15 τρικ για να μην παρατήσεις και φέτος τη γυμναστική

Το Ladylike.gr προσπαθεί να μας δώσει ώθηση να γυμναστούμε όλο το χρόνο και μας παρουσιάζει 15 τρικ για να τα καταφέρουμε.

Αν υπήρχε κάποιο σύστημα σχετικής καταγραφής, σίγουρα ο Ιανουάριος θα αποτελούσε τον μήνα που κάνουμε τις περισσότερες υποσχέσεις στον εαυτό μας που δεν κρατάμε παρά λίγες μέρες.

Εκεί λίγο μετά την Πρωτοχρονιά, είμαστε όλο όρεξη να κάνουμε μια νέα αρχή αλλά πολλές φορές αρκούν ελάχιστες εβδομάδες για να το ξεχάσουμε και να… κυλήσουμε πάλι. Το κεφάλαιο γυμναστική δε θα μπορούσε να λείπει από αυτούς τους στόχους.

Το πολύ τη δεύτερη εβδομάδα του Ιανουαρίου έχεις ήδη πάει για το πρώτο τρέξιμο, μπορεί να έχεις ψάξει και για μαθήματα χορού ή συνδρομές γυμναστηρίου όμως κάπου ξεχνιέσαι στη συνέχεια και αφήνεις στην άκρη ένα σημαντικό κομμάτι για την υγεία και την εμφάνιση σου.

Όχι πια όμως! Αν ακολουθήσεις τα παρακάτω τρικ, θα καταφέρεις να μπεις σε μια σειρά και να κάνεις τη γυμναστική μέρος της καθημερινότητας σου και όχι κάτι που το κάνεις μια στο τόσο με το ζόρι.

1. Ξεκίνα με τεταρτάκι

Κάθε αρχή και δύσκολη οπότε δε χρειάζεται να την κάνεις δυσκολότερη, πιέζοντας τον εαυτό σου να τρέξει ή να σηκώσει βάρη για πάνω από 1 ώρα. Ξεκίνα στην αρχή με 15λεπτα άσκησης και θα δεις ότι μόνη σου θα αυξήσεις τη διάρκεια.

2. Κάνε ότι σου αρέσει μόνο

Επειδή σκοπός της γυμναστικής δεν είναι μόνο να αποκτήσεις τέλειο σώμα αλλά και να είσαι υγιής ψυχικά και σωματικά, διάλεξε την άσκηση που σου ταιριάζει. Σε άλλες αρέσει το τρέξιμο, σε άλλες το περπάτημα, σε άλλες το ελλειπτικό, σε άλλες το τένις. Βρες τι σε διασκεδάζει και ξεκίνα.

3. Βάλε ωράριο

Μπορεί σα σκέψη να σου μοιάζει λίγο καταπιεστική στην αρχή, αλλά το να ορίσεις ακριβή ώρα που θα γυμνάζεσαι καθημερινά, σε βοηθάει να μην τα παρατήσεις.

4. Πάρε κουμπαρά

Βάλε ένα ευρώ σε ένα κουμπαρά κάθε φορά που γυρίζεις από τη γυμναστική που έχεις επιλέξει. Κάθε μήνα, μέτρα πόσα έβγαλες και χάλασε τα σε ότι σου κάνει κέφι, ως “βραβείο” που ήσουν επιμελής.

5. Βγάλε τα ρούχα γυμναστικής σε πρώτη θέα

Ειδικά αν έχεις βάλει στόχο να γυμνάζεσαι το πρωί, θα σε βοηθήσει πολύ να μην… αλλάξεις πλευρό, αν έχεις σε πρώτη θέα τα ρούχα που πρέπει να βάλεις για να πας γυμναστήριο ή τρέξιμο ή ότι άλλο έχεις διαλέξει. Σκέψου αν δεν πας και τα δεις εκεί, στην ίδια θέση, πόσο άσχημα θα νιώσεις.

6. Βάλε ξυπνητήρι

Είτε γυμνάζεσαι πρωί, είτε απόγευμα, είτε βράδυ, χρησιμοποίησε το ξυπνητήρι του κινητού σου για να σου υπενθυμίσει ότι είναι η ώρα σου. Βάλε πάνω από 5 ειδοποιήσεις ανά 2 λεπτά. Μπορεί να σου σπάσουν τα νεύρα αλλά θα σε πείσουν αργά ή γρήγορα να σηκωθείς από την καρέκλα.

7. Κράτα ημερολόγιο

Μη ξεχνάς να σημειώνεις τα… ραντεβού σου με την καλή ζωή. Όπως κρατάς σημειώσεις για τις συναντήσεις που μπορεί να έχεις για τη δουλειά ή άλλες υποχρεώσεις, κάνε το ίδιο και για τη γυμναστική. Θα το εμπεδώσεις και δε θα το ξεχνάς. Υποσυνείδητα θα το συνηθίσεις ως μέρος της καθημερινότητας σου.

8. Βόλεψε τα αθλητικά όλα μαζί

Καλό είναι να έχεις μια γωνίτσα στη ντουλάπα με όλα τα αθλητικά σου είδη. Κάλτσες, φανελάκια, σουτιέν και φόρμες. Δε θα έχεις δικαιολογία “που να ψάχνεις τώρα, δεν προλαβαίνεις”.

9. Κάνε παιχνίδι

Αν είσαι από εκείνες που βαριούνται γενικά και τους αρέσουν οι εκπλήξεις, οργανώσου. Βάλε σε μια γυάλα “λαχνούς” στους οποίους έχεις γράψει διαφορετικές ασκήσεις ή είδη γυμναστικής. Τράβηξε χαρτάκι και αποδέξου την πρόκληση. Ο ένας λαχνός μπορεί να γράφει τρέξιμο, ο άλλος ποδήλατο, ο άλλος σχοινάκι κ.ο.κ.

10. Βγάλε φωτογραφίες

Κανένας καθρέφτης δε μπορεί να σε κάνει να θυμηθείς πως ήσουν και πως έγινες. Γι’ αυτό βγάζε φωτογραφίες. Πάρε θέση απέναντι από τον ολόσωμο καθρέφτη, φρόντισε να φοράς λίγα ρούχα και “κλικ”. Θα δεις διαφορά όταν θα συγκρίνεις το σήμερα με το πριν μια εβδομάδα, για παράδειγμα.

11. Μοιράσου το μυστικό

Πες σε φίλους και γνωστούς ότι γυμνάζεσαι. Αυτό θα σε “αναγκάσει” να μην τεμπελιάζεις. Γιατί εντάξει μια φορά μπορείς να πεις ότι δεν πήγες, δεύτερη φορά οκ, την τρίτη θα πρέπει να ομολογήσεις ότι εγκατέλειψες τον στόχο. Και δεν είσαι από αυτές.

12. Συνδύασε τη γυμναστική με κάτι που σ’ αρέσει

Ευτυχώς η τεχνολογία μας έχει βοηθήσει πολύ οπότε το τρέξιμο δεν είναι το ίδιο βαρετό αν στα ακουστικά σου παίζει το αγαπημένο σου τραγούδι. Στο γυμναστήριο, μπορείς ενώ κάνεις ελλειπτικό να χαζεύεις στην τηλεόραση ένα πρόγραμμα που σου αρέσει.

13. Ακολούθησε fitness σελίδες

Στο Instagram ή στο Facebook υπάρχουν ένα σωρό σελίδες αφιερωμένες στη γυμναστική. Ακολούθησε τες. Θα είναι ένα διακριτικό reminder να είσαι τακτική με το πρόγραμμα σου.

14. Κάνε διαλείμματα

Όπως είπαμε παραπάνω, η γυμναστική για να γίνει τρόπος ζωής θέλει ωράριο και συγκεκριμένες ώρες και ημέρες. Προγραμμάτισε ποιες ημέρες τις εβδομάδας δε θα κάνεις απολύτως τίποτα και θα ξεκουράζεσαι.

15. Γράψε… αλήθειες

Μπορεί να σου μοιάζει λίγο χαζό αλλά θα σε βοηθήσει. Γράψε σε post it αλήθειες για τα οφέλη της γυμναστικής και κόλλησε τα σε διάφορα σημεία. Στην ατζέντα της δουλειάς, το ψυγείο, το γραφείο.

*Το ευχαριστώ και στο Bustle!

Κάνε σώμα με το Ladylike:

Τα 5 fitness trends του 2015

3+1 λόγοι για να μην πας γυμναστήριο

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα