14 makeup tips για να φαίνεστε νεότερη χωρίς νυστέρι ή ενέσεις

Αγαπάμε τον χρόνο που περνάει, αλλά τα σημάδια που αφήνει πάνω μας δεν είναι το ίδιο ευπρόσδεκτα. Συγκεντρώσαμε 14 tips που αφαιρούν χρόνια από την εμφάνισή μας και μας κάνουν να νιώθουμε αλλά και φαινόμαστε νεότερες.

  1. Κάντε τα χείλη σας να δείχνουν μεγαλύτερα
Getty Images
Getty Images

Βρείτε ένα lip liner που να ταιριάζει με την φυσική απόχρωση των χειλιών σας. Απαλά περιγράψτε ελαφρώς έξω από τη φυσική γραμμή του κάτω χείλους σας  και στο κέντρο του άνω χείλους για ένα πιο «ζουμερό» αποτέλεσμα. Περάστε ένα ανοιχτόχρωμο lip Gloss για ενυδάτωση και λάμψη, και είστε έτοιμες.

  1. Ενισχύστε τα φρύδια σας
Getty Images
Getty Images

Τα πυκνά, καλοσχηματισμένα φρύδια, δίνουν την εντύπωση πιο νεανικού προσώπου. Με την πάροδο του χρόνου τα φρύδια μικραίνουν και ατονούν σε σχήμα και σε χρώμα, για αυτό προτείνουμε να επενδύσετε σε ένα προϊόν που γεμίζει τα κενά, με μια υφή ενδιάμεσα στο μολύβι και στην πούδρα, ώστε να έχετε το απαλό φυσικό αποτέλεσμα της πούδρας με την σχεδιαστική ακρίβεια που προσφέρει το μολύβι. Μπορείτε επίσης, να χρησιμοποιείτε καστορέλαιο, που όπως έχουμε αναφέρει κάνει θαύματα στην αύξηση της τριχοφυΐας.

  1. Διαλέξτε ένα ροζ ή ροδακινί ρουζ με χρυσούς ιριδισμούς
nars orgasm blush
Nars Orgasm Blush €32,95 στα Sephora

Ένα ρουζ με λαμπερό τελείωμα, θα φωτίσει την επιδερμίδα σας και θα τονίσει τα ζυγωματικά σας. Επίσης, μιμείται την φυσική λάμψη που έχει το υγιές νεανικό δέρμα, και αυτό είναι πάντα ένα plus.

  1. Χρησιμοποιείστε βιταμίνη Α

Vitamin A

Η βιταμίνη Α και τα παράγωγα της, όπως η ρετινόλη, είναι ένας από τα σημαντικότερους συμμάχους κατά της γήρανσης. Απαραίτητη για την καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας, προτείνουμε να χρησιμοποιείται κάθε βράδυ, καθώς συμβάλλει στην υγιή παραγωγή κυττάρων, στην μείωση των δυσχρωμιών και στην ομοιόμορφη εμφάνιση του δέρματος.

  1. Χρησιμοποιήστε προϊόντα που διορθώνουν τον τόνο του δέρματος.

concealer  ximeno

Μεγαλώνοντας, το δέρμα μας είναι πιο επιρρεπές στις δυσχρωμίες, υπάρχουν όμως εκατοντάδες προϊόντα στο εμπόριο που μπορούν να το διορθώσουν. Χρησιμοποιώντας ένα concealer με πράσινο χρώμα, μειώνετε την ερυθρότητα σε περιοχές όπως τα μάγουλα, κάτω από τα μάτια και γύρω από τη μύτη, ενώ το βερικοκί ακυρώνει το μπλε χρώμα που βρίσκεται στους μαύρους κύκλους κάτω από τα μάτια.

  1. Συνδυάστε ένα κρεμώδες highlighter με μια ιριδίζουσα πούδρα
Maybelline Master Strobing Stick Illuminating Highlighter
Maybelline Master Strobing Stick Illuminating Highlighter

Τα highlighter sticks, προσθέτουν λάμψη και φρεσκάδα στο δέρμα. Εφαρμόστε ψηλά στα ζυγωματικά αφού έχετε βάλει τη βάση σας, και μετά προσθέστε μια ιριδίζουσα πούδρα στα σημεία, για να προσελκύσετε το φως στα ζυγωματικά, κάτω από το φρύδι, στην μέση της μύτης και την εσωτερική γωνία του ματιού.

  1. Επιλέξτε ένα μαλακό μολύβι για να τονίσετε τις κάτω βλεφαρίδες σας
Splash News / Ideal Image
Splash News / Ideal Image

Χρησιμοποιήστε ένα μικρό πινέλο για να απλώσετε το περίγραμμα στις κάτω βλεφαρίδες σας και να δημιουργήσετε το εφέ σκιάς. Επιλέξτε ένα gel, και αναμίξετε με το πινέλο σας ώστε το αποτέλεσμα να έχει μεγάλη διάρκεια και απαλό τελείωμα.

  1. Αποφύγετε το matte makeup
Splash News
Splash News

Επιλέξτε μια ενυδατική με χρώμα αντί για ένα πολύ καλυπτικό foundation εάν θέλετε η επιδερμίδα σας να δείχνει νεότερη. Οτιδήποτε βαρύ ή με ματ υφή «κάθεται» πάνω στο δέρμα και τονίζει περισσότερο τις ρυτίδες αντί να τις καλύπτει. Εάν επιθυμείτε περισσότερη κάλυψη, διαλέξτε ένα foundation με λαμπερό τελείωμα για πιο νεανική όψη στην επιδερμίδα.

  1. Προετοιμάστε την περιοχή των ματιών πριν την εφαρμογή του concealer

Advanced+Night+Repair+Eye+Mask_Model+Image_Kendall+Jenner__Global_Expiry+December+2017

Το να αφήνουμε την περιοχή κάτω από τα μάτια απεριποίητη, δημιουργεί σακούλες, πρήξιμο και μαύρους κύκλους. Επιλέξτε μια καλή κρέμα ματιών και μην ξεχνάτε να κάνετε μάσκα στην περιοχή τουλάχιστον μια φορά την βδομάδα.

  1. Χαμογελάστε και απλώστε το ρουζ

BLUSH MAYBELLINE NEW YORK PERFECT NUDE MAGDA ANASTASOPOULOU

Για την σωστή τοποθέτηση του ρουζ, χαμογελάστε! Με το πινέλο σας εφαρμόστε ρουζ στα μήλα, μιμούμενη το φυσικό κοκκίνισμα, και δουλέψτε το χρώμα προς τα έξω και προς πάνω, καθώς δημιουργείτε ένα lifting effect και το πρόσωπο μοιάζει  πιο λαμπερό, σφιχτό και νεανικό.

  1. Αποφύγετε το μαύρο μολύβι ή eyeliner

colored-eyeliner

Το μαύρο είναι αρκετά σκληρό χρώμα και κάνει τα μάτια να δείχνουν μικρότερα.
Αλλάξτε λοιπόν το μαύρο eyeliner με ένα σε πιο ανοιχτό τόνο, όπως το γκρι ή το ανθρακί, και για πιο απαλό αποτέλεσμα σβήστε ελαφρώς τη γραμμή του.

 

  1. Αποφύγετε τις σκούρες σκιές

kafe skia, eyeshadow,

Σε συνάρτηση με το προηγούμενο tip, καλό θα ήταν να αποφεύγετε τις σκούρες σκιές και τα υγρά eyeliner για τους ίδιους λόγους. Επιλέξτε μια κρεμώδη ιριδίζουσα σκιά σε ουδέτερους τόνους η οποία δίνει όγκο στο βλέμμα ενώ ταυτόχρονα το φωτίζει.

  1. Χρησιμοποιήστε λευκό μολύβι στην εσωτερική γραμμή των ματιών

smokey-eyeliner, mati, eye, cat eyeliner

Ένα διαχρονικό τρικ, καθώς ανοίγει και φωτίζει το βλέμμα δημιουργώντας μια πιο νεανική εμφάνιση.

  1. Φορέστε τη μάσκαρά σας συνδυαστικά

Models in a backstage beauty shoot, september 2013. Ready to wear, Women, summer 2014 Emanuel Ungaro

 

Επιλέξτε μια μάσκαρα για όγκο και εφαρμόστε στο κέντρο των πάνω και κάτω βλεφαρίδων και στη συνέχεια με μια μάσκαρα για μήκος περάστε τις βλεφαρίδες στην εξωτερική γωνία των ματιών για να «ανασηκώσετε» το βλέμμα.

Αυτά είναι μερικά από τα beauty tips που συγκεντρώσαμε εάν θέλετε να φαίνεστε νεότερες.

Εσάς πιο είναι το μυστικό σας;

Ακολουθήστε το InStyle στο instagram 

 

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα