15 κανόνες που ακολουθεί κάθε fashion icon που σέβεται τον εαυτό του

Το να είστε chic, αγαπητές μου, δεν είναι δύσκολη υπόθεση. Είναι απλά μια κατάσταση του μυαλού. Αν λοιπόν αναρωτιέστε πως τα καταφέρνουν όλες αυτές οι διάσημες fashionistas που ακολουθείτε καθημερινά στο Instagram ή πως κάποια φίλη σας είναι πάντα στην τρίχα, να ξέρετε ότι δεν κάνουν κάτι μαγικό όταν ντύνονται με στιλ ή όταν δεν τις πειράζει να περπατάνε σε τακούνια όλη μέρα χωρίς να παραπονιούνται. Απλώς, με τα χρόνια εξάσκησης που έχουν στο ενεργητικό τους, έχουν πλέον μυηθεί στο πώς να προσεγγίσουν το ζήτημα.

Τα παραπάνω, λοιπόν, είναι θέματα που αντιμετωπίζουμε όλες καθημερινά. Υπάρχει η εξής παρανόηση ότι για να είστε chic χρειάζεστε ριζική αναμόρφωση στην ντουλάπα σας ή ακόμη χειρότερα ότι πρέπει να σπαταλήσετε όλα σας τα χρήματα στις τελευταίες τάσεις της μόδας. Αντιθέτως. Το πραγματικό στιλ κρατάει αιώνια -όπως έχει πει και ο θρυλικός Yves Saint Laurent- και ξεκινάει από τη στιγμή που θα ανοίξετε τα μάτια σας το πρωί. Είναι δύσκολο να είμαστε γυναίκες, το γνωρίζουμε, αλλά μπορούμε επίσης να απολαύσουμε το ταξίδι. Γι’ αυτό σας έχουμε μερικά άκρως χρήσιμα tips για να γίνει το να φαίνεστε απαστράπτουσες, cool και γεμάτες αυτοπεποίθηση τόσο εύκολο όσο το να αναπνέετε.

  1. Βρείτε τι θα φορέσετε από το προηγούμενο βράδυ

Δεν είναι πυρηνική φυσική, κόσμε. Οι κυρίες που βλέπετε έξω και σας καθηλώνουν με την εμφάνισή τους, πραγματικά έχουν προσπαθήσει σκληρά για να μοιάζουν έτσι. Και όλα ξεκινάνε από ένα μικρό brainstorming το προηγούμενο βράδυ. Όχι τίποτα άλλο αλλά σε καμία δεν αρέσει να τρέχει το πρωί για να βρει τι θα φορέσει.

  1. Δώστε στον εαυτό σας αρκετό χρόνο για να ετοιμαστείτε

Τι εννοούμε;  Μην ξυπνήσετε μετά το τέταρτο χτύπημα του ξυπνητηριού. Αντίθετα, πάρτε το χρόνο που χρειάζεστε ούτως ώστε να βρείτε τι θα φορέσετε –αν δεν το έχετε ήδη κάνει από το βράδυ όπως αναφέραμε προηγουμένως- καθώς επίσης και να περιποιηθείτε τα μαλλιά σας. Αυτό θα σας σώσει από το να βγείτε από το σπίτι σας αναμαλλιασμένες ή με διαφορετικά παπούτσια, για να μην αναφέρουμε ότι θα έχετε κάποια παραπάνω λεπτά να σκεφτείτε αν πρέπει να προσθέσετε κάποιο κόσμημα ή κάποια ζώνη, κάτι που θα δώσει την τελική πινελιά στο look σας. Εξάλλου, οι μικρές λεπτομέρειες είναι που κάνουν τη διαφορά.

  1. Δώστε προσοχή στα εσώρουχα

Οι στιλάτες γυναίκες ξέρουν ότι η βάση κάθε πετυχημένου outfit είναι τα σωστά εσώρουχα. Αυτό γιατί μπορεί να δώσουν σχήμα και να υποστηρίξουν την εμφάνισή σας. Για παράδειγμα, δε θέλετε να φορέσετε το λάθος εσώρουχο στο ραντεβού σας ή να δείξετε πάρα πολλά στο γραφείο. Γι’ αυτό, όσο ασήμαντο κι αν μπορεί να σας ακούγεται, δώστε την κατάλληλη προσοχή στα εσώρουχα.

  1. Αντιγράψτε άλλα στιλ για να εμπνευστείτε

Όλες μας σε κάποια στιγμή έχουμε αντλήσει την έμπνευσή μας για ένα look μελετώντας το στιλ άλλων γυναικών ή fashion icons. Δεν είναι ντροπή προφανώς. Το πιο εύκολο μέρος για να το κάνετε αυτό; Tο Pinterest και το Instagram, φυσικά. Για την ακρίβεια σας προτρέπουμε να ψαχτείτε –αν και είμαστε σίγουροι ότι το κάνετε ήδη- και θα δείτε μεγάλη διαφορά στο στιλ σας στο γραφείο και όχι μόνο.

  1. Ντυθείτε ανάλογα με τον καιρό

Μπορεί να ακούγεται λογικό και απλό, αλλά πιστέψτε μας το να καταφέρετε να ντυθείτε με στιλ και να περιοριστείτε στα υπάρχοντα ρούχα σας, κατάλληλα για τον υπάρχον καιρό, είναι μια πρόκληση. Γι’ αυτό λοιπόν πριν βγείτε από το σπίτι σας ελέγξτε τον καιρό. Θα σας πάρει μόνο μερικά δευτερόλεπτα και θα σας σώσει αν για παράδειγμα φοράτε sneakers σε μια χιονισμένη ή βροχερή μέρα.

  1. Ντυθείτε αναλόγως της περίστασης

Θυμηθείτε να ελέγξετε το ύφος της περίστασης στην οποία είστε καλεσμένες ή αν υπάρχει dress code. Στην Ελλάδα, το dress code περιορίζεται κυρίως στο χώρο εργασίας αλλά υπάρχουν κι αυτοί οι άτυποι κανόνες που ορίζουν τον τρόπο ντυσίματος και σε άλλες περιστάσεις ακόμη κι αν δεν το δηλώνουν ρητά στην πρόσκληση. Αν λοιπόν θέλετε να βάλετε κάτι εκκεντρικό, ημιδιαφανές ή με βαθύ ντεκολτέ, απλά θυμηθείτε να μην το φορέσετε σε κάποιο event της δουλειάς. Πιστέψτε μας το αφεντικό σας δεν θα χαρεί να σας δει έτσι, ειδικά αν όλοι είναι ντυμένοι συντηρητικά.

  1. Φορέστε άνετα και κολακευτικά ρούχα

Σίγουρα όλες μας κρατάμε τα αγαπημένα μας ρούχα, ακόμη κι αν δε μας κάνουν, με την ελπίδα ότι κάποτε θα ξαναχωρέσουμε σε αυτά. Όμως το σωστό είναι να ντυνόμαστε με ρούχα που μας κολακεύουν ανεξαρτήτως σωματότυπου. Ακόμη κι αν υπάρχει κάποιο skinny jeans το οποίο δεν μπορείτε να αποχωριστείτε ή ένα crop top που σας έκανε δώρο κάποιος σημαντικό για εσάς, αν δεν κολακεύουν τη φιγούρα σας, όσο στιλάτα κι αν είναι, είναι ώρα να τα αφήσετε πίσω σας.

  1. Δέστε το στιλ σας με ένα πιο ακριβό κομμάτι

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς κάποιες γυναίκες μπορούν να δώσουν μια πιο chic νότα ακόμη και στο πιο απλό ντύσιμο, όπως ένα blue jean και ένα t-shirt? Φυσικά, η απάντηση έχει να κάνει με την εφαρμογή. Παρόλα αυτά υπάρχει κι άλλη απάντηση στο πώς θα δώσετε άλλον αέρα σε ένα απλό outfit. Μπορείτε να μαντέψετε ποια είναι αυτή; Τα αξεσουάρ βέβαια. Είτε είναι μια δερμάτινη ζώνη, ή μια ακριβή τσάντα ή ένα πολύτιμο ζευγάρι σκουλαρίκια σε κάθε περίπτωση θα κάνει τη διαφορά και θα δώσει την τελική πινελιά που αποζητάτε.

  1. Διαλέξτε το ιδανικό αξεσουάρ

Όπως δήλωσε κάποτε η αγαπημένη σχεδιάστρια Coco Chanel: «όταν προσπαθείτε να διαλέξετε το κατάλληλο αξεσουάρ που ολοκληρώνει το look σας, πάντα βγάλτε το τελευταίο κομμάτι που φορέσατε». Αυτό που θέλουμε να καταλάβετε είναι ότι υπάρχει μια λεπτή γραμμή μεταξύ του ‘είμαι σικάτη’ και ‘too much’ και οι fashionistas που έχουν εντρυφήσει στο θέμα ξέρουν ακριβώς πότε να σταματήσουν. Γι’ αυτό την επόμενη φορά που διαλέγετε τα bijoux σας, αναρωτηθείτε αν πραγματικά αναβαθμίζει το στιλ σας αυτό το φουλάρι ή αυτό το statement κολιέ. Επειδή σας αρέσει κάτι και θέλετε να το δείξετε, δε σημαίνει απαραίτητα ότι ταιριάζει κιόλας.

  1. Μην χαλαρώνετε φορώντας τα καλά σας ρούχα

Άλλο ένα χαρακτηριστικό των fashion icons είναι ότι τα ρούχα τους δεν είναι ποτέ τσαλακωμένα. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν «αράζουν» στον καναπέ για παράδειγμα με τα ακριβά σακάκια τους ή με το μεταξωτό φόρεμά τους. Αν νιώθετε την ανάγκη να χαλαρώσετε, φορέστε την αγαπημένη σας φαρδιά φόρμα ή κολάν και ένα παλιό t-shirt. Εξάλλου αυτός είναι ο λόγος ύπαρξής τους.

  1. Διπλώστε και κρεμάστε τα ρούχα σας

Αρχικά, τι σας κάνει να πιστεύετε ότι υπάρχει οτιδήποτε κολακευτικό σε ένα τσαλακωμένο ρούχο; Ή ακόμη ότι αν πάρετε ένα μπλουζάκι ή το jean σας από το πάτωμα, στο οποίο το πετάξατε το προηγούμενο βράδυ γιατί ήσασταν πολύ κουρασμένες για να τα διπλώσετε, ότι θα φαίνετε καθαρό και όμορφο; Μιλώντας για καλές συνήθειες, μια από αυτές είναι να αρχίσετε να διπλώνετε τα μπλουζάκια σας και να κρεμάτε τα παντελόνια ή τα φορέματά σας αφού τα βγάλετε. Έτσι, θα είναι πάντα έτοιμα για χρήση κάθε φορά που τα χρειάζεστε.

  1. Flat ή τακούνια;

Πιστέψτε μας καμία δεν φαίνεται στιλάτη και chic όταν περδικλώνεται ή παραπατάει στο δρόμο καθώς φοράει ψηλοτάκουνα. Μια γυναίκα που έχει καλή σχέση με τη μόδα, έχει φροντίσει να εφοδιάσει την ντουλάπα της με κατάλληλα παπούτσια που θα δείχνουν σοφιστικέ και άνετα την ίδια στιγμή και ξέρει πότε να βασιστεί σε ένα ζευγάρι flats ή σε εκείνες τις γόβες στιλέτο που κρατούσε για κάποια ειδική περίσταση.

  1. Ξεχωρίστε ποια ρούχα πάνε πού

Φροντίστε να ρίχνετε μια ματιά καθημερινά στα ρούχα σας για πιθανούς λεκέδες που σας έχουν ξεφύγει. Αν μάλιστα αποκτήσετε τη συνήθεια να ξεχωρίζετε ποια ρούχα έχουν αθώους λεκέδες που μπορείτε να αντιμετωπίσετε άμεσα και στο σπίτι σας και ποια ανήκουν στην κατηγορία ‘καθαριστήριο’ τότε πιθανότατα θα ευγνωμονείτε τους εαυτούς σας για τα ρούχα που σώσατε από βέβαιη καταστροφή.

  1. Προετοιμαστείτε για ένα πιθανό fashion emergency

Όπως όλοι γνωρίζουμε παρά τις προσπάθειες και τα πιθανά σενάρια που μπορούμε να σκεφτούμε, πάντοτε κάτι μπορεί να πάει λάθος. Ο νόμος του Murphy το λέει ξεκάθαρα εξάλλου: «αν κάτι μπορεί να πάει στραβά, θα πάει». Η διαφορά λοιπόν μεταξύ μιας στιλάτης γυναίκας και των υπολοίπων έγκειται στο πόσο καλά προετοιμασμένη είναι σε περίπτωση πανικού. Μπορείτε λοιπόν να έχετε μαζί σας ένα μικρό κουτί ανάγκης με κάποιο καθαριστικό spray για μη αναμενόμενους λεκέδες ή προϊόντα τύπου hansaplast αν σας χτυπήσουν τα παπούτσια σας.

  1. Επιμείνετε στο προσωπικό σας στιλ

Οι πραγματικές κυρίες δεν προσκολλούνται στις τάσεις της μόδας. Αντιθέτως, έχουν το δικό τους προσωπικό στιλ, το οποίο υποστηρίζουν σε κάθε εποχή, ανεξάρτητα από αυτό που προστάζουν οι πασαρέλες και οι σχεδιαστές. Η ντουλάπα τους αποτελείται από κλασικά κομμάτια και γι’ αυτό δεν αντιμετωπίζουν ποτέ προβλήματα του τύπου «δεν έχω τι να φορέσω». Δοκιμάστε το κι εσείς κι είναι σίγουρο ότι θα γλιτώσετε χρόνο και χρήμα.

Διαβάστε ακόμη:

Pretty in white: Φέτος θα φορέσετε το λευκό περισσότερο από ποτέ

Στιλιστικές συμβουλές από ένα νήπιο; Yes, please όταν πρόκειται για την Harper Beckham

Κατεβάστε τώρα το νέο τεύχος του InStyle εντελώς δωρεάν στο iPad

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα