ανθρώπους που δεν τολμούν να το κάνουν οι ίδιοι. Η καλοκουρδισμένη καθημερινότητα του θα ανατραπεί όταν θα αγοράσει ένα εξελιγμένης νοημοσύνης, λειτουργικό σύστημα που ακούει στο όνομα, Samantha. Η νέα του συντροφιά θα γίνει η αφορμή για να ξαναδεί τον κόσμο, αυτή τη φορά με τον ενθουσιασμό και την έκπληξη κάποιου που ανοίγει για πρώτη φορά τα μάτια του.

1. Για την υπέροχη μουσική που την βάζουμε στο repeat αλλά και πάλι δεν μπορούμε να τη χορτάσουμε.

2. Θα την προτείναμε δίχως δεύτερη σκέψη στους θαυμαστές της Scarlett Johansson, οι οποίοι είμαστε βέβαιοι ότι μετά την προβολή της ταινίας θα την αγαπήσουν ακόμα περισσότερο.

3. Γιατί μακριά από φτιαχτούς εντυπωσιασμούς και περιττά εφέ – που δεν θα το αρνηθούμε, κι αυτά χρειάζονται – ήταν η πιο ανθρώπινη ταινία που είδαμε το τελευταίο διάστημα.

4. Ίσως επειδή μας θύμισε πόσο καταπληκτικός ηθοποιός είναι ο Joaquin Phoenix και με την ευκαιρία θα θέλαμε να απευθυνθούμε στην Ακαδημία(!) και να εκφράσουμε τη βαθιά δυσαρέσκεια μας που δεν είναι υποψήφιος για Όσκαρ, Ά Ανδρικού.

5. Παρόλο που οι ταινίες που έχουν πιο ιδιαίτερη θεματολογία και δεν βασίζονται, μεταξύ άλλων, στο ρυθμό και στις εναλλαγές θέλουν προσοχή έτσι ώστε να διατηρήσουν το ενδιαφέρον του θεατή, με το «Her», δεν καταλάβαμε πως πέρασαν δύο ώρες και μερικά λεπτά.

6. Τέλος γιατί το αισθανθήκαμε σαν ένα φιλικό χτύπημα στον ώμο που μας θύμισε ότι η τεχνολογία μπορεί να είναι σύμμαχος αλλά η ζωή και η ομορφιά, είναι εκεί έξω ανάμεσα στους άλλους ατελείς ανθρώπους.

Εxtra Info:  H 86η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ προβάλλεται ζωντανά και αποκλειστικά από τα κανάλια Novacinema, την Κυριακή 2 Μαρτίου.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε το trailer.

Διαβάστε επίσης – To InStyle.gr παρακολουθεί κάθε Παρασκευή Bloody Fridays στα κανάλια Novacinema και διαλέγει τις αγαπημένες του ταινίες

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα