10 Feng Shui tips για να διακοσμήσετε έξυπνα το υπνοδωμάτιό σας

Instagram@decoristicradar

Το υπνοδωμάτιο είναι το πιο σημαντικό δωμάτιο το σπίτι. Εκεί χαλαρώνουμε μετά από μία κουραστική μέρα, οπότε έχει τεράστια σημασία αυτός ο χώρος να μας κάνει νιώθουμε γαλήνη και ηρεμία.

Οι αρχές του Feng Shui, λοιπόν, είναι ιδανικές για να φέρετε τη γαλήνη στην κρεβατοκάμαρά σας, αφού σύμφωνα με την αρχαία αυτή κινεζική φιλοσοφία, το ζητούμενο είναι η δημιουργία μιας αίσθηση ισορροπίας, οργάνωσης και υγιεινών πρακτικών που θα εξασφαλίσουν «καλή ενέργεια», θετική διάθεση και ηρεμία.

Ποιες είναι, λοιπόν, εκείνες οι συμβουλές Feng Shui που θα εξασφαλίσουν στον χώρο του υπνοδωματίου σας την ηρεμία και γαλήνη που χρειάζεστε για να κοιμάστε καλά;

1- Δημιουργήστε ένα γαλήνιο περιβάλλον

Ανεξάρτητα από το στιλ της διακόσμησης, φροντίστε να δημιουργήσετε έναν χώρο που θα σας κάνει να νιώθετε άνετα, «ζεστά», «σαν το σπίτι» σας. Είναι βασική προϋπόθεση για το wellbeing σας.

2-Μην τοποθετήσετε το κρεβάτι σας σε ευθεία με την πόρτα

Σύμφωνα με το Feng Shui, καλό είναι το κρεβάτι σας να είναι τοποθετημένο διαγώνια σε σχέση με την πόρτα και όχι να κοιτάει απευθείας σ’ αυτή.

3-Επιλέξτε ένα στέρεο προσκέφαλο

Το προσκέφαλο, σύμφωνα με τις αρχές του Feng Shui, σας «δένει» με τον σύντροφό σας και οφείλει να είναι στιβαρό. Προτιμήστε ένα ξύλινο προσκέφαλο που είναι ενωμένο με το κρεβάτι, κι αποφύγετε τα μεταλλικά, με κάγκελα, που δημιουργούν την αίσθηση της φυλακής.

4- Κρύψτε την τηλεόραση ή αφήστε της εκτός δωματίου

Ζούμε σε μια εποχή που την καθημερινότητα μας περιβάλλουν ηλεκτρονικές συσκευές. Επομένως, καλό είναι να απαλλαγείτε απ’ αυτή όταν πέφτετε για ύπνο, αφού η παρουσία της δεν θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε.

5-Διακοσμήστε με τα αγαπημένα σας χρώματα

Λένε ότι οι ουδέτερες αποχρώσεις παίζουν ρόλο – «κλειδί» σε ένα υπνοδωμάτιο που ακολουθεί τους κανόνες Feng Shui, αλλά η αλήθεια είναι ότι μπορείτε να επιλέξετε τις αποχρώσεις που σας κάνουν να νιώθετε καλά.

Διαβάστε περισσότερα στο UniquebyErmes

Ακολουθήστε το InStyle στο Instagram

Tags:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Newsletter

#StayInStyle

Λάβετε ειδοποίηση για νέα άρθρα