5 + 1 διαχρονικά tips για την καθημερινή σας περιποίηση προσώπου

Όλες μας έχουμε μια ρουτίνα ομορφιάς την οποία προσπαθούμε να τηρούμε όσο το δυνατόν πιο ευλαβικά γίνεται. Υπάρχουν μυστικά ομορφιάς που μας έχουν «κληρονομήσει» οι μητέρες μας, που έχουν μοιραστεί μαζί μας η αισθητικός, ο δερματολόγος μας ή οι φίλες μας. Εμείς συλλέξαμε έξι SOS διαχρονικές συμβουλές για την καθημερινή φροντίδα του προσώπου σας. Μικρά tips, δοκιμασμένα για να αντέχουν στο χρόνο και να κάνουν την καθημερινή σας περιποίηση πιο αποτελεσματική.

Ενυδατωθείτε αμέσως μετά το ντους

 

moisturize xumeno krema cream περιποίηση προσώπου

Όταν κάνουμε ντους, οι πόροι της επιδερμίδας ανοίγουν λόγω της υψηλής θερμοκρασίας και του ατμού που δημιουργείται. Αμέσως μετά πρέπει να απλώσουμε την ενυδατική μας. Πέρα από το ότι τα θρεπτικά συστατικά της ενυδατικής απορροφούνται καλύτερα, αν δεν εφαρμόσουμε ενυδατική μετά το ντους, η επιδερμίδα, λόγω της υψηλής θερμότητας, θα αφυδατωθεί και θα την νιώσουμε να μας «τραβάει» αν έχουμε ξηρό δέρμα ή να εκκρίνει πολλή λιπαρότητα για να αναπληρώσει τα φυσικά έλαια που έχασε. Έτσι η καλύτερη ώρα για να εφαρμόσουμε την ενυδατική μας είναι ΑΚΡΙΒΩΣ μετά το ντους.

 

Μειώστε το πρήξιμο με ένα  μασάζ πριν το μακιγιάζ

 

woman masaz face περιποίηση προσώπου

 Εάν θέλετε να μειώσετε το πρήξιμο και αυξήσετε την κυκλοφορία του αίματος, κάντε ελαφρύ μασάζ στο πρόσωπο και το λαιμό σας για πέντε λεπτά την ώρα που απλώνετε την ενυδατική σας. Ένα χαλαρωμένο και ενυδατωμένο πρόσωπο αποτελεί την καλύτερη βάση και είναι το θεμέλιο για να απλώσετε για makeup σας.

Χρησιμοποιήστε μαύρο τσάι για να αποφύγετε τη λιπαρότητα

 

black tea bag

Το μαύρο τσάι λειτουργεί ως φυσικό συσφιγκτικό των πόρων καθώς περιέχει πολυφαινόλες, οι οποίες βοηθούν στη σύσφιξη των αιμοφόρων αγγείων. Για να ελέγξετε την λάμψη και να περιορίσετε την λιπαρότητα, βρέξτε το πρόσωπο σας με κρύο μαύρο τσάι και μην το ξεπλύνετε με νερό.

Πιείτε κρύο νερό για να προλάβετε την ερυθρότητα

 

cool water kiwi

Εάν το πρόσωπό σας είναι ευαίσθητο με τάσεις ερυθρότητας (καλησπέρα αιώνιο μου πρόβλημα),  πιείτε ένα ποτήρι νερό με πάγο όταν νιώσετε πως πάει να εμφανιστεί κάποια κοκκινίλα. Το κρύο νερό προκαλεί συστολή των αιμοφόρων αγγείων να και να σας δροσίζει από μέσα προς τα έξω.

Βάλτε την κρέμα ματιών στο ψυγείο

 

fridge pink

Προσωπικό μου αγαπημένο, θυμηθείτε να βάλετε την κρέμα ματιών στο ψυγείο το βράδυ πριν κοιμηθείτε. Το επόμενο πρωί θα λειτουργήσει σαν θαύμα γιατί η κρύα θερμοκρασία της κρέμας μειώνει το πρήξιμο κάτω από τα μάτια

Μην χρησιμοποιείτε την ίδια πετσέτα σε πρόσωπο και μαλλιά

 

towel

Μια συμβουλή αν θέλετε να αποφύγετε τα σπυράκια και τις κοκκινίλες, καθώς εμποδίζει τα έλαια από το τριχωτό της κεφαλής να εισχωρήσουν στο πρόσωπό σας.

Απλώστε τα προϊόντα προσώπου με σειρά από το πιο λεπτόρρευστο σε αυτό με την πιο παχύρρευστη υφή

 

cream pink white περιποίηση προσώπου

 

Με αυτόν τον τρόπο βοηθάτε την επιδερμίδα σας να τα απορροφήσει καλύτερα, καθώς έτσι τα πιο παχύρευστα προϊόντα δεν εμποδίζουν τα λεπτόρρευστα να εισχωρήσουν στο δέρμα.

Ποια είναι τα δικά σας διαχρονικά μυστικά;

Ακολουθείστε το Instyle στο Instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα